БИЛАТЕРАЛНИ САСТАНЦИ ПРЕ ИНАУГУРАЦИЈЕ: Вучић се сусрео са Рогозином

BILATERALNI SASTANCI PRE INAUGURACIJE: Vučić se susreo sa Rogozinom

23 juna 2017

Niz bilateralnih susreta sa predstavnicima država ili vlada, koji prisustvuju današnjoj svečanosti povodom inauguracije predsednika Srbije, Aleksandar Vučić je započeo sa potpredsednikom Vlade Ruske Federacije Dmitrijem Rogozinom.

Predsednik Vučić i potpredsednik Rogozin sastali su se u Vili Mir, a nakon toga će uslediti razgovor sa potpredsednikom Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa NR Kine Điok Bingsjuenom.

Zatim će se predsednik Vučić sastati sa predsednikom Slovenije Borutom Pahorom.

Uslediće sastanci sa predsednikom Vlade Gabonske Republike Emanuelom Isoze Ngondeom, ministrom spoljnih poslova Gruzije Mihailom Džanelidzeom, beloruskim ministrom za antimonopolsko regulisanje i trgovonu Vladimirom Koltovičem.

Predsednik Republike razgovaraće i sa parlamentarnim sekretarom Kanade za odnose sa SAD Endruom Leslijem, savetnikom predsednika Države Palestina za međunarodna pitanja Rauhijem Fatuhom.

Nakon toga, Vučić će se sastati sa zamenicom generalnog sekretara NATO-a Rouz Gotemiler, kao i sa italijanskim ministrom odbrane Robertom Pinoti. Zatim je predviđen sastanak sa predsednicom Hrvatske Kolindom Grabar Kitarović, a zatim i sa članovima Predsedništva BiH.

Niz bilateralnih susreta, završava se sastankom predsednika Vučića i komesara za proširenje i susedsku politiku EU Johanesa Hana.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Na sta je spao Rogozin. Jadna Rusija.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *