БИЛ ГЕЈТС САДА ТВРДИ: „Две дозе вакцине нису довољне“

БИЛ ГЕЈТС САДА ТВРДИ: „Две дозе вакцине нису довољне“

18 фебруара 2021

Могуће је да ће бити потребна трећа доза вакцине против вируса корона да би се спречили озбиљни случајеви болести изазвани новим сојевима, рекао је милионер и филантроп Бил Гејтс.

Ова изјава долази усред све веће забринутости да су постојеће вакцине мање ефикасне против јужноафричког и бразилског соја короне.„Сада је питање да ли нам је довољна само изузетно висока покривеност постојећом вакцином или нам је потребна и трећа доза исте вакцине или нам је потребна модификована вакцина?“, рекао је Гејтс за Си-би-ес Ивнинг њуз.

„Свих пет компанија које производе вакцине у САД желе да се припреме за случај да људи који су већ примили две дозе могу да добију и трећу дозу вакцине. Мислим да је разумно развити модификовану вакцину како бисмо били потпуно сигурни да ће деловати и на ове сојеве вируса“, рекао је он.

Гејтс финансира истраживања у Јужној Африци како би се утврдило да ли су вакцине компанија „Астра зенека“, „Џонсон & Џонсон“ и „Новавак“ подједнако ефикасне и против заразније варијанте вируса корона.

„Овај сој је за Астра зенеку посебан изазов, док су вакцине „Џонсон & Џонсон“ и „Новавак“ нешто мање ефикасне, али ипак довољно ефикасне“, навео је Гејтс.

Ако се вирус корона не искорени, додао је, у будућности ће бити потребно поново се вакцинисати.

„Вероватно не на годишњем нивоу, али све док вирус постоји, желимо да се што мање шири Америком“, навео је.

Доктор Скот Готлиб, бивши шеф Управе за храну и лекове, рекао је недавно за Си-би-ес њуз да верује да ће вакцине које се тренутно дистрибуирају у САД пружити разумну заштиту од нових сојева вируса. Ипак, додао је, да ће можда бити неопходно и примање додатних доза вакцине на јесен.

KOMENTARI8 коментара

 1. I Love persida says:

  Boce sa serumom u komprimovane boce pa na leđa komprimovati do kraja života.

 2. padre says:

  Pa treba čovek da malo i da zaradi!Nije valjda samo filantrop, mora da povrati ulažak!

 3. Бели Орао says:

  Зашто не престанете објављивати било ишта о овом идиоту Гејтсу, о корони о бројевима измишљеним и пустите да живот иде својим током?!?!? И медији на интернету су саучесници све овог срања о корони ! Ко ли вас само плаћа да увеличавате и измишљате !!! Срамота и безобразлук до задњега !

  • test01 says:

   Zato sto oni drze i medije i time uticu na ljudsku psihu! Bez revolucije nema vracanja na normalu !!!

 4. test01 says:

  Eto saad ni dve doze otrova nisu dovoljne, a doticni nije svoju decu uopste vakcinisao dok su u Africi i Indji izazvali masovne paralize sa svojim vakcinama pa su ih isterali iz Indije.

 5. Риста says:

  Главни циљ сваке фармацеутске куће кад прави један лек је да тај лек мора да се узима једном дневно, дакле сваки дан, или бар дуже време. Успутни циљ је и да тај лек нешто излечи, ако је могуће, а ако није, онда удариш рекламе, лажеш и фалиш народ што узима непотребан лек. Фармацеутске куће ће се ускоро изборити за јавну продају дрога , наравно под њиховом контролом и финансирање производње, ко оно када Морис финансира производњу дувана у Србији, јел тако! Мислим да је то испред нас као следећи хит. А саће нам лепо надграде и ову непостојећу пандемију(боље што је непостојећа, јер како су луди могли си да активирају неке опасније вирусе), машина надградње већ ради, свуда смо окружени са рекламама короне и нема брале...Мислим да ће на крају стати на две вакцине годишње, па ма шта оне биле. Даклем, сви ћемо морати да се вакцинишемо од нечега 2 пута годишње, а ако не буде довољно, мораћемо месечно. Е, то је већ лова. А овако Гејц још није зарадио ни пинџике а долази му крај. Мора да се узврпољио и да дубоко размишља. Осмислиће он нешто. Само му се Руси измакли контроли потпуно. Луди Руси стварно направили вакцину и...здраво! Кад се мора, мора се.

 6. Triglav says:

  debil gejts: ako želiš da preživiš trebaju ti dve vakcine na mesec, cena 100 eur. ko se ne vakciniše umire.

 7. persida says:

  Spricaj Bile, svoje ovce. Svakog dana po dve boce.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u