БИТИ ИЛИ НЕ БИТИ ЗА НОВАКА ЂОКОВИЋА

BITI ILI NE BITI ZA NOVAKA ĐOKOVIĆA

4 aprila 2021

Teniske vlasti preduzele su prvi korak ka podsticanju igrača da se vakcinišu protiv virusa korona nudeći privilegije onima koji su spremni na imunizaciju, a prvi turnir na kom bi one trebalo da se primene je u Monte Karlu.

Naime, čelnici ATP uveli su „listu izuzeća od testiranja“ koja će vakcinisanim teniserima omogućiti automatski ulazak na turnir.

Jedan od benefita izmenjenog ATP protokola čije se objavljivanje očekuje u narednim danima je da će vakcinisani igrači biti izuzeti od karantina, sa izuzetkom prva 24 časa dok čekaju rezultate testa na korona virus.Potom bi teniserima odmah bilo dozvoljeno da treniraju i obavljaju druge poslove koji se tiču takmičenja.

Najnovija izmena usledila je nakon iznošenja negativnog stava po pitanju vakcine od strane nekoliko tenisera tokom turnira u Majamiju, što je potvrdilo visoku podeljenost igrača u vezi sa imunizacijom i u muškoj i u ženskoj kategoriji.

Obe organizacije, ATP i VTA, jasno su stavile do znanja da bi volele da se igrači vakcinišu, kako bi pomogli u smanjenju logističkih izazova sa kojima se tenis suočava kroz različite jurisdikcije na čijim teritorijama se održavaju turniri.

Ažurirani protokol dodatno pruža nadu da će teniseri moći da borave u privatnom smeštaju tokom pojedinih turnira, zavisno od mera koje su na snazi u konkretnim državama.

„Lica koja su u potpunosti kompletirala proces imunizacije mogla bi da budu izuzeta iz karantina nakon PCR testa koji obave po dolasku na turnir“, stoji u ATP protokolu.

„Osobe koje su primile obe doze vakcina (Fajzer, Moderna, Astra Zeneka), ili jednu dozu (Džonson i Džonson), i koje su podnele dokaz ATP za ulazak na listu izuzeća, biće kvalifikovane“, dodaje se u protokolu.

Inače, portparol ATP potvrdio je izmenu protokolarnog dokumenta, ali nije želeo da ga komentariše.

Nije poznato koliko je tenisera do sada primilo vakcinu protiv koronavirusa, šampionka Vimbldona Simona Halep jedna je od retkih koja je na društvenim mrežama otkrila da je primila bar jednu dozu.

Prema potencijalno novom protokolu, vakcinacija u tenisu i dalje neće biti obavezna, pa će biti zanimljivo videti kako će teniseri odreagovati na najavljene pogodnosti, te šta će Novak Đoković odlučiti, s obzirom na to da je ranije izrazio sumnju u vakcinaciju i naveo da ne bi da ga neko primorava da to uradi, već da želi da sačeka da dobije sve relevantne informacije u vezi sa protokolom.

KOMENTARI6 komentara

 1. padre says:

  U čemu je problem, pa je "biti ili ne biti"?

  • Zoran says:

   Problem je da li neko iam pravo da me ucxenjuje jer ja necu da se vakcinisem.

 2. padre says:

  Uostalom, ATP ne određuje uslove povodom pandemije u nijednoj državi!

 3. I Love Jesus says:

  Jes bre, to je onaj dramaturg Willijam Šekspire koji nije igrao tenis, a kod nas se u narodu lepo kaže:"Mož da bidne, ali i ne mora da znači". E, take. A Nole? E, blago nama, on će ovako da gura i muči se do posletka sveta - dolaska Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista. Izdržaće Nole. O dođi Gospode skoro.

 4. uddu says:

  Pametan je Novak.Zna on šta treba da uradi.On ne gleda Pink.

 5. doktrina soka says:

  Nacisti, SZO- VELIKA LOVA JE U PITANJU I TKO ZNA STA JOS.Udaraju iz sve snage, na sve strane i drze uraganski tempo. Zato se Svajcarac izvuko.Kome nije jasno,biti ce kasno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *