БИЛ КЛИНТОН: „Пре 12 година сам знао да је специјална операција неминовна“

BIL KLINTON: „Pre 12 godina sam znao da je specijalna operacija neminovna“

5 maja 2023

Bivši predsednik Sjedinjenih Američkih Država Bil Klinton izjavio je da je još 2011. godine, posle sastanka sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Davosu, shvatio da je pokretanje ruske specijalne operacije u Ukrajini samo pitanje vremena.

Klinton tvrdi da mu je Putin tokom razgovora rekao da ne podržava Budimpeštanski memorandum na osnovu kojega se Ukrajina odrekla nuklearnog naoružanja u zamenu za garancije bezbednosti.„Vladimir Putin mi je 2011. godine rekao, tri godine pre nego što je uzeo Krim, da se ne slaže sa dokumentom koji sam potpisao sa bivšim predsednikom Rusije Borisom Jeljcinom. Rekao je: ‘Ne slažem se i ne podržavam to’ i od tog dana sam shvatio da je samo pitanje vremena“, rekao je Klinton u intervjuu listu „Fajnenšnal tajms“.

Međutim, on nije objasnio o kojim je odredbama dokumenta tada govorio Vladimir Putin.

Podsetimo, ruski lider Vladimir Putin je još u martu 2014. godine rekao da je nakon državnog prevrata i nasilnog preuzimanja vlasti u Kijevu na teritoriji Ukrajine nastala nova država sa kojom Rusija „nije potpisala nikakva obavezujuća dokumenta“.

Inače, Budimpeštanski sporazum potpisan je 1994. godine i na osnovu tog dokumenta su Ukrajina, Kazahstan i Belorusija predale Rusiji nuklearno naoružanje koje je zaostalo iz SSSR – Ukrajina 1.900, Kazahstan 1.400 a Belorusija 100 bojevih glava. Oružje iz Ukrajine i Kazahstana je uništeno dok su bojeve glave iz Belorusije delom uvrštene u nuklearni arsenal Rusije.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. milorad5 says:

  pazi lešinar i lažovčina se javlja..ovaj ubica bi trebao da visi a ne da se šepuri okolo..on sve zna:),svinja pogana,normalno da je znao za plan i majdan i sve ono iza majdana.Pa on i njegova žena su učestvovali u pripremi svega toga a pravi idejni tvorac i inspirator svega ovog je pokojna baba olbrajt..pojeo ga kancer...ima BOGA,vidi našta liči satanista,raspao se bre,takvi teško crkavaju..to je uteha za sve koje je ubio.Kako se ova spodoba raspada tako se i zemlja kojoj je on bio predsednik raspada..od jahača apokalipse ništa bolje ne može da se dobije..jure da izazovu rat pre nego što se trulež u americi očigledno ispolji ali bez obzira na sve rusi će morati nukelarno da reaguju jer će se vlast i nuklearna moć KOTRLJATI ULICAMA U USA..to je plan ovoga papka i njegovih ortaka.Sad će sve da se ubrza strahovito jer likovi kao ovaj upravo i rade na izazivanju nuk.rata..samo batina ima dva kraja,pitanje je koji će njima i njihovim planovima da pripadne:)Realno,ja ruse ovako smrtno ozbiljne nikad nisam video,nešto se valja iza brda,zato se ovaj rasprdeo iz formalina,po naredjenju...

  • da da says:

   Klinton i mlađi Buš su najveće zlo u ljudskom obliku ikad rođeno,ali i oni se slažu da je Vučić level više od njih dvojice.Toliko bezdušan čovek,ljigavac i glumac,nije rođen u istoriji sveta.Zavide mu ameri i britanci.

 2. persida says:

  Kad si znao, sto si onda srao? Ovaj Mosadovac Levinski nema nimalo obraza. Odvratna fukara.

 3. michael pan says:

  Bile, po.erem ti pod nos.

 4. EkRostand says:

  Viđu Bila Blentona što se pravi pametan,džaba blento ostaje blento...i zločinac.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *