БИЛ ГЕЈТС ОТКРИВА када ће бити крај пандемије КОРОНАВИРУСА

BIL GEJTS OTKRIVA kada će biti kraj pandemije KORONAVIRUSA

9 avgusta 2020

Suosnivač Majkrosofta Bil Gejts procenjuje da će pandemija koronavirusa za „bogati svet“ biti završena do kraja 2021. godine, ali da će za ostalima biti potrebno više vremena za oporavak.

„Inovacije u dijagnostici, terapijama i vakcinama su impresivne. Zbog toga smatram da u bogatom svetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak sveta do kraja 2022. godine“, izjavio je Gejts, prenosi američki sajt CNET.Gejts finansira medicinsko istraživanje i programe za vakcine putem svoje „Fondacije Bil end Melinda Gejts“.

Svestan je da je pandemija sve zemlje sveta vratila nekoliko godina unazad kada je reč o ekonomskom rastu, borbi protiv HIV-a, malarije.

Gejts je kritikovao američki sistem testiranja na korona virus, kao i način na koji se američki predsednik Donald Tramp i njegova administracija nose sa situacijom.

Otvoreno je rekao da je visok broj slučajeva korona virusa u SAD rezultat nedovoljnog testiranja i praćenja kontakata, kao i nenošenja zaštitnih maski.

Gejts vjeruje da će vakcina biti razvijena, ali da će zbog različitih problema, uključujući proizvodnju, moći da pomogne samo bogatijim zemljama.

KOMENTARI5 komentara

 1. Stojan says:

  "Zbog toga smatram da u bogatom svetu možemo okončati pandemiju do kraja 2021. godine, a za ostatak sveta do kraja 2022. godine“, izjavio je Gejts. Još malo pa je rekao istinu.Ustvari, najpre će da prave vakcinu I klase - za bogate, za njih, dok za sirotinju, vakcinu klase - III, imaće vremena malo kasnije.

  • Zorana says:

   A tu prve klase ce masovno testirati na Srbima. ucic se hvali da cemo je dobiti medju prvima. Jedino mi je drago sto ce uvesti da je obavezna za javni sektor, tj za njegove poslusnike hahahha.

 2. Rajko says:

  Sve zrtve korona virusa bi spokojno pocivale kada bi on umro u najvecim mukama ovog virusa

 3. Nebeska Srbija says:

  On svoju decu nikada nije vakcionisao,o cemu mi pricamo uopste..

 4. Erulian says:

  Reče biće zvano bil gejts, koje je otkupilo patent za ovaj korona virus pre više godina. Sve laboratorije koje su pred registracijom vakcine za kovid su nj e g o v e moderna, Vuhan....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *