БИЉАНА СРБЉАНОВИЋ БРУТАЛНО ИЗВРЕЂАЛА ХАНДКЕА: „Он је ђубре нацистичко!“

BILJANA SRBLJANOVIĆ BRUTALNO IZVREĐALA HANDKEA: „On je đubre nacističko!“

14 decembra 2019

U polemike o liku i delu Petera Handkea uključila se Biljana Srbljanović.

Profesorka i dramska spisateljica bila je jedan od sagovornika na temu o odluci Nobelovog komiteta da mu dodeli nagradu za književnost za 2019. godinu i smatra da je nemoguće odvojiti njegov politički opus od književnog.Biljana je podelila tekst s naslovom „Zašto se svađamo oko Handkea“ uz komentar: „Zato što je đubre negacionističko“.

– Handke ne može da dobije Nobelovu nagradu jer je negacionista genocida na samom kraju dvadesetog veka. Da je u pitanju književnik koji je pisao genijalne drame i ima zavidan opus, ali je otvoreno negirao Holokaust i išao na sahranu Ajhmanu. Da li bi ikome palo na pamet da mu dodeli Nobelovu nagradu – pita se Biljana za Talas.

Ona smatra da je ova odluka veliki previd žirija.

– Ne dovodi se u pitanje talenat pisca, ali čovek je išao u Srebrenicu, zna šta se tamo dešavalo i odlučio je to da negira.

Na pitanje da li je uopšte moguće odvojiti političko od književnog, Srbljanovićeva odgovara da bi to možda bilo izvodljivo u nekim slučajevima, ali da bi se uvek postavljalo pitanje, dok u slučaju Petera Handkea to jednostavno nije izvodljivo.

– Handke ne piše poeziju o proleću i cveću, on piše političku literaturu. Čak i njegove najbolje starije drame su političke par ekselans, a u poslednje vreme piše političke pamflete, ne može da se sabere otkad je posrnuo – dodaje ona.

„Da li biste kupovali novine ljudi koji negiraju Holokaust?“

Kada je reč o načinu na koji razgovaramo o Handkeu, Srbljanovićeva smatra da se čitava rasprava svodi na jedno pitanje – „to je za mene pitanje svih pitanja: odnos prema Srebrenici. U bilo kojoj diskusiji, dovoljna su dva-tri koraka da dođeš do te tačke i tu se razilazimo. Ima onih koji smatraju da je to herojski čin ili znaju šta se desilo, ali misle da je korisno i moralno to negirati, a ima i onih koji smatraju da je to najveća sramota naše države i da preko toga ne može da se pređe.

Sukob između Srbljanovićeve i Handkea traje godinama, i pre nego što je dobio najveću književnu nagradu. Ona mu je dvehiljaditih zamerala podršku Miloševiću.

– Handke uopšte ne razume Srbiju, ne zna jezik, ne poznaje običaje i nema pojma o stvarnosti u Srbiji. Zašto nisi izašao s nama na ulice da srušimo Miloševića i duvao u pištaljku – poručila mu je tada Biljana.

KOMENTARI99 komentara

 1. Metla says:

  Koja si ti kobila !!! Ne znam da li sam ikada video kobilu kao ti ! Jedini genocidni majmun si ti !!! I to nad svojim narodom. Treba te proterati iz Srbije i svu gamad kao sto si ti! Biljana Srbljanovic . Idi malo procitaj nesto i informisi se o Srebrenici pa onda lupetaj !!!! Pozdrav

  • djole says:

   Neću osporiti ni jednu tvoju reč, Biljana je takva, kakva je. Ne volim je ni ja. Ali moram podvući ovo: ona nije rekla nacizam, nego negacionizam. Pažljivo pročitaj tekst, pa ćeš se i sam uveriti. Budimo korektni.

   • Aleksandra says:

    Djole stavi naočare izgleda da dobro ne vidis. Mora da si je gledaou sise...

    • bole says:

     Koje sise? Zar ih ona ima?

    • rale says:

     Aleksandra:đole je u pravu,rekla je:negacionizam...

   • Buba says:

    Sa ovakvim prezimenom da bude ovakva.Oduzeti joj prezime,pa kako je nije stid protiv svoga naroda i još profesor.Kome ona predaje od njega nikad Srbina.

  • Kulak says:

   Narkomanka Bilja odlazi u najdublju jamu.Ona je ološ.

  • Ivana says:

   Sad moram reći istinu koja je govno Srbija i mi Srbi koji to dozvoljavamo u Hrvatskoj ili na Kosovu narod bi na licu mesta zatukao ovu protuhu ali ne i Srbi. Ne da smo dotakli dno nego više nismo ni narod nego skupina pokorenih budala i idiota koji su izgubili državu, veru, ponos i dostojanstvo ukratko SVE.

   • kopenhagen23 says:

    Najgore od svega je što će ona ove naše komentare upotrebiti u nekoj svojoj drami. Ona to tako radi. Izadje na mrežu, isprovocira bes, a onda diskusiju umetne u dramu koju upravo piše, i to u vrlo sirovom obliku. Nije ona neki bolesni perfekcionista pa da tu nešto doteruje. Bum, tras i drama gotova. Ona ne ume da piše, to je istina, pa mora da se ispomaže našom pameću i maštom.

    • Kosovac says:

     @ kopenhagen23, …..Primetio sam i ja, ona tako skoči u septičku jamu, naguta se inspiracije, i onda napravi Dramu. A drama miriše osvežavajuće….. Na Evropsku Uniju.

   • Zoran says:

    Nama ne trebaju ni prijatelji ni neprijatelji mi smo sve to sami sebi.

   • Natasa says:

    Bravo na odličnom odgovoru. Strašno je biti slep kod očiju.

   • Kulak says:

    Bilja je inače od 1991.do 1995.bila u Srebrenici i svim srpskim selima oko Srebrenice i Bratunca pa tačno i precizno zna šta se tamo dešavalo.Đubre apatridsko.

   • Samanac says:

    I tebi se sviđa zasluženi status pokorene budale i idiota

  • ARTILJERAC says:

   Slobo vrati se sve ti je oprošteno , samo uhapsi ovu kravu.

  • Rasa says:

   Seljacino nekulturna.

  • Darko says:

   Izvini prijatelju, ljutiš me. Zašto vredjas kobile i porediš ih sa ovim idiotm.

  • Marko says:

   Ne zaboravi njenog sina narkomana

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ovo je moguće jedino u državi Srbiji.Otvoreno govori protiv srpskih nacionalnih interesa i slobodno šeće po Beogradu.Ne dira je niko!

   • Ivana says:

    Srbija nije država nego zemlja svih osim Srba. Država je Hrvatska probaj tamo tako nešto bit ćeš mrtav za par minuta. Ne pitaju oni amere i nemce šta smiju a šta ne ko Vučić pudlica. Proterali su Srbe iz Krajine pa im dali sva prava na papiru uživo ne smeju ni da pisnu ni da pitaju za svoju imovinu. Srbija ih ni ne pominje postali su ničiji, njihova policija prebija i krade stvari i novac migrantima i samo potvrde laž da to nije istina i nikome ništa. Nepodobne pojede mrak država puna terora ali funkcionira a Srbija nestaje iz dana u dan pod ovim izdajnicima.

  • N. D. says:

   Ona je bolesnica, i treba je stvarno proterali iz Srbija, celom zivota pokusava da se povarosi, ali ne ide.

 2. Metla says:

  I da dodam, idi opet u skolu, nemoj propustati casove, nauci definiciju genocida!!! Seljancuro, koja samo imas pogan jezik!!!

 3. Rade says:

  Oprosti joj boze jer ona od mladosti nije svoja.Ona zivi paralelni zivot ,fizicki u ljudskom liku,duhovno sa satanski pobrkanim umom.

 4. Miraš says:

  Opet sikće dežurna čuvarica geto-a Srbija. Velika đubretara, a iz kulture. Kad jednom neko ozbiljnije zastranči nema povratka. Imajući u vidu postupke Soroša prema svojim sunarodnicima tokom drugog svetskog rata, uopšte ne čudi što traži i što je pronašao sebi slične prodane duše medju drugim narodima.

 5. Slobodanka says:

  Praktično Srbljanović je Hitlerov evropski pomagač u novijem eu-ropskom ruhu. Takve saradnice neprijatelja mi smo šišali na nulericu posle drugog svetskog rata. Kad ćemo ovoj da namestimo frizuru?

  • Psihologic says:

   Žena sa poganim jezikom je opajdara. A OVO, sa otrovnim jezikom i satanskom dušom - to nije ništa. Samo suvo zlo i prokletstvo ovog naroda.

  • Ivana says:

   Da da jeste pa ste četnike streljali 99% a ustaše i balije pustili da izazovu novi pokolj našeg naroda i obnove NDH. Muka mi je od vas glupih partizana i komunista uništili ste srpski narod i dalje ga uništavate hebala vas braća iz bivših republika koja vas ne mogu smisliti jer ste preglupi i prenaivni za sve njih.

   • Slobodanka says:

    Sve to što nabrajaš nema veze za Srbijom. Bratstvo i jedinstvo nam je prilično stiglo iz Hrvatske i to od Srba partizana.

   • Slobodanka says:

    Takodje ti hrvatski partizančići, a medju njima je bilo poprilično Srba, došli su ovde 1944 da prevaspitavaju Srbiju i učestvovali su u streljanju četnika. Pa sad ti kukavice kukaj opet samo za svojim rodnim krajem.

    • RASPUCHIN says:

     Najgore od svega je da ste Vi potpuno svjesni da to što ste napisali nema veze sa istinom. Da li je bilo Srba iz "lijepe njine" koji su činili zločine po Srbiji nad vlastitim narodom? Da i ja sam ubjeđen da je bilo ali sam isto tako ubjeđen da ih nije bilo mnogo nego srazmjerno isto onoliko koliko ih je bilo iz Srbije , Crne Gore , BiH ili Makedonije. Evo , ja sam iz tih krajeva. Rođen sam polovinom šezdesetih a kada bi otišao kod svojih u Krajinu uvjek bi me u razgovoru pitali i da li imam kakvu curicu. Pa bi ne čekajući odgovor odmah dodali : "Neka bude i crna ciganka samo neka je naša". Ogromna većina naroda je bila čak i protiv "mješanih brakova" a sa podozrenjem su prihvatani oni koji su se ženili ili udavali za "šokce". Na žalost , ni vi u Srbiji kao i oni u R. Srpskoj , ne želite čuti ni saznati istinu a sve ove ružne riječi su posljedica stida zbog izdaje RSK. Mogao bih još mnogo toga pisati o stradanju Srba u Krajinama ali to više nikog i ne zanima kao što vas ni ne zanima činjenica da je Krajinu "oslobađala" "45. Srpska Udarna Divizija" kao i što su Srbiju oslobađale neke jedinice koje su bile iz Krajine ali većinom popunjene ustašama. To što je ogroman broj ustaša imao imena i prezimena koja liče na naše je druga priča. Kao što su našem narodu podvalili Stevu Krajačića i ubjedili ga da je on Srbin a ne teški ustaša.

     • Slobodanka says:

      Logor Jasenovac niste ni pokušali da oslobodite, a važno je da Beograd ste došli da oslobadjate.

      • Ivana says:

       To ti pitaš koja si kao bila partizanka?

       • Slobodanka says:

        Idi ljubi se sa jugoslovenkom Srbljanović, možeš i sa Brnabić koja ju je primila da joj bude savetnica vlade. Ne moj meni dosadjivati.

        • Ivana says:

         Smeće proustaško u Srbiji.

         • RASPUCHIN says:

          "Ivana" , ovaj odgovor je upućen "Slobodanki" a ne Vama. Vama svako dobro i lijep pozdav.

          • Ivana says:

           I moj odgovor je za "Slobodanku" đubre proustaško. A vama svaka čast takođe.

         • Slobodanka says:

          "Djubre proustaško" pre će biti onaj ko kao Ivana čezne za domom u ustaškoj državi. Odkad ste došli ovde u Srbiju sve Vam je ustaško sladje, a ovo iz Srbije Vam se ne mili, ružno vam je, stalno nešto zanovette i prigovarate i zakerate.

      • RASPUCHIN says:

       Ni to nije tačno ali Vi i onako volite Brozovu istoriju. Beograd su oslobađali neki drugi a i to jako dobro znate. Kada nešto tvrdite onda bi trebalo da koristite činjenice pa da nabrojite ko je sve oslobađao Beograd , ko je ostao u Beogradu , ko je streljao po Srbiji , ko je otimao vile (nije ih , mislim na vile , bilo na hiljade pa da se ne može ući u trag) , ko je šefovao UDBA-om i JNA , itd. itd.. Ovako je to sve samo paušalno lupanje. I da , da ponovim , ne samo da je narod u Krajini stradao od ustaša u ratu nego je stradao i poslije rata od istih tih ustaša ali i komunjara. Problem je u tome što to Vi ne želite niti da saznate niti da znate. Kao što rekoh , teško je nositi izdaju dijela vlastitog naroda (ako to jeste) pa mi je jasno ovakvo Vaše komentarisanje. Da dodam , Beograd mi se naročito ne sviđa a posebno ovakav. I ne živim u Beogradu kao ni niko moj niti od 1945. niti 1995. , živim u Banjoj Luci za koju sam se borio kao što sam se borio i za ostatak našeg naroda. Da li ste Vi žrtvovali život i zdravlje za svoj narod???

       • Slobodanka says:

        Znam ja o čemu govorim. Obadva moja roditelja imaju poreklo iz bivše SAO Krajine.

        • RASPUCHIN says:

         Pa zašto onda oni nisu oslobađali Jasenovac nego su išli oslobađati Beograd? I zar Vam nisu pričali o Vasilju Gaćeši i Nikoli Demonji koji su likvidirani zbog plana za oslobađanje Jasenovca? Jedan je likvidiran na Baniji , drugi u Slavoniji (iako su oba sa Banije). Oba su , gle čuda , upali u ustašku zasjedu i "poginuli" a politčki komesari koji su išli sa njima i oba komesara 'rvati preživjeli? Nisu Vam to pričali roditelji kada su oslobodili Beograd? Da li ste se Vi devedesetih borili u RSK da sačuvate svoju djedovinu?

         • Slobodanka says:

          Moji roditelji su bili manja deca dok se odvijao taj rat. Na svu sreću moja majka nije kao dete završila u Jasenovcu, a za to jeste postojala ozbiljna mogućnost. Sećajući se njenog strašnog detinjstva, e sačuvaj me Bože mogućnosti da me Vi branite.

      • ralence says:

       Sovjeti su oslobađali Srbiju i Beograd a hrabri Proleteri Dedinje,Beli dvor i Užičku ulicu. Kad su jednom ušli u tuđe stanove i Kuće niko ih posle nije mogao da izbaci. I dan danas njihova Deca i unuci žive u tim Stanovima i Kućama. To je istinita priča Partizanskog pokreta u Srbiji.

 6. Vladimir says:

  Kakva vremena zivimo ! Kada Zlo napada Dobro i naziva ga Zlim ! Tri puta sam se prekrstio, dalje od mene Sotona ! Dragi Handke, ti si ponos covecanstva.

  • Dobrilo says:

   Slažem se u potpunosti!

 7. Geto says:

  Biljani treba smo mnogo dobar seks.Za spas otadzbine zrtvovacu se...

  • Aleksandra says:

   bravo prava istina podržavamo te

  • Videoje says:

   Promiskuitetna narkomanka! Šta ćeš gore nego kad joj je muž toliko mator i nemoćan, pa još kad zafali belog. Tada upada u krize kao što je i ova sada!

 8. vuk says:

  sta ta raspala narkomanka komentarise jad i beda ta bi za dop i majku rodjenu prodala

  • Portopranco says:

   A ne spominje drogerašica poklane Srbe u Jasenovcu i Jadovnu.Prebilovcima i Gudovcu.Kravici i selima oko Bratunca.I bezbrojnim drugim stratištima na kojima su poklani srpski civili.Ona je lažljivica i drogirano zlo.

 9. Branicevac says:

  Opet je smrkala!Halucinogene droge su cudo!Rece ovo narkmanka u rekovalescenciji i ostade ziva!

 10. Rumenige says:

  Narkomanka, BELO joj sprzilo mozak!

 11. radivojca says:

  Verujem da nisi ni ti duvala nego smrkala, tvoji komentari su dno ljudskog posrnuca, odakle tolika mrznja prema svemu srpskom.Pisem i razmisljam koje reci da upotrebima da pokazem svoje gadjenje na svu tvoju delatnost, ali avaj, ne nalazim ih dovoljno jake. Lakse je jednostavno zaboraviti i da postojis a ne verujem da ces ikakvog traga ostaviti iza sebe kao javni delatnik. Ostaces u secanju kao osrascena smrkacica. Ako i to.

  • Sloba says:

   Svi leče komplekse nad našim narodom. Dokle više!?

 12. Vladimir Monomah says:

  Okupatorima se drma debelo, voda im do ušiju zbog nove realnosti uzrokovane preoružavanjem Slavenske nam braće i istočnjaka u ekonomskoj ofanzivi čim su posegli za narkomankom i dramskom spisateljicom u pokušaju. Ne treba trošiti reči na ovu izanđalu olupinu iz kruga dvojke al za nauk mojim sunarodnjacima,pamtite a kad dođe vreme ošišati na nulu, ogoliti posuti perjem i katranom ,oduzeti državljanstvo i bukvalno ali baš bukvalno nogom u guzicu preko granice, pa nek ide na švapsko korito tamo joj se očito sviđa više. P.S. šta je narkomanko nema se za crte ,šmrk šmrk, pa si rešila neku kintu nabaciti , zlo jedno u ženskom telu

 13. petrovgrad says:

  Sluge okupaorske su dobile nalog da postupe po zadatku zašta su plaćene. Ona i slično njoj to moraju da ispune inače na zapadu za neposlušnost se debelo plaća, često svojom kožom. Nije lako biti sluga. Inače ova tabloidska spisateljica nije ravna ni Kiji Kockar u pisanju.

 14. Goksi says:

  Biljana nije relevantna da komentarise bilo koga a posebno ne Handkea. Ta fufica misli da njeno misljenje ima neku tezinu. Mora da se druzi sa onim cigancetom Cedom.

 15. Loše, gore, najgore says:

  Prvi pus sam video i čuo za ovu "dramsku spisateljicu" za vreme Miloševića, kad je na nekoj tv rekla:"Pa mi ni gaće nemamo( i širila je noge, kao da pokaže kako ih stvarno nema), a i ako ih imamo, zar da budemo zadovoljni što imamo gaće?"I još jednom pomenu gaće, kad je bilo malo hrabro, a i nepristojno pominjati gaće.Šta je ona napisala, nikad čuo.Ali sam čuo da se druži i podržava homoseksualne ispade, da je hapšena zbog praha, da joj je društvo Čeda Prašak, koji je, čuj ovo, pre par godina kao diplomirao na FDU, a sad kad čuh i za ovaj šok da je ona i profesorka, onda je verovatno da je kod nje i diplomirao... "...ali čovek je išao u Srebrenicu, zna šta se tamo dešavalo i odlučio je to da negira".Pa vidi, ti, posrnulo dete, on je bio tamo i zna šta se desilo i to je rekao, a ti nisi bila tamo, ali tvrdiš da znaš da se desilo ono što nije.Nije li previše praška malo škodljivo?Mogao bih ti bar sto stranica napisati oko Srebrenice i kako je Klinton rekao Aliji da napravi bar 5000 žrtava da bi bombardovao Srebe, što je ovaj tražio od njega i ponovio:"I zapamti:Ništa ispod 5000".I pored taktičkih manevara u stilu činjenja masakra Srba oko Srebrenice, pa onda povlaćenje Orića u Tuzlu, pa indolentnosti holandskog bataljona, da bi Srbi nesmetano mogli da pobiju tih 5000.Međutim, Mladić je pustio žene i decu da odu, a on je otišao u Beograd na svadbu kod kuma.Oni najžešći Muslimani koji nisu hteli da odu sa Orićem, napravili su proboj i u tom proboju izginuli.Moguće je da je bilo i streljanja, ali to nije genocid, jer genocid podrazumeva ubijanje i žena i dece i staraca, jednostavno, zatiranje naroda ili nacije, kako tvrdi lovac na ratne zločince Efraim Zurof.I nikako da utuviš u tu tvoju praškastu glavu da književnost nema veze sa politikom, ali si ti našla način da se i za tebe čuje, a ne samo o Handkeu.I zamisli koliko neko treba da bude nenormalan, pijan ili grogi, pa da kritikuje NOBELOVCA?Eto, čulo se za i za tebe i sad hajd pa ćuti.Ali je naša najveća šteta što si ti, zamisli! PROFESOR!!!Koga ti, takva kakva si i čemu možeš da naučiš?zar je malo belosvetskih ala koje nam rade o glavi i da li misliš da bismo trebali da budemo patriote kad i nismo baš potpuno u pravu? Jednom tako seljaci htedoše da napakoste jednom striktnom, školovanom i primernom svešteniku, iskoristiše priliku pa na jednoj sahrani pitaju njegovog kolegu, koji ga takođe nije podnosio, jer nije mogao da mu parira, "je li istina da pop NN psuje Boga?", računajući da će ovaj, (pred svima) to potvrditi i eto šanse da se oslobode NN sveštenika.Ipak su dobili odgovor:"Ne verujem.Jedino, ako je ne daj Bože, poremetio s pameću, a koliko ja znam, nije".Svima je stavio do znanja da sveštenik može reći nešto protiv Boga, samo ako poremeti s pameću, isto kao i mi što bismo protiv otadžbine, bez obzira na režim, mogli nešto reći samo ako bismo poremetili s pameću.Šta misliš, gde ti spadaš?

 16. persida says:

  Ne postoji Biljana, postoji samo mrzitelj Filip David koji govori kroz usta svojih bivsih studenata. Ovo nisu njene reci vec njegove. Isto je i sa nepostojecim Cedom Jovanovicem, bivsim studentom ovoga mrzitelja.

  • SiNiša says:

   Ako Vam se baš povraća pa Vam treba inspiracija bavite se njihovim likom i delom. Predlažem jednu akciju paljenja sveća njima a na mestu koje je uređeno u crkvama za mrtve. Tako bi smo napravili neku vrstu SPAMa i zagušili službu Svetom Petru, pa bi se možda zbunio i rešio nas bede...

 17. Gardista says:

  Degenerik ispranog mozga za bedne dolare.

 18. Zoran says:

  Nije on negirao holokaust niti isao na sahranu Ajhmanu. A Srebrenica i holokaust nemaju veze isto kao Sloba i Ajhman. Ovoj se ugled i delo brzo nesto tope, pa pizdi.

 19. Branimir says:

  Handke je usao u istoriju. A Biljana najbolje sto moze je da dode do okupatorskih dolara, i izmisljenih pozicija u drustvu.

 20. Kosovac says:

  Ova karakondžula bolesna od pederluka, treba da nam soli pamet svojim satanističkim porukama. Hajde što je ružna kao lopov, nego nema nikog da je smiri. Novinari koji drže do svog ljudskog integriteta ne bi trebali da objaljuju njene izjave jer nijednog čoveka ne interesuje šta ima ona da kaže. Čak ni u plaćenoj reklami ne bi trebalo da se pušta, ukoliko se ima namera čuvanja ljudskog dostojanstva. …..Eventualno da je koriste da je vode kao mečku, da se mlade generacije uvere do kakvih sve devijacija može da dovede sorošoizam.

 21. DrDre says:

  Nisam pročitao njegovo delo ali, on je Nobelovac, a ti si Biljo ljubomorna baba željna pažnje. Niko bitan u našim životima.

  • krojač says:

   Eh, bre, kako da je pogodiš na najbolnije mesto: "niko bitan". Ona je ta koja je odredjivala ko je bitan, a ko nebitan u doba svoje najveće slave dok je bila srećno udata hanuma francuskog diplomate i kao takva žarila i palila po... LDP-u. Čak se i kandidovala za gradonačelnicu i na tim izborima dobila valjda 1,5% glasova Beogradjana. Tu je ona shvatila da joj nema ništa od političke karijere, razvela se od francuskog diplomate, dolepršala nama da truje decu na Fakultetu dramskih umetnosti i usput pljuje svakog za koga joj se učini da će joj doneti bar malo priznanja, divljenja, popularnosti...

   • Drdre says:

    Hvala! Zaboravih... i niko bitan u Hendkeovom životu. Obično "kuče u čakšire". Samo laje.

 22. Mi says:

  Ova je debelo zastranila. Najradije je ne bih ni komentarisala. Uskogrudo je meriti događaje, ljude, pojave svojim aršinom, pogotovo ako taj neko pretenduje na intelektualnu poziciju. Ona je "veliki pisac" čije drame se igraju po srpskim pozorištima?Bez nje ne bi moglo, nije nego... Mnogo je i boljih i civilizovanijih, ali zbog takvih koje favorizuju neki spolja oni na žalost ne dolaze na red.Zato se ova razgoropadila, da drži lekciju, nekom ko je dobio Nobelovu nagradu, jer taj neko nije zadovoljio kriterijume nametnute od SNN, Soroša i sličnih "politički korektnih". Zamisli čovek nije duvao u pištaljku i rušio Miloševića, kakav greh , kakav propust??? Mahala je pojam u maloj skučenoj sredini gde se akteri okreću u krugu usmereni jedni na druge, komunicirajući bez tolerancije, sa izrazitom antipatijom,nekako mi se uklapa najviše u epitet mahaluše. Zaista joj je beli prah popio mozak, pa je ne treba uzimati za oziljno.

 23. krojač says:

  Stara ljisic, Srbljanović. Po svom starom običaju krene da pljuje one kojima nije ni do kolena nadajući se da će se time izjednačiti sa popljuvanim. I za divno čudo to joj je dosad često polazilo za rukom. Mada su ljudi u medjuvremenu shvatili njen prljavi metod za veranje preko tudjih ledja i gradjenja karijere na pljuvanju boljih od sebe. U ovom slučaju je pokazala da je tu gadost od svog životnog stila ipak malo unapredila, mada ne svojom voljom, već je za to odgovoran Nobelov komitet (sram ga bilo). Morala je da prizna da je Handke genijalan pisac. Sećam se vremena kad je na njega siktala i tukla iz svih oružja. Tad nije bilo priznanja njegove književničke genijalnosti (imali smo poginuti svi mi koji smo ga voleli i branili), već samo sveopšta pljuvačina. Nisam čuo da se Handke izjasnio o Srebrenici, ali istina je da uvek i svuda pokazuje svoju solidarnost, svoje poštovanje u svoju ljubav prema Srbima. I na tome mu hvala do neba. Za Srebrenicu ima ko da se bori, nije ni potrebno da se on izjašnjava. Utoliko pre što je Srebrenica već rešen slučaj. U Srebrenici se nije desilo ništa što bi moglo i da liči na genocid nad muslimanima. Možda genocid nad Srbima, ali to ćemo tek dokazati u narednom periodu. Inače, Handke razume srpski, i tu se šarka prevarila. Bio sam na jednoj književnoj večeri, tj. promociji jedne Handkeove knjige. Tom prilikom je došlo do jednog malog incidenta koji je meni bio potpuno beznačajan, pa sam svu pažnju usmerio na posmatranje Handkeovog izraza lica. Videlo se da on prati raspravu i donosi svoj sud, potpuno ispravan i u skladu sa kontekstom. Možda je od majke naučio slovenački koji je kasnije upotrebio za učenje srpskog. Ne zaboravi, šarka, i sama si rekla da je Handke genijalan pisac, i bila si potpuno u pravu. Handke je, dakle, čovek sa posebnim, daleko natprosečnim lingvističkim sposobnostima o kakvim ti možeš samo da sanjaš. Bolje bi ti bilo da ćutiš, žvrljaš te svoje poluplagirane dramice koje zaista nisu o pticama i cveću, ali zato nisu ni o čemu. Nego pade mi na pamet, možda bi mogla i ti da pokušaš da pišeš o pticama i cveću. To što izmucaš imalo bi neki kakav-takav siže, a možda ti se čak u posreći pa te ponese neka inspiracija, pa napišeš, jado, nešto vredno čitanja i izvodjenja. Nikad se ne zna, možda i tebe ujede ta književnička buva. A Handkea se ti prodji. Još si ti mala da bi se čak i grebala o njega.

 24. Branko says:

  Konzumatorko kokaina džabe je tebi što si profesorka i scenarista kada nisi Handkea ukapirala. A to što nekome lepiš epitet “djubreta” govori o tebi dovoljno.

  • Nenad Perisic says:

   Autosovinizam na delu. Cista patologija! Neoliberalni degenerici... Zena nije za ludnicu, za prezir je !

   • krojač says:

    Nije ona Srpkinja. Kao što ni mnogi drugi koji se izdaju za Srbe, a ruže nas gde god stignu. To je najnovija specijalnost zapada, ta kukavičja jaja.

    • ralence says:

     Ja mislim da je ova Biljana poreklom Vlahinja-Rumunka a Filip David je Jevrejin. Ima u Srbiji hiljade ovakvih ljudi koji žive bezbrižno i mirno u Srbiji i niko ih ne dira. Oni pljuju po Srbskom Narodu i za to dobijaju platu i lagodno žive.

     • Ivana says:

      Zato Srbija nije država nego okupirana zemja za razliku od države Hrvatske u kojoj bi takvu gnjidu odmah rešili, zato oni krvoločni imaju državu a mi glupi i naivni prokockali Srbiju.

      • Dražen Jovan Petrović says:

       Ovo njeno prezime može zavarati,ali zadnja istraživanja govore da je Srbljanovićka cincarsko-vlaškog porekla i da nije Srpkinja.Što se tiče definicije države,franjo tuđman je hrvatsku definisao kao državu hrvata bez obzira na tadašnji izrazito višenacionalni sastav stanovništva.Tako da je tamo skoro nemoguće u javnosti dati bilo kakvu izjavu koja nije u skladu sa "hrvatskim nacionalnim interesima".A ako je daš,hrvati te odmah linčuju i ubijaju.A šta je ovo u Srbiji,da li je Srbija država Srba ili nekakvih bezkorenskih apatrida,to zna samo Bog.

       • krojač says:

        Nemam običaj da ovako zaskačem sabesednike, ali ti si trućnuo takvu glupost da moram da te pitam: kakva su to "zadnja istraživanja"? Ko još istražuje poreklo jedne beznačajne profukljače koja se trpa medju normalan svet? I šta uopšte ima da se istražuje, kad nam ona sama svojim izjavama crno na belo govori godinama ko je: srbomrziteljska kučka, neprijatelj Srbije koji potkopava svaki pokušaj da ona stane na noge, žena bez morala i stida, žena puna kompleksa i prazne glave. I konačno, šta to odlikuje vlaško-cincarsko poreklo? Na osnovu kojih osobina se zaključuje da je neko vlaško-cincarskog porekla, koje su to identitetske osobine koje ljude ovog porekla razlikuju od drugih? Na stranu to što mi do danas nismo sasvim pouzdano utvrdili ni ko su vlasi ni ko su cincari. Zato nemoj da izmišljaš i da me teraš da budem grub. Ne volim da budem grub, mada kad me naljute umem da budem užasan, toliko da sagovornika bukvalno sameljem. PS: Ah, da, i ne kaže se "zadnja ispitivanja", jer bi to podrazumevalo da su srbljanovićevu istraživali otpozadi (ne kažem da nije bilo i toga, ne znam, ali pretpostavljam da nisi to hteo da kažeš), nego "poslednja" "novija", ili "najnovija" itd. istraživanja.

        • Dražen Jovan Petrović says:

         Svaka čast.Govoriš istinu.Potpuno si u pravu.

     • krojač says:

      Sve je moguće, samo kakav interes može da spoji jednu Rumunku i jednog Jevrejina da laju tako u glas? I kakvo to zajedničko iskustvo može da ih spoji u tako složnoj mržnji prema Srbima? Ima tu nešto više, nešto opakije i zlokobnije.

 25. Crna Plovdina says:

  Šta li će se desiti,kad se uskoro,gore na nebesima,sretne sa Milunkom Savić.

 26. Stojko says:

  Prvo ga hvališ, pa onda kažeš da je đubre, pitam se zašto, ali iz očiju ti vidim da preko 50% nisi na zemlji.

 27. Velika Metla says:

  Da je Milošević bio takav kakvim ga ti,NARKOSU,opisuješ,ne bi ti danas jela goMna pored ovako jeftine hrane. Nisi ti samo duvala u pištaljku,nego i u lepak jalova kobiletino. Da mi je vlasti SAMO 7 dana,sveo bih vas na marginalnu grešku u Srbiji.

 28. Makrijan says:

  Biljana Srbljanovic je DEFINITIVNO POLUDELA. Uopste ne treba njene komentare uzimati za ozbiljno.

 29. Portopranco says:

  Namjerno je umanjivala broj Srba koje su hrvati poklali u Jasenovcu.Ona je užas.

 30. Kulak says:

  Borio bih se protiv ove đubretare do zadnje kapi krvi.

 31. Kataklizma says:

  Tesko majci koja rodi kcerku umotanu u bijeli prah

  • Ivana says:

   Teško nama pravim Srbima s vama koji meljete gluposti a ni pljunut joj u obraz ne smete sve "junaci".

 32. Dražen Jovan Petrović says:

  Kad je 2012.godine uhvaćena kako kupuje i dila kokain,trebala je biti pravedno osuđena i strpana na robiju.Srpsko pravosuđe joj je progledalo kroz prste,pa sad imamo to što imamo.Apatridsko čudovište i moralnu nakazu.

 33. Đilas says:

  On jedan od malo iskrenih prijatelja sa zapada, ko ga napada je indirektno neprijatelj Srbije.

 34. SasaS says:

  Nekad sam imao visoko misljenje o njoj ali ona je danas dno dna...samo da mi je znati za kakvu se vecericu prodala.....

 35. petrovgrad says:

  Zar postoji veća kazna, od zavisnosti na heroin ili kokain. Ljudi pa to je pakao od života.

 36. Biogradlija says:

  Biljana Srbljanović je bolesna osoba.Bolest niko ne bi kupio.

 37. Saša says:

  Još jedna plaćenica od srpskih neprijatelja. Govori ovo jer mora da odradi za pare koje je dobila

 38. Simeon says:

  Stvarno je ko Čedica cigica. njihova uloga je jasna,da istomišljenici isplivaju i da se vidi odnos snaga. Teže je sa onima koji ćute.

 39. doktrina soka says:

  Ala je ova Srbljanovicka jalna.Zavidi Handkeu na Nobelu,jer zna da ga ona nikada nece dobiti,pa jadna pljuje po njemu ne bi li je nekako culi iz NVO pa joj zbog pljuvacine dali nagradu.Neces je dobiti jer nisi umetnik vec jedna obicna ulicarka ubacena da trujes Srbe ali to ti je proslost,jado jadna.

 40. Vladimir says:

  Isao na sahranu Ajhmanu,sto da ne,pa Ajhman je jevrejin !

 41. Kulak says:

  Hoće li Bilja napisati dramu o upornosti josipa broza da se ne oslobađa Jasenovac i da ta klanica Srba radi neometano sve do kraja 2.svetskog rata?

 42. Peter Handke says:

  Nisam đubre nacističko, već sam obično đubre.

 43. Kvante says:

  Nije uzela adekvatnu dozu kokaina, pa lupeta svasta.

 44. Portopranco says:

  Čudno je da Srbi trpe sve ovo lupetanje.Ta drogerašica sa svim svojim antisrpskim ispadima slobodno šeće po glavnom gradu Srbije Beogradu i ne dira je niko.

 45. Goran says:

  Zanimljivo da nekadašnja četnikuša, a sadašnja propagatorka nacizma naziva Handkea nacističkim đubretom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *