БИЋЕ ЖЕСТОКО: Руске елитне јединице на граници са Турском!?

БИЋЕ ЖЕСТОКО: Руске елитне јединице на граници са Турском!?

1 децембра 2015

russian-special-forces 65Војска Руске Федерације распоредила је неколико хиљада војника (58. армија) уз јерменско-турску границу.

Према неименованим изворима, који су везани за руско Министарство одбране, стигла је информација да је председник Русије Владимир Путин у консултацијама са ГШ ВРФ донео одлуку о хитном размештању јединица елитне 58. армије на границу Јерменије и Турске.

У овом моменту на границу са Турском су изашли одабрани састави ове армије, опремљени најсавременијим наоружањем и војном опремом, и ојачани системима за против-ваздушну борбу, вишецевним ракетним бацачима и анти-тенковским средствима.

Укупна бројност ангажованих снага, које се налазе у режиму повишене борбене готовости, процењује се на око 7.000 војника и официра. Целу ову борбену групу ће штитити елементи ЗРК С-400 као и напредни комплекс за ПЕБ “Красуха-4″.

Према тврдњама војних стручњака, у координацији са ракетним пуком С-400 распоређеним у Сирији, Руска Федерација ће ефективно контролисати готово 85% турског ваздушног простора!

Ударни елемент 58. армија Војске Руске Федерације, представља оперативну групу здружених снага, која је задужена за одбрану јужних граница РФ са посебним акцентом на Кавказ. Броји нешто више од 70.000 војника, а у њеном арсеналу се налази преко 600 тенкова, више од 2.000 оклопних транспортера и неколико хиљада јединица цевне и ракетне артиљерије.

Састоји се од јединица у којима се налази високо-квалитетно и веома мотивисано људство, и које има изузетно богато ратно искуство. Спада у категорију елитних састава Војске Руске Федерације.
Да ли ће Турска затворити Босфор и Дарданеле?

У појединим алтернативним медијима су се појавили наслови како је Турска затворила Босфор и Дарданеле за руске бродове. Први је такве информације објелоданио сајт Инфоwарс.

У случају да се ове вести покажу као тачне то ће значити да Турска сматра како је у рату, односно да је нападнута.

Пар дана пре објављивања ових извештаја Русија је званично саопштила како је затварање мореуза немогуће.

Турска не може да забрани пролаз руским бродовима кроз Босфор и Дарданеле, изјавио је адмирал руске црноморске флоте Виктор Кравченко.

Према Конвенцији из Монтреа потписаној 1936. године, Турска је добила контролу над мореузима Босфор и Дарданели, међутим, истом конвенцијом је прописано да затварање мореуза за страна пловила може да се изврши једино у случају да се Турска нађе у ратном стању.

“Турска не може да затвори мореузе у Црном мору за руске бродове који плове за Сирију. То би било грубо кршење међународног права, а нарочито Конвенције из Монтреа коју је потписала већина нација”, рекао је Кравченко.

Он је истакао да Турска чак ни у Другом светском рату, када је била неутрална, није затворила Босфор и Дарданеле за бродове нацистичке Немачке.

(balkanbreakingnews, priredio Intermagazin)

KOMENTARI8 коментара

 1. Radomir says:

  Nije zatvorila Bosfor i Daedanele u ono vreme nacisticke Nemacke mada je bila vojno neutralna ali ona ima Elemente nacizma duboko skrivene,i Zlo veliko u dubini gena svojih bila je veliki Okupator i to je vidljivo .Morace Rusija da ratom dobije mogucnost prolaska kroz te kanale.,druge joj nema.Podrazumeva se vazdusnim napadima kopnenom vojskom,Brodovima nemoze nisata uciniti jer bi ih sve potopili.

 2. За Србију says:

  Проширити пролаз једном јачом нуклеарком.

 3. lovac na turbane says:

  znači rešili turci da ostanu bez Carigrada i to u najmanju ruku.

 4. Batina says:

  Dardanele ima da se vrati isto kao Krim onome kome pripada.

 5. enio says:

  Batina da...a oce li se vratit djelovi danasnje tzv srbije bugarima madarima..albancima.Tu mucis haha..a govoris o vracanju necije teritorije skojom i nemas veze.

 6. Andjelo says:

  @enio...ti si jedna obicna budaletina i neznalica(dokaz za to su i tvoji raniji komentari).Leci se ludi covece! Bosfor i Dardanele:ostvarice se predvidjanja Imrana Hoseina!!!Sve sto je predvideo jos pre dvadeset godina (svedoci su njegove napisane knjige) ostvarilo ili se ostvaruje u poslednjih 10-15 godina.Ko ne veruje neka procita neku od njegovih knjiga ili neka pogleda na you tube ima dosta njegovih predavanja,koja su prevedena na nas jezik.

 7. Dux says:

  @enio E prolupana kockice, prvo tebe neka vrate u Vrapče. A za ovo ostalo ćemo lako :-)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u