БИЛ ГЕЈТС објаснио зашто купује толико пољопривредног земљишта

BIL GEJTS objasnio zašto kupuje toliko poljoprivrednog zemljišta

28 februara 2023

Osnivač Majkrosofta i milijarder Bil Gejts nedavno je govorio o dugogodišnjoj teoriji zavere da poseduje 80 odsto svih poljoprivrednih površina u SAD.

Gejts je o tome govorio u svom 11. pojavljivanju u sesiji “Pitaj me bilo šta” (AMA) na Redditu.Šta se dogodilo

Gejts je odgovorio na desetine pitanja tokom nekoliko sati na AMA, uključujući: „Zašto kupujete toliko poljoprivrednog zemljišta, da li mislite da je to problem sa bogatstvom milijardera i koliko možete da ga steknete?“

Odgovorio je: „Posedujem manje od 1/4000 poljoprivrednog zemljišta u SAD. Uložio sam u ove farme kako bih ih učinio produktivnijim i otvorio više radnih mesta. Ne postoji neka velika šema ili viši plan – zapravo, sve ove odluke donosi profesionalni investicioni tim“, prenosi Investitor.

Dok je Gejts potrošio milijarde investirajući u poljoprivredna imanja kako bi ih učinio produktivnijim, sve veći broj maloprodajnih investitora dobija deo tržišta nekretnina sa samo 100 dolara preko kompanija koje podržavaju investitori visokog profila poput Džefa Bezosa.

Teoretičari zavere tvrdili su prošle godine da je osnivač Majkrosofta kupovao poljoprivredno zemljište u SAD kako bi izgladneo Amerikance iz nekog nepoznatog razloga, rekao je Snoups, nakon što su istraživači u aprilu rekli da se svet suočava s potencijalnom nestašicom hrane zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Prema izveštaju američkog Ministarstva poljoprivrede i Nacionalne službe za poljoprivrednu statistiku iz 2022. godine, u SAD ima 895.300.000 hektara poljoprivrednog zemljišta.

Gejts poseduje otprilike 242.000 hektara, ili oko 0,03 odsto od ukupne površine.

Kada bi sva Gejtsova zemlja bila na jednom mestu, pokrivala bi oko 25 odsto Rod Ajlenda.

KOMENTARI2 komentara

  1. Apis carnica says:

    Ideš za pakao Billy!!! Satan če da pravi šašlik iz tebe, peri si dupe, nema ti spasa :)

    • 1389 says:

      ...ima njih dosta za pakao, neka se spreme još ostali globalisti, koji su uništavali i ubijali ljudski rod...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *