БИСЕРКО НАПАДА СРБИЈУ: Теорија завере да рушимо Црну Гору, БиХ и Македонију

BISERKO NAPADA SRBIJU: Teorija zavere da rušimo Crnu Goru, BiH i Makedoniju

22 decembra 2018

Beograd se nije pomirio sa odlaskom Crne Gore i na sve načine pokušava da isprovocira haos uz pomoć lokalnih aktera, ocenila je predsednica Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji Sonja Biserko.

Ona smatra da je odnos Srbije prema susedima dokaz povratka u devedesete, a da su regionalni odnosi trenutno na ivici pucanja.– Nepoverenje svih suseda prema Srbiji potpuno je opravdano, tim pre što Beograd, podižući tenzije, uporno falsifikuje i revidira ne samo istoriju, nego i stvarnost – rekla je Biserko u intervjuu Pobjedi.

Prema njenim rečima, Srbija simultano destabilizuje, ili to pokušava, Makedoniju, Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu.

– U celoj toj ujdurmi najgore prolaze kosovski Srbi koji žive u neizvesnosti i pod stalnim pritiskom Beograda. Njihova budućnost stavljena je na kocku neodgovornim delovanjem dvaju predsednika – kazala je Biserko.

Crna Gora, smatra ona, cilj je od kojeg Srbija nikada nije odustala.

– Beograd se nije pomirio sa odlaskom Crne Gore i na sve načine pokušava da isprovocira haos uz pomoć lokalnih aktera. Srbija ne bira reči kad kvalifikuje položaj Srba u Crnoj Gori, ali i crnogorsku državnost. U tom smislu, Kosovo Beogradu zaista služi kako bi se nekako „namirio“ u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini – kazala je Biserko.

Veruje da je u okolnostima svakodnevnih varnica na relaciji Srbija – Kosovo teško očekivati nastavak dijaloga dve zemlje u Briselu, kao i smirivanje tenzija na Balkanu.

Biserko je rekla da je dijalog Beograda i Prištine mrtav već duže vreme, što potvrđuje i činjenica da je format pregovora izmenjen, to jest da se promjena granica dogovara paralelnim kanalima.

– Za postojeće stanje zaslužne su obe strane, koje su namerno obesmišljavale pregovore i stvarale uslove za nasilno rešenje kosovskog problema – objasnila je Biserko.

Kako je dodala, pokazalo se da ni Evropska komisija, odnosno komesarka Federika Mogerini, takođe nisu dorasli zadatku.

– Evropska unija je svojim podilaženjem predsedniku Aleksandru Vučiću, odnosno Beogradu, previdela da se unutar same Srbije ruše sve institucije, uzurpiraju mediji i brutalno obračunava sa svim neistomišljenicima, što je zemlju po mnogo čemu vratilo u devedesete – kazala je Biserko.

(Srbija Danas)

KOMENTARI13 komentara

 1. Miraš says:

  Bi-serka je minimum tro-serka a po mogućstvu multi-serka i to SAD radi direktno na štetu vlasti u Srbiji. Zašto to trpi zvanični Beograd? Postoje indirektni načini da ova zlo-baba ode u zasluženu penziju. Ako je odgovor na to zbog crkavice koja kaplje i kapnuće iz pristupnih EU fondova, ali mi bi to dobili i bez svesrdnog "rada" multi-serke. Zatim gledano sa druge strane i samo sa tog jednog ekonomskog aspekta nama je zbog razvoja ekonomske saradnje u interesu i neko popravljanje odnosa sa Crnom Gorom. Zadrtosti i svadljivosti južno slovenskih plemena nema kraja. Ljudska prava su univerzalna prava, prema tome ona nisu ni hrvatska tj. tro-serkina, ni crnogorska, itd. , ali jesu batina trenutno najjačeg plemena u Europi - onog globalističkog. Srbi su dobili ulogu mazohista, a time upravljaju i to kontrolišu globalistički sadisti i njihove najodanije sluge u neokolonijama i sve to se ulepšano zove "borba za ljudska prava". Najleše od svega je što pozicije autokrate MIla i baš velikog bogatuna eto zavise čak i od podrške ovakve staramajke. Koliko ju je platio da serka nasred crnogorske "Pobjede"? Otkad to važi, bilo u Crnoj Gori ili u Srbiji, da POBEDA JE NEŠTO ŠTO SE VALJA U GOVNIMA, i to u babinim govnima?

 2. milorad says:

  koji fantom još neki dolar da se uzme.Ovaj prevarant i dalje ordinira nesmetano a vračare i nadrilekari idu u zatvor , gde je bre zakon u ovoj državi.

 3. Milica says:

  Helsinški odbor za ljudska prava između ostalog bavi se taj centar rešavanjem kriza i prevencijom konflikata, a Bi-serka radi baš kontra da pogorša odnose CrneGore i Srbije. Zatim ona je zadužena za Srbiju i ne treba da komentariše unutrašnje stanje u Crnoj Gori, ali zar ne primećuje veliku polarizaciju unutar Crne Gore i ako se to još više zakomplikuje vrisnuće ljudska prava i jednih i drugih (i Crnogoraca i Srba), a i trećih koji se tamo zateknu. Bi-serka doprinosi takvoj mogućoj nesreći, a ovamo se zove borac za ljudska prava. U ovom globalističkom novom svetskom poretku sve se obrnuto zove, zlo se predstavlja kao dobro, a ono što je dobro naziva se zlom. Što su imena postavljena naopačke, nego i obrnuto se dela (radi). Tako i Bi-serka ono što bi moglo da bude bolje i na kraju dobro unapred zasipa i maksimalno zatrpava govnima, a zlo koje iznutra parališe tu malu zemlju samo podstrekava i veliča.

 4. petrovgrad says:

  Mržnja Soenje Biserko prema Srbima a potom i prema majci Srbiji počinje iz njenih pionirskih dana, dok je nosila pionirsku maramu. Taj komunizam je zlo. Njena mržnja je navela da usmeri rodjenog brata da se bori protiv svog naroda a mogao je da izbegne i da se skloni. Nesretnik poginuo služeći povampirenom ustaštvu. Sonja se sklonila kod diktatora Miloševića u Beograd i ne mrda iz Beograda do današnjih dana. Laje na sva usta i nesmeta joj ni diktator Vučić. Mogu da zamislim koliko se pati nesrećnica kad mora da živi u Beograd. Verujem da ima pssoš odavno bi otišla iz Srbije.

 5. Nenad says:

  Kakva "slučajnost" ovaj truća istovetnu priču: https://www.intermagazin.rs/?p=258496

 6. Kulak says:

  Dok ova zloglasna hrvatska lobistica slobodno gazi po Srbiji i svakodnevno pljuje po Srbiji i Srbima,a niko je ne dira,nema sreće za Srbe i Srbiju.Ona je ikona svih hrvatskih ekstremnih desničara i šovinista.Jeste da su joj naši Srbi iz Benkovca likvidirali brata ustašu,ali izgleda da to nije dovoljno.Ovo fašističko zlo treba tući u glavu.

 7. Daniel Jackson says:

  Ono sto ne mogu da razumem je znacaj koji se daje ovoj babetini!

  • Miraš says:

   Mediji služe za oblikovanje mišljenja celokupne javnosti. Zato ona i njoj slične dobija medijski prostor, a to je sve u stilu "zavadi pa podeli, tj. vladaj". U ovom konkretnom slučaju: Vladaj što duže care Milo. Njegova vladavina temelji se na antisrpstvu.

 8. mrak says:

  Ignorisite serku.

 9. petrovgrad says:

  Nenade iznesi argumene da nešto nije tačno. Ja ne mogu reći da su joj poginula dva brata dok su ratovala u redovima ZENG-e, takva saznanja nemam, ako imate iznesite, mada nije trebalo nijedan gradjanin SFRJ da pogine. To da se sklonila u majku Srbiju, recite da li je tačno ili nije. Ako je došla u Srbiju. Gde će da se skloni nego kod majke. To što pljuje po Srbiji i Srbima ubedite me da nije tačno i Ja se unapred izvinjavam. Što Vam smesta to što je rasklinkavam, ima da iznosim na svakom koraku i po sto puta, ma koliko te ta činjenica pogadjala. Ako ona širi otrov po Srbiji, mi širimo protivotrov. Kad je razobličih onda je uzaludno n jeno lajanje. Znam Ja da se ponavljam i uvek ću ponavljati istinu i argumente.

 10. rajko says:

  Ja još cedim maramice od suza koje sam prolio kad sam čuo da će nam penzionišu serku, a vi me opet podsetiste na moj gubitak. Šta ću ja, kukavac, brez nje? Popio bi pilule, al ih nemam dovoljno, jer nisam uspeo da skupim. Presekao bi vene, al' n'umem. Pucao bi sebi u čelo, al' nemam pucu, imam samo par petardi, al' bi garant preživeo taman da ih potpalim sve zajedno. Skočio bi' sa 18. sprata, al' živim u prizemlju. Bacio bi' se pod voz, al' mi daleko, a ne znam ni gde je. Moraću da živim bez svoje serke jadan i ucveljen dok ne umrem.

 11. Zoran says:

  Gleda li vas zapad nalazi tako nedovrsene, i onu sad ...ne znam joj ime. Sve neki poproizvodi.

 12. djoka says:

  Ovaj glavni nesme ni reč da kaže ovoj ženi Biserko,onoj radanovki Kandić isto, Milićki isto,kreaturi žene Sonji Liht isto,babuskeri Borki ...i dr. možda pok. Oliveri Kovačević prosto bilo duši.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *