БИЛ ГЕЈТС ПОРУЧИО ЕВРОПИ: „Позовите Путина па му кажите да вам не треба“

БИЛ ГЕЈТС ПОРУЧИО ЕВРОПИ: „Позовите Путина па му кажите да вам не треба“

2 октобра 2022

Оснивач Мајкрософта Бил Гејтс рекао је да би се Европа ове зиме могла суочити са „веома застрашујућом ситуацијом“.

Он је упозорио да би пораст цена енергије широм региона могао да значи да људи неће моћи да греју своје домове, усред напора неких нација да одбаце руску енергију без икакве одрживе алтернативе, преноси Раша тудеј.Од њега у подкасту новинара Блумберга затражено да прокоментарише „спектакуларно лоше изгледе за Европљане због све виших цена енергије ове зиме.

„Разлика у количини природног гаса која вам је потребна у веома хладној зими у односу на благу зиму изненадиће људе. То је скоро фактор три“, рекао је он. „Тако да је боље надати се да ће зима бити прилично блага… Ако је зима веома оштра, компромиси су веома, веома тешки, укључујући и ограничавање индустријске употребе (енергије) великим делом, за шта људи заправо нису спремни.“

Гејтс је био скептичан у вези са изјавама неких западних земаља да ће зауставити куповину руске енергије у знак одмазде за сукоб у Украјини, сугеришући да ће Европа морати да остане зависна од тог увоза још неко време.

„Дакле, када ми људи кажу: ‘Хеј, ми волимо твоје климатске ствари, јер можемо да кажемо Путину да нам он не треба’“, наставио је, додајући саркастично, „ја кажем: ‘Да, 10 година од сада. Позови га и реци му да ти не треба’“.

Гејтс је рекао да је поновно активирање електрана на угаљ и ослањање на друге мање зелене изворе енергије „прагматично“ и да ће чак бити „добро за климу“ на дуге стазе, док „у кратком домету, једноставно морате пронаћи било какво решење, чак и ако то значи да ће емисије расти“.

(б92.нет)

KOMENTARI6 коментара

  1. Filip says:

    Nije on odlepio, već dokazuje tvrdnje koliko je neobrazovan i netalentovan. To što on radi može svaki prosečan srednjoškolac koji ima mnogo para zarađenih na tuđoj pameti.

  2. Volodimir Gownarsky says:

    Čak i ovaj ćifutski busterman je pametniji od degenerisanih EUrobljana.

  3. persida says:

    Javbno izjavljujem da je Gejts onaj koji NIKOME NE TREBA.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u