„БИЋЕ ВРУЋА ЈЕСЕН! САДА ЈЕ ЈАСНО ЗАШТО СУ РУСИ…“

„BIĆE VRUĆA JESEN! SADA JE JASNO ZAŠTO SU RUSI…“

2 septembra 2019

(foto: mod.gov.rs)

Imenovanjem Metjua Palmera za specijalnog izaslanika SAD za Balkan postalo mi je još jasnije zašto su Rusi za ambasadora odabrali Harčenka, kaže Nebojša Čović.

Bivši šef koordinacionog tela za KiM i predsednik KK Crvena Zvezda Nebojša Čović ocenjuje Palmerovo imenovanje kao poruku SAD da će se više uključiti u proces sa Prištinom i da će biti više prisutna u dijalogu.„Metju Palmer je iskusan, poznaje region. Njegova diplomatska karijera je počela u Beogradu. Govori srpski jezik, pragmatičan je. Srpski je zet, što može da bude pozitivno i negativno, jer stalno treba u javnosti da se dokazuje kako balansira i kako je objektivan“, kaže Čović.

Čović je podsetio na činjenicu da je Palmer diplomatski sazrevao u vreme administracije Klintona, a da se zna „da su Amerikanci bili konstruktori u pravljenju ovakvog monstruma kakvo je Kosovo“.

„Ono što je evidentno na prvi pogled je to da se Amerika snažnije angažuje ovde. Sada mi je još jasnije i zašto su Rusi za ambasadora u Beogradu izabrali Harčenka, koji je, takođe, veliki poznavalac problematike Kosova i Metohije“, naglašava Čolić.

„Biće vruća jesen“, zaključuje on.

KOMENTARI3 komentara

 1. Becki konjusar says:

  Nego kad ces ti odgovarati za pare koje si proneverio od srba sa Kosova i Metohije i kada ces nam reci o svom ucescu u ubistvu Djindjica?

  • Dragi says:

   O učešću Čovića u atentatu i ubistvu Điniđića treba da kaže sud, a Čović treba da odgovara po zakonu. Problem je u tome što tužilaštvo drži "u fijoci" već 6-7 godina krvivičnu prijavu protiv Čovića za učešće u ubistvu Đinđića, a neće se nikada ni pokrenuti postupak, jer bi Čoki mogao da propeva, a toga se zapadni organizatori i najviše boje, da se ne sazna da oni stoje iza svega toga.

 2. persida says:

  Covic, Ceda, Labus, Dule Mihajlovic… sve agent do agenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *