БИСЕРКО, КАНДИЋКА, БАСАРА и остале НВО траже да СРБИЈА прихвати ЗАПАДНИ план

BISERKO, KANDIĆKA, BASARA i ostale NVO traže da SRBIJA prihvati ZAPADNI plan

2 februara 2023

 

Pored javnih ličnosti koje su apelovale na prihvatanje takozvanog evropskog predloga sporazuma za normalizaciju odnosa Beograda i Prištine, istim povodom oglasilo se i 19 nevladinih organizacija.

One su danas zatražile od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, Vlade Srbije i Narodne skupštine, da prihvate takozvani Šolc-Makronov predlog, što i ne čudi, s obzirom da se većina njih finansira iz zapadnih fondova kako bi lobirali za NATO ili druge evropsko-američke interese.U pitanju su Inicijativa mladih za ljudska prava, Civil Rajts Defenders, Institut za evropske poslove, Građanske inicijative, Helsinški odbor za ljudska prava, Centar za kulturnu dekontaminaciju, Žene u crnom, Beogradski centar za ljudska prava, Fond za humanitarno pravo i drugi.

„Institucije Republike Srbije i njihovi predstavnici, kao nosioci javnih funkcija, dužni su da svojim građanima i budućim generacijama garantuju punu primenu budućih sporazuma između Kosova i Srbije“, ističe se u saopštenju.

NVO navode i da je to istorijska prilika da vlasti u Srbiji i njeni građani prihvate realnost, kao i da se postave temelji za izgradnju dobrosusedskih odnosa Srba i Albanaca koji bi trajno promenili perspektivu čitavog Balkana.

„Našim društvima potrebno je zrelo i odgovorno političko delovanje, koje otvara prostor za razmenu na svim nivoima i promenu ustaljenog načina na koji se međusobno posmatramo više od tri decenije. Smatramo neophodnim za trajno društveno isceljenje da se nastavi zaustavljen proces traganja za sudbinom ubijenih i nestalih tokom oružanog sukoba na ‘Kosovu’ i da se počne sa primenom mehanizama tranzicione pravde na institucionalnom nivou“, navodi se u saopštenju.

Poručuju da institucije Srbije moraju biti odlučne, istrajne i spremne da zaustave ekstremističke politike i delovanja različitih grupa i pojedinaca, „uključujući i one grupe i pojedince koji deluju ili su delovali uz podršku vlasti u Srbiji a koje ugrožavaju mir, evropsku budućnost zemlje i promovišu kršenje ljudskih prava, diskriminaciju, mržnju i laži u javnom prostoru“.„Evropski pregovori Beograda i Prištine i sporazum koji je predstavljen pregovaračkim stranama moraju biti transparentno komunicirani uz iznošenje svih relevantnih informacija u javnost, poručuje se u saopštenju, uz ocenu da je „novi sporazum dobra prilika za zaokret Srbije i izgradnju politike pomirenja koja će graditi veze, čuvati mir i jačati vladavinu prava“, poručuju u saopštenju.

Dodaju da je to ujedno i prilika da Srbija svetu pokaže da se njena spremnost da ide napred ogleda u hrabrosti da donose odluke koje doprinose rešavanju istorijskih konflikata.

„Samo takav politički i društveni kurs, garancija je za neponavljanje sukoba iz prošlosti i izgradnju budućnosti u kojoj jedni drugima nismo pretnja, već partneri“, zaključuju potpisnici 19 nevladinih organizacija i pojedinaca, među kojima su i dramska spisateljica Biljana Srbljanović, književnik Svetislav Basara, advokat Čedomir Stojković, novinar Rade Radovanović i drugi.

Značajna američka sredstva, u najvećoj meri Soroševa i Rokfelerova, godinama odlaze na bankovne račune Fonda za humanitarno pravo, Inicijative mladih za ljudska prava, Građanskim inicijativama, Ženama u crnom i drugima. Zauzvrat, NVO treba da pokažu otvoreno antisrpsko delovanje, promovisanje teze da su Srbi genocidan narod i daju podršku otcepljenju KiM.

(RT Balkan)

KOMENTARI13 komentara

 1. filip says:

  Za njih odavno znamo ko im je gazda

 2. Jedan tamo... says:

  Za Biserko, Kandićku, Basaru i ostale organizovan je svečani ispraćaj iz Srbije i besplatan prevoz do granice - gaswagenom.

 3. Cetnik says:

  Jake mustre.

 4. Snežana says:

  sve tri barabe i smradovi

 5. Raguza71 .com.au says:

  Dante registrujte ove spijune sto I jesu I osudite govna izdajnicka prodane duse za sicu .jebali ih gazed koji ih placaju.

 6. lekovito bilje says:

  Serkin brat poginuo u zengama/nek ide u kurvatsku da je finasiraju iz budžeta/,Kandickicin caca grozov oficir streljao SRBE!... Eto su sad na nasim"jaslama" a treba im jos SRBSKE KRVI !!!!!

 7. says says:

  Zasluzili su smrtnu kaznu u buducoj Srbiji bez izdajnickih faktora.

 8. Gagi says:

  Evo,zadrugari i ovde poceli da drze predavanja. Alo, mamlazi, vi danas drzite vlast u ovoj Srbiji, vasa obaveza je da najurite one koji prave stetu Srbiji. Kome se vi obracate, koga kritikujete, jel vaseg predsednika sto ih jos cuva i zaliva kao da su u saksiji. KAKO vas nije sramota da se oglasavate i nesto kao komentarisete i predlazete ozbiljnom narodu. Imate li malo pameti i ljudske casti, KAKO vas nije sramota da sami sebe pravite budalama.

  • rodja says:

   da imaju pameti iole, ne bi ovo izjavili!!! zato ih usa + Srbija drže na platnom spisku. jedan je gazda, "njegovo veličanstvo" hiilll. proći će kao onaj avganistanac koji se okačio na avion na točkove, ali ga nisu primili u avion, koji je nosio kučne ljubimce a za njega mesta nije bilo :))) računam, po izjavi analitičara S Borojevića, u Srbiji ima 12000 tzv nvo, tako da je ovo nešto sitno, od strane "jahača apokalipse" ostatak su "spavači" i bude ih po potrebi. poput borke, liht, ... kako li će "probuditi" one što ih Bog uze pod svoje?

 9. Žarko says:

  Ko njih šta pita, kao da su bitni!

 10. persida says:

  Navedena imena su bruka, jeftine slugeranje svake akcije koja je protiv Srbije. Najveca sramota je Basara koji se promovise kao nekakav pisac, a svoju karijeru duguje politici u jos vecoj meri nego Dobrica Cosic, koga je mladjani Basara voleo da ujede.

 11. milorad5 says:

  Jesu zlotvori bre,ali ništa smešnije od otrovnice bez zuba:)Toliko su lagali i muljali i pljuvali da su potrošili sav svoj izmišljeni kredibilitet.Ko da im veruje više išta pogotovo što se izjave nekih od ovih tipova graniče sa patološkim psihijatrijskim simptomima.Oni nemaju kontakt sa realnošću očigledno,ili samo čitaju ono što im je neko drugi koji nije odavde i nema kontakt sa realnošću napisao kao izjavu.Nema drugo objašnjenja za ovako nenormalne izjave koje potpuno izvrću i ignorišu SVE što nam je od strane šiptara i ostalih EX YU inidjanaca,"medjunarodne zajednice" i EU servirano i POČINJENO do sada.Mislim,sve i da hoću da zaboravim tudjmana,izetbegovića,haradinaja solanu,olbrajt-klinton dvopreg, i ostalu stoku,ja ne mogu brate,jednostavno ne mogu da mi obiršu sećanje na njih,vrlo ZLE i TUŽNE uspomene.I što je najgore za njih SVE JE SNIMLJENO.Tu su trake video zapisi,sve je snimljeno,čitav zločinački projekat,neverovatno.Toliko su bili sigurni u svoju pobedu da nisu ni obraćali pažnju na to šta su rekli i učinili pred kamerama uključujući i ove mrsomude što se opet javljaju u patetičnom pokušaju negiranja sopstvenih zlodela i zlojezika.Katastrofa bre ,dokle će da nas smaraju a ZNAJU da su PUKLI.Po meni ovo je bre čist slučaj remećenja javnog reda i mira,kao kada sokačare na pijaci polude pa se dovate jezikom i pesnicama,to su ONI.

 12. Novica says:

  sve tri babe i NVO su najveći ološ u Srbiji...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *