БИН ЛАДЕНОВ СИН: Крећемо у свети рат против Вашингтона, Лондона, Париза…

BIN LADENOV SIN: Krećemo u sveti rat protiv Vašingtona, Londona, Pariza…

15 avgusta 2015

Hamza-bin-LadenTeroristička organizacija Al Kaida objavila je audio snimak pretnji koje SAD i njihovim saveznicima upućuje sin Osame bin Ladena.

Kako prenose svetski mediji, veruje se da je to prvi dokaz da je naslednik ubijenog vođe terorista postao član organizacije kojom je komandovao njegov otac.

U poruci, koja je potom deljena na društvenim mrežama, Hamza bin Laden traži od sledbenika svog oca da napadnu Sjedinjene Američke Države i njihove saveznike.

Prema njegovim rečima, pristalice Al Kaide iz Avganistana, Iraka i Palestine treba da krenu u sveti rat protiv Vašingtona, Londona, Pariza i Tel Aviva.

Jedan od Bin Ladenovih sinova se prvi i jedini put u javnosti pojavio 2001. godine, kada je Al Džazira objavila snimak talibana u Avganistanu, među kojima se nalazio i, kako se veruje, tada 10-godišnji Hamza.

O njemu postoji veoma malo informacija, ali se veruje da je rođen 1991. godine

Osama bin Laden je ubijen 2011. godine u Pakistanu, a od tada lidersku ulogu preuzeo je Ajman al-Zavahiri, međutim, od tada glavnu ulogu Al Kaide, odnosno poziciju najopasnije terorističke organizacije na svetu preuzela je Islamska država.

KOMENTARI2 komentara

  1. Apis says:

    Pametan decko zna gde treba. Rokaj sine amere i engleze to je sevap. Rokaj i njihove pse sto kao prave islamsku repzbliku u Iraku i Siriji a kolju arape. Rokaj mile imas podrzku svih SRBA!

  2. Darko says:

    Hahahahahaha to Apise tako je....hahahaha !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *