БИСЕРКО УПОЗОРАВА ЕУ И САД: Жели да спаси Црну Гору од Срба и Србије, да не постане као Република Српска

BISERKO UPOZORAVA EU I SAD: Želi da spasi Crnu Goru od Srba i Srbije, da ne postane kao Republika Srpska

1 februara 2021

„Srbija će se mešati sve dok bude smatrala da postoji prostor za njeno delovanje. Beograd procenjuje da međunarodni kontekst još uvek ide u prilog ostvarivanju njegovih aspiracija“, rekla je Pobjedi predsednica Helsinškog komiteta u Srbiji i ažurni fan tekovina vladavine Mila Đukanovića u Crnoj Gori, Sonja Biserko.

Odgovarajući na pitanje zašto se Srbija stalno upliće u unutrašnje pitanje Crne Gore i što time dobija, Biserko ističe da EU i SAD nisu reagovale ni kada su se Srbija i SPC mešali u republičke izbore.„Njihov glavni kriterij je smenjivost vlasti bez ulaženja u to ko smenjuje tu vlast i kakve će vrednosti zastupati. Sporazum, koji je pobednička koalicija potpisala na pritisak EU i SAD o nemenjanju orijentacije Crne Gore, gledano iz današnje perspektive sve je relativniji“ kaže ona i dodaje:

„Smene koje se sprovode po dubini suštinski menjaju krvnu sliku Crne Gore, a sve pod sloganom o kraju poslednjeg ‘komunističkog diktatora’. Ta floskula ne samo da nije tačna, već je samo pokriće za inženjering koji je u toku. Inženjering koji poništava sva dostignuća Crne Gore u pravcu evroatlantskih integracija. Ukoliko NATO i EU promptno ne reaguju na svakodnevne kadrovske ujdurme kumovaće opasnom razvoju situacije koji će raspolutiti Crnu Goru na nekoliko interesnih sfera i time destabilizovati region“, kaže ona.

Naravno, neizbežna tema maltene svih sagovornika Pobjede je i „Srpski svet“. Biserko nastoji da kriminalizuje činjenicu što su Andrija Mandić i Milorad Dodik prisutni na svim državnim priredbama koje se organizuju u Beogradu.

„Beograd smatra da je u superiornoj poziciji i zato ne uvažava odluke Crne Gore. Nacionalni stratezi smatraju da je Srbija ojačala svoj međunarodni položaj i da ima prostor za delovanje prema svim susedima’’, objašnjava sagovornica Pobjede.

Ona podseća da Srbija istovremeno stalno jača svoju vojnu snagu i da se priprema rasprava o uvođenju obaveznog vojnog roka, a da istovremeno srpski mediji vrlo lukavo nude ruku pomirenja tako što se dnevno spinuje teza o dva najbliskija naroda, a dežurni promoteri „Srpskog sveta“ smatraju da je samo pitanje vremena kada će se Crna Gora vratiti u normalu, odnosno u okrilje Srbije.

„Omalovažava se činjenica da je DPS i dalje partija sa najvećom podrškom, dok srpski mediji sistematski demoniziraju njenog predsednika. Nedavno održan Kongres DPS-a i govor predsednika ocenjuje se kao ‘grčevita i besramna vlastoljubivost’ i kao ‘Milov antisrpski delirijum’. U njegovom tzv. slomu i porazu, što je bio prvorazredni cilj Beograda već 20 godina, Beograd vidi svoju moć“, naglasila je Biserko.

Srbija insistira i na dvojnom državljanstvu, nastavlja ona i ističe kako se očekuje usvajanje novog zakona o državljanstvu što bi, kako najavljuju analitičari poput Antića, Kovića, Đurkovića i drugih, otvorilo mogućnost građanima iz Srbije koji imaju crnogorsko poreklo da u sledećem popisu stanovništva utiču na promenu demografske slike Crne Gore.

„Pri tome uticaj SPC na Vladu i zbivanja u Crnoj Gori objektivno može uticati i na karakter crnogorske države i približiti je onom Republike Srpske. To bi povratno uticalo i na Srbiju u kojoj jedan deo opozicije zagovara litije poput onih u Crnoj Gori. Sve to vodi radikalizaciji i odustajanju od demokratizacije i evropeizacije“, zaključila je ona.

(IN4S/Pobjeda)

KOMENTARI16 komentara

 1. Kulak says:

  Da je mater ove zveri hrvatica,oseti se trenutačno.

  • Mirjana says:

   Serka-Biserka to radi ne samo zbog svoje (pretpostavljam) umrle majke, nego u interesu sadašnje i žive države Hrvatske. Što je više raznih optužbi i tereta na račun Srbije to će Hrvatska lakše ostvariti svoje preostale interese na štetu Srbije. Medju njima je i sporazum o državnoj granici Srbija-Hrvatska kog zasad nema, a biće neophodan zbog stremljenja Srbije da postane članica EU. Glavni interes Hrvatske je > što slabija Srbija.

 2. Portopranco says:

  Kako se odmah razotkrije da ju je hrvatska majka odgojila!To je to ustaško,genocidno zlo.

  • Josip says:

   Komunista. A takve ste Srbi podržavali 70 godina. Ovo je onaj zadnji trzaj komunjara, preobućeni u toboš neo liberaliste kako bi dobili podršku zapada.

 3. Ivke says:

  Oduzmite joj drzavljanstvo

  • Duca says:

   eeeeeee, da imamo Vlast

 4. milos says:

  kakve veze ima srbija sa crnogorskim evroatlantskim integracijama. ne znam sta je sve potrebno da se tudja peta kolona odstrani iz srbije?

 5. Gagi says:

  Aha, prvi plotuni su poceli da se ispaljuju. Stigla je naredba da se krene sa bombardovanjem Srba, verbalnim doduse. Verujem da ovim katolickim komesarima nije bilo prijatno kada su podnosili raport i pravdali se za njihov politicki poraz u Srpskoj C.Gori koju hoce da otmu kao sve ostalo na Balkanu. Predstoje opaki i teski dani, ovi ljudozderi i hijene ce podivljati do neprepoznatljivosti, oni poraz ne prihvataju a sredstva da stignu do cilja ne biraju.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Posle pobede Džoa Bajdena, primetno je da su sorošoidi dobili snagu, i krenuli svom snagom u antisrpsku ofanzivu. Bilo bi dobro da sve ostane na rečima, ali mislim da neće da bude samo to.

 6. radmila says:

  Ovaj smrad od zene bas nema namjeru da provocira i blati Srbe.

 7. šiško says:

  Hehehehe! Jurodiva biserka bramo djetiće od oštrozubih Srba. Lako je njima sad. Hahahaha.

 8. petrovgrad says:

  Baš mi je drago što se pati u Srbiji. Za nju je to najteža robija. Mrzi Srbiju, a ipak leži na rudu.

 9. da da says:

  Oduzeti državljanstvo dotičnoj osobi i u policijskoj marici odvesti do prelaza Šid i čizmom u pozadinu je napenaliti tamo.

 10. test01 says:

  Uvek se zalazem za slobodu govora i da se cuje svacije misljenje (ako je imalo inteligentno) ali prenositi bljuvotine ove placenicke NVO spodobe po medijima je stvarno previse... Izgleda da svi mediji moraju da je citiraju pa je jedino dobro da narod vidi do kojeg dna smo dosli.

 11. rade n says:

  Gde su komsije,sugradjani,ljudi u okruzenju da ispljuju doticnu ,da od pljuvacki ne moze da se opere.Da ima pravih Srba u njenom komsiluku i blizini , za ovu spodobu izlazak iz kuce bi bio prava nocna mora.Kod Hrvata njenog roda nije tako,ali u Srbiji ima neizdrzljivo mnogo drugorbijanaca i auto sovinista.

 12. Aleksandra says:

  ovog skota je trebalo odavno ubiti ili obesiti....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *