BiH: Vehabije zovu mlade da ratuju u Siriji

BiH: Vehabije zovu mlade da ratuju u Siriji

24 avgusta 2013

VehabijeNa internetu je objavljen novi snimak na kojem trojica vehabija iz Bosne i Heregovine, koji učestvuju u sukobima u Siriji protiv vlasti predsednika Bašara al Asada, pozivaju omladinu da im se priduži u “džihadu na Alahovom putu”, prenosi agencija Srna.

“Pozivam omladinu da se odazove džihadu na Alahovom putu, jer da vam prepričavamo priče koje su došle do naših ušiju o zlostavljanju i silovanju muslimanki, zaista bismo mogli satima pričati o tome“, rekao je jedan od muškaraca, koji je zatim pričao o zlostavljanju muslimana, u nadi, kako je istakao, da će ta priča “preokrenuti srca muslimana i dovesti ih u džihad na Alahovom putu“.

Mediji su nedavno objavili da je u BiH sve više pripadnika vehabijskog pokreta koji dolaze s namerom da angažuju “džihadiste” za rat u Siriji. U BiH ulaze nelegalno, a angažuju vehabije iz BiH, Sandžaka i sa Kosova. Većina “ratnika” iz BiH deo su zloglasnog fronta Al Nusra, kojeg Sjedinjene Američke Države povezuju sa terorističkom organizacijom Al Kaida.

Celu video poruku možete videti OVDE.

(SRNA)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *