БИЛ ГЕЈТС САДА ТВРДИ: „Две дозе вакцине нису довољне“

BIL GEJTS SADA TVRDI: „Dve doze vakcine nisu dovoljne“

18 februara 2021

Moguće je da će biti potrebna treća doza vakcine protiv virusa korona da bi se sprečili ozbiljni slučajevi bolesti izazvani novim sojevima, rekao je milioner i filantrop Bil Gejts.

Ova izjava dolazi usred sve veće zabrinutosti da su postojeće vakcine manje efikasne protiv južnoafričkog i brazilskog soja korone.„Sada je pitanje da li nam je dovoljna samo izuzetno visoka pokrivenost postojećom vakcinom ili nam je potrebna i treća doza iste vakcine ili nam je potrebna modifikovana vakcina?“, rekao je Gejts za Si-bi-es Ivning njuz.

„Svih pet kompanija koje proizvode vakcine u SAD žele da se pripreme za slučaj da ljudi koji su već primili dve doze mogu da dobiju i treću dozu vakcine. Mislim da je razumno razviti modifikovanu vakcinu kako bismo bili potpuno sigurni da će delovati i na ove sojeve virusa“, rekao je on.

Gejts finansira istraživanja u Južnoj Africi kako bi se utvrdilo da li su vakcine kompanija „Astra zeneka“, „Džonson & Džonson“ i „Novavak“ podjednako efikasne i protiv zaraznije varijante virusa korona.

„Ovaj soj je za Astra zeneku poseban izazov, dok su vakcine „Džonson & Džonson“ i „Novavak“ nešto manje efikasne, ali ipak dovoljno efikasne“, naveo je Gejts.

Ako se virus korona ne iskoreni, dodao je, u budućnosti će biti potrebno ponovo se vakcinisati.

„Verovatno ne na godišnjem nivou, ali sve dok virus postoji, želimo da se što manje širi Amerikom“, naveo je.

Doktor Skot Gotlib, bivši šef Uprave za hranu i lekove, rekao je nedavno za Si-bi-es njuz da veruje da će vakcine koje se trenutno distribuiraju u SAD pružiti razumnu zaštitu od novih sojeva virusa. Ipak, dodao je, da će možda biti neophodno i primanje dodatnih doza vakcine na jesen.

KOMENTARI8 komentara

 1. I Love persida says:

  Boce sa serumom u komprimovane boce pa na leđa komprimovati do kraja života.

 2. padre says:

  Pa treba čovek da malo i da zaradi!Nije valjda samo filantrop, mora da povrati ulažak!

 3. Beli Orao says:

  Zašto ne prestanete objavljivati bilo išta o ovom idiotu Gejtsu, o koroni o brojevima izmišljenim i pustite da život ide svojim tokom?!?!? I mediji na internetu su saučesnici sve ovog sranja o koroni ! Ko li vas samo plaća da uveličavate i izmišljate !!! Sramota i bezobrazluk do zadnjega !

  • test01 says:

   Zato sto oni drze i medije i time uticu na ljudsku psihu! Bez revolucije nema vracanja na normalu !!!

 4. test01 says:

  Eto saad ni dve doze otrova nisu dovoljne, a doticni nije svoju decu uopste vakcinisao dok su u Africi i Indji izazvali masovne paralize sa svojim vakcinama pa su ih isterali iz Indije.

 5. Rista says:

  Glavni cilj svake farmaceutske kuće kad pravi jedan lek je da taj lek mora da se uzima jednom dnevno, dakle svaki dan, ili bar duže vreme. Usputni cilj je i da taj lek nešto izleči, ako je moguće, a ako nije, onda udariš reklame, lažeš i fališ narod što uzima nepotreban lek. Farmaceutske kuće će se uskoro izboriti za javnu prodaju droga , naravno pod njihovom kontrolom i finansiranje proizvodnje, ko ono kada Moris finansira proizvodnju duvana u Srbiji, jel tako! Mislim da je to ispred nas kao sledeći hit. A saće nam lepo nadgrade i ovu nepostojeću pandemiju(bolje što je nepostojeća, jer kako su ludi mogli si da aktiviraju neke opasnije viruse), mašina nadgradnje već radi, svuda smo okruženi sa reklamama korone i nema brale...Mislim da će na kraju stati na dve vakcine godišnje, pa ma šta one bile. Daklem, svi ćemo morati da se vakcinišemo od nečega 2 puta godišnje, a ako ne bude dovoljno, moraćemo mesečno. E, to je već lova. A ovako Gejc još nije zaradio ni pindžike a dolazi mu kraj. Mora da se uzvrpoljio i da duboko razmišlja. Osmisliće on nešto. Samo mu se Rusi izmakli kontroli potpuno. Ludi Rusi stvarno napravili vakcinu i...zdravo! Kad se mora, mora se.

 6. Triglav says:

  debil gejts: ako želiš da preživiš trebaju ti dve vakcine na mesec, cena 100 eur. ko se ne vakciniše umire.

 7. persida says:

  Spricaj Bile, svoje ovce. Svakog dana po dve boce.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *