BiH: Muslimani pretukli Srbina povratnika

BiH: Muslimani pretukli Srbina povratnika

22 septembra 2013

slikac.phpDuško Đurić (53), povratnik iz okoline Zavidovića, koji je u subotu ujutru pretučen i opljačkan, oporavlja se i njegovo stanje je stabilno, potvrdili su iz dobojske bolnice „Sveti apostol Luka“, u kojoj je hospitalizovan.

„On je zadobio povrede glave i ima još otok na licu, ali je stabilnog stanja. Pacijent je svjestan i komunikativan. Ipak, zasad bi bilo nezahvalno prognozirati kada će biti otpušten na kućno liječenje“, kazali su na Hirurgiji, dok iz MUP-a ZDK uvjeravaju da su uhapšene tri osobe koje dovode u vezu s ovim napadom.

Zoran Blagojević, predsjednik dobojskog Zavičajnog udruženja Zavidovićana, izjavio je da je Đurića napala grupa Bošnjaka tako što je provalila u kuću, svukla ga s kreveta i isprebijala.

„Njega je u besvjesnom stanju zatekao jedan poznanik Bošnjak i pozvao Hitnu pomoć u Zavidovićima. Đurića je Hitna pomoć prevezla u Kantonalnu bolnicu u Zenicu, gdje je bio zadržan na liječenju“, naveo je Blagojević, dodajući da je iz zeničke zdravstvene ustanove Đurić prevezen u Doboj.

Blagojević je u subotu novinarima rekao da je Đurić u teškom stanju, da mu je lice natečeno i izobličeno. Kakve je batine dobio svjedoči i činjenica da su mu oči od oteklina zatvorene.

Inače, razbojnici su iz Đurićeve kuće odnijeli više hiljada maraka, zbog čega su iz policije ustvrdili da ovdje nije riječ o napadu na povratnike, već o klasičnom razbojništvu.

Nije isključeno da su napad izvele komšije budući da se zna da je nedavno jednom policajcu prodao ovce i da je novac čuvao u kući.

„Mobilni telefon su mi odnijeli, a bratov razbili“, ispričao je Đurić, dodajući da stoga nije uspio da dozove pomoć, već je jaukao.

(Nezavisne novine)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *