БиХ обнавља поступак против Србије за геноцид

BiH obnavlja postupak protiv Srbije za genocid

17 februara 2017

izetbegovic19-4

Na savetovanju, koje je održano danas u Sarajevu pod pokroviteljstvom bošnjačkog člana Predsedništva BiH Bakir Izetbegovića, odlučeno je da će Bosna i Hercegovina podnese zahtev Međunarodnom sudu pravde za reviziju presude Međunarodnog suda pravde u Hagu po tužbi BiH protiv Srbije i Crne Gore za genocide.

Izetbegović je rekao da je godinama „sklapan mozaik za podnošenje zahteva za reviziju, a da je ključni kamenčić u tom mozaiku suđenje bivšem komandantu Vojske RS Ratku Mladiću“.

„Zanima nas proces pomirenja, zasnovan na istini“, rekao je Izetbegović.

Savjetovanje se održalo u organizaciji Fondacije „Pravda za Bosnu i Hercegovinu“ i Instituta za istraživanje zločina protiv čovečnosti i međunarodnog prava.

Sastanku je prisustvovao veliki broj eksperata iz oblasti prava, zvaničnika iz institucija BiH i nevladinih organizacija.

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Volim Srbiju

  2. darko says:

    KULAK KAD VOLIS SRBIJU ONDA CUJ JEDAN SAVET ZA SVA VREMENA TI I SV I SRBI INKVIZICJA ZAPADA CRNI PAPA UNISTITI CE SRBIJU AKO JEDNOM ZAU VEK NE ZBACITE SDP I SNS KKAO SU GOTOVINU OSLOBODILI BEZ PRAVA TAKO POLITICKI MOGU BEZ PRAVDE OPTUZITI I SRBIJU I SREB U BOSNI ZA GENOCID TIME BI ZAUVKE ZAPECATIL ISUDBINU SRBA NA BALKANU JER BALIJE BI TRAZILE 40 MILJARDI STETE I NIKAD NE BIH SRBIJA I SRBI UBOSNI TO PLATILI I BILI BI JADNICI 120 GODINA AKO NE I 200 BOJIM SE DA SE NETKO IZIVLJAVA NAD SRBIJOM 25 GODINA NEMA KRAJA OVOG PUTA BOJ9IM SE DA CE NETKO PECAT UDARITI PAZITE SE VELIK O ZLO OVOM TUZBOM SPREMAJU

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *