БИОГРАФИЈА УСТАШЕ КОЈИ ЈЕ СНИМИО „МИТ О ЈАСЕНОВЦУ“: Преварант, криминалац…

BIOGRAFIJA USTAŠE KOJI JE SNIMIO „MIT O JASENOVCU“: Prevarant, kriminalac…

27 oktobra 2018

HRT ne samo što je promovisala revizionističku knjigu i film „Mit o Jasenovcu“ Romana Leljaka, već je za svoju antisrpsku propagandu odabrala čoveka koji je „osvedočeni lopov, koji je krao i prodavao oružje i opremu JNA, a uz to je prevarant i falsifikator“, tvrdi bivši obaveštajac Boža SpasićLeljak, inače Slovenac, omiljeni je desničar u Hrvatskoj i falsifikator istorijskih činjenica, a kako prenosi portal Express.hr, počeo je kao pripadnik Kontraobaveštajne službe, da bi naknadno njegova vojna karijera bila naprasno prekinuta zbog optužbi za krađu vojne opreme, nezakonito snimanje i krađu novca. Prema pisanju regionalnih medija, on je kasnije osuđen na 14 meseci zatvora.

Bivši obaveštajac Božidar Spasić kaže da je Ljeljak potpuno kompromitovan.

– On jeste bio saradnik vojne službe bezbednosti i optuživan je za razne stvari, a odležao je i zatvorsku kaznu zbog krađe oružja JNA iz vojnog magacina kod Maribora. Neke puške i pištolje je pokrao radi prodaje. Brzo je provaljen kao pripadnik službe koji, ne samo da odaje sve tajne, već i krade određena dokumenta o nabavkama nafte za vojsku i municije, o vojnim vežbama i slično. Pokušavao je to da proda nekome na Zapadu, ja sumnjam da je Nemcima uspeo, preko nekih novinara koji su radili za BND – objašnjava Spasić.

On napominje da je Leljak u Sloveniji odavno „pročitan“, a da su „njegove izmišljotine oberučke prigrlili Hrvati“.

(Kurir)

KOMENTARI3 komentara

 1. harry neron says:

  Leljak nije bio saradnik nego aktivni podoficir, dešifrant sa završenom srednjiom vojnom školom nekadašnje JNA.

 2. petrovgrad says:

  Janša je bio vodnik, ali je na kraju išutirao i izjurio Brozove generale iz Slovenije.

  • harry neron says:

   Janša nije vodnik nego je završio obramboslovje ( civilna verzija vojne akademije). I nije nikoga izterao nego su se više manje izterali generali sami jer nisu shvatili da se posle pada berlinskog zida promeniolo vreme ( da biti poklicni vojnik nije više mlačenje prazne slame po kasarnama nego stavljenje svoje glave u đak i ratovanje diljem sveta za onog ko ti daje platu; državu).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *