БИЛАТЕРАЛНИ САСТАНЦИ ПРЕ ИНАУГУРАЦИЈЕ: Вучић се сусрео са Рогозином

БИЛАТЕРАЛНИ САСТАНЦИ ПРЕ ИНАУГУРАЦИЈЕ: Вучић се сусрео са Рогозином

23 јуна 2017

Низ билатералних сусрета са представницима држава или влада, који присуствују данашњој свечаности поводом инаугурације председника Србије, Александар Вучић је започео са потпредседником Владе Руске Федерације Дмитријем Рогозином.

Председник Вучић и потпредседник Рогозин састали су се у Вили Мир, а након тога ће уследити разговор са потпредседником Сталног комитета Свекинеског народног конгреса НР Кине Ђиок Бингсјуеном.

Затим ће се председник Вучић састати са председником Словеније Борутом Пахором.

Уследиће састанци са председником Владе Габонске Републике Емануелом Исозе Нгондеом, министром спољних послова Грузије Михаилом Џанелидзеом, белоруским министром за антимонополско регулисање и трговону Владимиром Колтовичем.

Председник Републике разговараће и са парламентарним секретаром Канаде за односе са САД Ендруом Леслијем, саветником председника Државе Палестина за међународна питања Раухијем Фатухом.

Након тога, Вучић ће се састати са заменицом генералног секретара НАТО-а Роуз Готемилер, као и са италијанским министром одбране Робертом Пиноти. Затим је предвиђен састанак са председницом Хрватске Колиндом Грабар Китаровић, а затим и са члановима Председништва БиХ.

Низ билатералних сусрета, завршава се састанком председника Вучића и комесара за проширење и суседску политику ЕУ Јоханеса Хана.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    Na sta je spao Rogozin. Jadna Rusija.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u