БИЉАНА ПЛАВШИЋ ОБЈАСНИЛА СВИМА: „Јел треба да славимо 1.март, дан када су убили српског свата пред црквом и пуцали у српску заставу?!“

BILJANA PLAVŠIĆ OBJASNILA SVIMA: „Jel treba da slavimo 1.mart, dan kada su ubili srpskog svata pred crkvom i pucali u srpsku zastavu?!“

23 septembra 2016

biljana-plavsic-2r4

Bivši predsednik Republike Srpske Biljana Plavšić očekuje da će na referendum o Danu Republike izaći svi Srbi.

– Srbe najviše vređa nepravda i onda se u njima javi inat. Ko ima pravo da diktira i koji će praznik da slave – upitala je Plavšićeva.

Ona je podsetila da je Republika Srpska rođena na Skupštini srpskog naroda koja je 9. januara 1992. godine proglasila Republiku Srpsku, odnosno tada – Republika srpskog naroda BiH.

Plavšićeva ne veruje da postoji ijedan Srbin koji bi pomislio da treba postaviti pitanje koje datume treba da proslavljaju konkretno muslimani.

– Ovolika halabuka oko nečeg što je sasvim normalno, u sferi je patologije ili ludila. A ako nije, onda bih rekla da postoji neka pozadina. Kako vreme prolazi izleću iz Sarajeva sa nekim izjavama prema kojima se može zaključiti da stvarno iza toga nešto stoji – smatra Plavšićeva.

Ona ocenjuje da se „digla galama ni oko čega samo da se ne bi videle važnije stvari, odnosno da Arapi otkupljuju zemlju, te da su se iz svih evropskih zemalja okupili stručnjaci u vezi sa slučajevima ‘Markale jedan’ i ‘Markale dva’ i da izbija sve više istine u vezi sa tim događajima“.

Plavšićeva ističe da referendum nije antidejtonski, kako se može čuti iz Sarajeva i dela međunarodne zajednice – „ako je BiH zajednička država Republike Srpske i Federacije BiH, a jeste, onda i Republika Srpska ima pravo da postavi pitanje“.

Plavšićeva je zapitala – zar Srbi treba da slave 1. mart, kada je ispoljena ratna politika i strategija Alije Izetbegovića, kada su najavili rat, ubili srpskog svata pred Starom crkvom u Sarajevu, pucali u srpsku zastavu…?

Ona podseća da su osnivanju Republike Srpske prethodile pretnje da će „ponovo šahovnica biti na Drini“, kao i izjave Alije Izetbegovića da su „muslimani najbrojniji i i da će, ako se ne bude respektovao stav tog naroda, biti terorizma u ogromnim razmerama“, a dešavalo se i preglasavanje Srba u tadašnjem Predsedništvu, Vladi i u Skupštini BiH.

Govoreći o pretnji ratom, Plavšićeva ističe da je jeziva izjava ratnog komandanta takozvane Armije BiH Sefera Halilovića da će „Srpska nestati za deset do 15 dana“ i upitala: „Kome normalnom pada na pamet rat“, a pogotovu Seferu Haliloviću, koji je u tom ratu, ali ne od Srba, izgubio trudnu ženu i ženinog brata, odnosno devera“.

Ona je navela da je u zatvoru dobila knjigu Seferovog sina Semira Halilovića, u kojoj je „opisao sve lukave podvale Alije Izetbegovića, kojima se i sada služi Bakir Izetbegović“.

Što se tiče Srebrenice, kaže Plavšićeva, tu je napisano kako je izdato naređenje Naseru Oriću i pripadnicima takozvane Armije BiH da izađu iz Srebrenice i da ne brane Srebrenicu, onako kako je Bil Klinton preporučio Aliji Izetbegoviću, a ovaj iznio na Predsedništvo.

– Ja sam dobila taj zapisnik i u zatvorskoj ćeliji čitala zapisnike šta je ko rekao. Izetbegović kaže: Od 1993. godine nagovara me Klinton da pustim četnike u Srebrenicu. Mora biti ne manje od 5.000 masakriranih i onda će NATO bombardovati srpske položaje, što se i desilo – navela je Plavšićeva.

I sad, kaže ona, Sefer Halilović hoće opet rat.

– Ovo je u sferi ludila, umesto da pruže koliko toliko normalan život svom narodu – poručila je Plavšićeva.

KOMENTARI17 komentara

 1. SRBIN says:

  Najnoviji video sa Vučićem, koji obara sve rekorde gledanosti! Za manje od dva dana videlo ga preko 300 000 ljudi. https://www.facebook.com/1519921778312750/videos/1596482643989996/

  • DFVT says:

   Jbala te ta yugonostalgicna muzika cigo srbijanski. Poser£m vam yugoslaviju mandovi.

 2. lilit says:

  Gospođo Plavšić gde ste vi sa prebivalištem sada? Vi "političari" sebi obezbedite odstupnicu u Beogradu, pa odavde pametujete onima tamo šta da rade. Tako je i Dodik već sebi i svojoj porodici sredio stančugu na Dedinju. (šta bi se desili Merkelovoj da kupi kuću u Austriji a da soli pamet Nemcima kako im je lepo u Nemačkoj). Sedite vi lepo u bus pa za Banja Luku

  • milovan says:

   *lilit,"boginjo"!Bil'volela da si musko?

   • lilit says:

    Lilit nije BOGINJA....!

 3. Laze i obnanjuje says:

  Matora djubretara.

 4. deda mraz says:

  Koliko vidim ovaj Says priznaje komunisticke granice koje mu je usljivi i smrdljivi tito nacrtao a ne granice Srbije pre komunista usljivih i zna se gde je B.Luka pripadala po Srpskim medjunarodno priznatim granicama posle prvog svetsog rata i ova gospodja je potpuno u pravu za ovo sve sto kaze.

  • milovan says:

   Biljana je na srbskoj zemlji,bilo to u B. Luci Beogradu ili Nisu,jedino ako Beograd nije Srbija odnosno srbski grad. To sto neki vole da dele Srbe po regijama,nisu Srbi ako jesu onda su ozbiljno poremeceni i trebalo bi im pomoci.

   • lilit says:

    Kojom valutom plaćaš hleb, šta ti piše u ličnoj karti, da li na Drini ima carina, dve milicije (njihova i naša Srpska), koja ti je registracija na automobilu.... Pusti osećanja, na žalost realnost je takva kakva je, ali sa ovakvim političarima (koji samo svoje devizne račune pune)biće još i gore po Srbe (oni drigi nisu moja briga)!!!!!!

   • RaDuKa says:

    bravooo....

 5. padre says:

  Ajde, ne trabunjaj, šta bi ti hteo od 90- godišnje starice, da opet ide u prve redove, kao što si ti verovarno išao!

 6. padre says:

  Prethodni komentar važi za "says"!

 7. milojko says:

  Babaroge i vukodlaci, izlaze ponovo na političku scenu.

 8. Buljava Biljana says:

  Au! Kako se usudjuje ova gubava da otvara tu cubu krnjavih zubiju? Sta ti fali preskakivanje leševa, pa bi jos malo da vidis mrtvih? Najodvratnija baba na Balkanu.

  • Batina says:

   Ajd usrase oladite.

 9. Saša says:

  Gđa Plavšić je u pravu. Sve je tako. Ona je jedan od rijetkih iskrenih i poštenih političara patriota.

  • lilit says:

   99% srpskih političara iz rata u Bosni 92-95. god su se doživotno nastanili sa porodicama u Beogradu, a pričaju kako vole R. Srpsku. Sramota!!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *