БИЛ ГЕЈТС објаснио зашто купује толико пољопривредног земљишта

БИЛ ГЕЈТС објаснио зашто купује толико пољопривредног земљишта

28 фебруара 2023

Оснивач Мајкрософта и милијардер Бил Гејтс недавно је говорио о дугогодишњој теорији завере да поседује 80 одсто свих пољопривредних површина у САД.

Гејтс је о томе говорио у свом 11. појављивању у сесији “Питај ме било шта” (АМА) на Реддиту.



Шта се догодило

Гејтс је одговорио на десетине питања током неколико сати на АМА, укључујући: „Зашто купујете толико пољопривредног земљишта, да ли мислите да је то проблем са богатством милијардера и колико можете да га стекнете?“

Одговорио је: „Поседујем мање од 1/4000 пољопривредног земљишта у САД. Уложио сам у ове фарме како бих их учинио продуктивнијим и отворио више радних места. Не постоји нека велика шема или виши план – заправо, све ове одлуке доноси професионални инвестициони тим“, преноси Инвеститор.

Док је Гејтс потрошио милијарде инвестирајући у пољопривредна имања како би их учинио продуктивнијим, све већи број малопродајних инвеститора добија део тржишта некретнина са само 100 долара преко компанија које подржавају инвеститори високог профила попут Џефа Безоса.

Теоретичари завере тврдили су прошле године да је оснивач Мајкрософта куповао пољопривредно земљиште у САД како би изгладнео Американце из неког непознатог разлога, рекао је Сноупс, након што су истраживачи у априлу рекли да се свет суочава с потенцијалном несташицом хране због руске инвазије на Украјину.

Према извештају америчког Министарства пољопривреде и Националне службе за пољопривредну статистику из 2022. године, у САД има 895.300.000 хектара пољопривредног земљишта.

Гејтс поседује отприлике 242.000 хектара, или око 0,03 одсто од укупне површине.

Kада би сва Гејтсова земља била на једном месту, покривала би око 25 одсто Род Ајленда.

KOMENTARI



2 коментара

  1. Apis carnica says:

    Ideš za pakao Billy!!! Satan če da pravi šašlik iz tebe, peri si dupe, nema ti spasa :)

    • 1389 says:

      ...ima njih dosta za pakao, neka se spreme još ostali globalisti, koji su uništavali i ubijali ljudski rod...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u