БиХ одговара Колинди: Хиљаде џихадиста ће назад у ЕУ

BiH odgovara Kolindi: Hiljade džihadista će nazad u EU

29 decembra 2016

109781782757cec1aee19da094455904_v4_big-620x330

Evropska unija suočena je sa mogućim povratkom do dve i po hiljade ljudi, koje su se borili na strani terorista u Siriji i Iraku.

Taj podatak se odnosi na svih 28 država članica, izjavio je ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić ocenujući da su zbog toga neozbiljne tvrdnje da će se hiljade njih vratiti samo u BiH.

U intervjuu za N1, Mektić je ocenio da su izjave hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović o razmerama terorističkih pretnji u BiH neodmerene i neutemeljene, prenosi HINA.

Mektić je rekao da je podatak o 2.000 do 2.500 hiljade potencijalnih terorista, koji su pretnja EU, razmenjen na nedavnom sastanku šefova sigurnosnih službi održanom na slovenskom Brdu kod Kranja i da taj podatak demantuje tvrdnje predsednice Hrvatske.

„Ja mislim da je to potpuno neodmerena i ni na čemu utemeljena izjava“, izjavio je Mektić dodajući da je moguće da je hrvatsku predsednicu neko namerno izmanipulisao kada joj je dostavio podatke o tome da bi u BiH moglo da se vrati na hiljade potencijalnih terorista.

On je upitao i kako je neko uopšte pomislio da bi hiljade potencijalnih terorista bilo pušteno u BiH.

„Mislim da joj je to neko zlonamerno dao kako bi je diskreditovao“, kazao je ministar sigurnosti BiH.

On je dodao i da nije domaći zadatak predsednika država da javno govore o podacima u vezi sa terorizmom, jer je to posao bezbednosnih službi, koje treba da procene da li je neka informacija pouzdana i šta u skladu sa tim treba preduzeti.

Mektić je podsetio i da se u BiH sa sirijskog i iračkog ratišta vratilo 46 osoba, od kojih je 20 već procesuirano.

Za preostalih 115 bosanskohercegovačkih državljana, koliko ih prema podacima policijskih i obaveštajnih agencija tamo još uvek boravi, Mektić tvrdi da se „najverovatnije neće ni vratiti u BiH“.

KOMENTARIJedan komentar

  1. zoran says:

    U JEDNOJ JEDINOJ BARTOLOMEJSKOJ NOCI JA CU RIJESITI PROBLEM TIH 2500 BALIJA TAKO STO CU IH SVE POKLAT. TAKO CE BIT RIJESEN PROBLEM TERORIZMA. SVE STA MENI TREBA JE ZELENO SVJETLO. AKO TREBA, POKLACU IH PRED KAMERAMA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *