БИТКА КОД НИКОПОЉА – Срби и Турци заједно против Европљана КРСТАША! ДЕСПОТ СТЕФАН РАТОВАО ЗА БАЈАЗИТА КОЈИ МУ ЈЕ УБИО ОЦА (ВИДЕО)

BITKA KOD NIKOPOLJA – Srbi i Turci zajedno protiv Evropljana KRSTAŠA! DESPOT STEFAN RATOVAO ZA BAJAZITA KOJI MU JE UBIO OCA (VIDEO)

18 maja 2021

25. septembra 1396. odigrala se poslednja od ključnih bitaka hrišćana sa muslimanskim Turcima na Balkanu, bitka kod Nikopolja. Pedesetak godina kasnije doći će do poslednjeg srednjevekovnog pokušaja izbavljenja našeg poluostrva iz osmanlijskih kandži, ali je do tada već bilo kasno. Naša ulogu u nikopoljskoj epizodi nije nešto o čemu volimo da pričamo pa to vešto zaobilazimo dok se busamo u grudi.

(INTERMAGAZIN)

KOMENTARI41 komentara

 1. spira says:

  Zašto se ne piše o izdaji i ucenjivanju Rimske crkve i evrope

  • jovan says:

   Nas problem je Rim, bio i ostao! Mi bi se lakse odbranili i od Turaka i od danasnjih "poturica"! Evo u XX veku su vodili 3(tri) svetska rata protiv nas Srba, od 1914-2008. (sa prekidima), gde su ubijeni preko 3miliona Srba u ratu, koncentracionim logorima od austro-ugarskih do sarajevskih i kosovskih; sto umrlo od posledica tih ratova, sto onih koje je Zapad "arbanizovao" 50% danasnjih Shiptara u Albaniji, "pohrvatio", napravio "bosnjake", "montenegrine", "makedonce",.. Znaci, Zapad nas je najvise unesrecio i unistio kao narod, vise nego Osmanlije za 400-500godina! A DOSmanlije (sluge Zapadanih pljackaskih hordi) su posle 5.x 2000. nanelili vise stete Srbiji i srpskom narodu od Turaka Osmanlija.

   • Kosovac says:

    @ jovan, …..Slažem se, naš problem je oduvek bio i biće RIM. Rimpapa. Mi želimo da živimo mirno, prirodno. Međutim, Rimpapa to remeti. Kao pre, isto tako i danas. Kao pre, isto tako i danas se borimo protiv njih. ……………Možda je uputno i pametno da prestanemo da se branimo, možda bi trebalo da konkretno počnemo da napadamo. Naravno da treba sakupiti snagu.

 2. Rista says:

  ŠTA OVDE I KOME NIJE JASNO??? Zaprepašćen sam. PRVO - GDE SU BILI KRSTAŠI I HRIŠĆANSKI RATNICI NA KOSOVU? Nigde. Znači, ostavili su nas i prepustili Turcima Osmanlijama iako smo na neki način bili njihovi vazali, a baš to istorijske knjige govore. Žigmund je pljačkao sever porobljene Srbije kao lešinar, što on ustvari i jeste. A onda ga isterali Turci. Šta je tu greška Srbije? Što ne zna koga više da mrzi ili protiv koga pre da ratuje? Izgleda je Zapad koristio veoma uspešno muke Srba sa sprečavanjem Osmanlija i pljačkao razvučenu Srbiju a usput, sekao Srpski živalj. Nisu nama ni Turci mnogo bolje učinili ali sve što je Srbija mogla da uradi da spase svoj narod od dva mača, uradila je. Naravno da i danas Zapad i konjušari Hrvati optužuju Srbe zato što je njihov ubica Srba Žigmond usro gaće baš od direktnog udara Srba. Nisu ni danas Turci i Evropljani mnogo različiti, od onoga što su nekad bili. Imamo isti pritisak na Srbiju kao i nekad. I Turska i Evropa gledaju kako da nam oči vade. Koliko sam ja razumeo, ni Branković se nije usrećio što je zbrisao sa Kosova, jer je njegovo carstvo delom dato Srbiji posle Nikopoljske bitke, kao nagrada. Sa strane Srbije, između dva mača, ostalo je samo da odlučimo kad ćemo na koju stranu spram naših potreba. Mnogo stvari su sakrivali od nas a naše škole i knjige nisu pisale Srpsku istoriju osim podmuklo. Srbija očigledno nije toliko desetkovana na Kosovu, dok se već posle nekoliko godina opet pojavila sa snažnom vojskom. Zapadna istorija koju su Srbi učili zadnjih 100 godina, upućuje nas samo na Turke i razvija našu mržnju samo prema Turcima a ni Evropljani nisu bili ništa bolji ni tada ni danas prema Srbima. Uskoro će se pisati da je Srbija stala na stranu Rusije kada je Zapad odlučio da je ponovo napadne i to će se zamerati Srbiji. Tako Zapad piše svoju istoriju i podmeće Srbima. Ja ne vidim nikakvog sramotnog čina u vezi učešća Srba u Nikopolju, ali vidim sramotnu pljačku Žigmunda i ubijanje Srba na severu Srbije. Šta smo trebali da uradimo? Odud Turci odud Hrišćani a i jedni i drugi zajahali. Vidi qoca, da nismo trebali da legnemo i pred Turke i pred krstaše? Ostali smo pod Turcima jer Evropa nije ni bila zainteresovana da oslobodi Srbiju. Žigmud je samo pravio pljačkaške i genocidne pohode na razvučenu Srbiju. Da je on znao da će se Turci ipak usprotiviti njegovim pljačkaroškim putovanjima po severu Srbije i Bugarske, ne bi nikada došlo do Nikopoljske bitke. Za Srbe tu nije bilo puno izbora a jedan se morao napraviti. Podržavam.

  • Kosovac says:

   @ Rista, …..Bravo Rile, rasturio si pisca ovog članka i njegove istomišljenike, kao Bugarsku skupštinu. Ni ja ne bih mogao bolje da osvetlim ulogu Zapadnih lešinara. Čuješ, kao da je članak pisala neka zla seoska opajdara iz Radio Slobodne Evrope, podseća nas da je Bajazit ubio oca despota Stefana. Lepo je kolega „spira“ dao primedbu „Zašto se ne piše o izdaji i ucenjivanju Rimske crkve i evrope“, evo tu si se javio i objasnio šta su radili „evropski lešinari“. Sada se nadam da su Zapad i konjušari Hrvati pročitali ovo što si napisao, pa da onda uz pomoć toga porade malo više na svojoj ljudskoj kulturi. A najviše američki ambasador Entoni Godfri, glupča bi trebalo da najzad prestane da izokola vređa Srbe, previše je providan.

  • Veljko says:

   Da li će se za 300 godina o Vučiću pričati kao o izdajniku ili kao o nekome ko je morao da razgovara sa NATO paktom i Briselom? Jer pomoć za odbranu Kosova od Rusije nećemo dobiti

   • garo says:

    ... a to iz razloga sto netrazimo pomoc!!!

   • spira says:

    Da li si siguran jadniče ?

  • Radojko says:

   mnoge stvari koje rekli tacne. medjutim rim tu nije mogao da pomogne a i nije bilo kontakata nakon stefana prvovencanog.. ono sto nije tacno a odgovara kontekstu, jeste da je srpska vojska bila razbijena.. prvo su turci otrovani cara dusana, a onda su vojske mrnjavcevica izasle na bistricu u bugarskoj, a potom i lazar na kosovu, razjedinjene.. osmanlije su bile organizovane po vojnickom modelu i ocito se brzo obvnnavljali..

  • spira says:

   Risto vekoka mržnja Zatanističke crkve iz Rima prema Srbima... Da vladar Srpske države Stevan Nemanja nije prešao u pravoslavlje, verovatno bi čitava istorija Srba drugačije izgledala. Po rođenje, Stevan Nemanja, bio je katolik pa je po preuzimanju vlasti prešao u pravoslavlje, i tim odredio dalju sudbinu Srpskom narodu. Da je Nemanja ostao katolik i Srbi bi vremenom prihvatili Vatikan. Srbi, narod duboko vezan za svoje tradicije, teško su prihvatili hrišćanstvo. Srbi su zadnji narod u Evropi koji je prihvati hrišćanstvo.Još u doba Nemanje Srbi su imali bolnice, porodilišta, pisali su knjige. Poznato je da je Nemački car Barbarosa prvi put na srpskom dvoru, kada je seo da ruča, video viljuške i noževe (prilagodjenje za objed). To moćno srpsko carstvo nisu unistili Turci već Evropa. Nebi Turci ni ušli na Balkan da, katolička, Evropa nije umešla svoje prste. Car Dušan Silni, vladar koji je pod svojom krunom stavio devet desetina carstva Konstantina Velikog, o njegovoj milosti i po njegovom Zakoniku živelo je deset naroda koji su se sa tri vere Bogu molili i na pet jezika govorilu, je imao samo 48 godina kada je otrovan po nalogu iz Vatikana. Nije nepoznanica da je Srbe Evropa prepustila Turcima. Hrišćanska Evropa je Srbe Hrišćane, ali pravoslavce, prepustila Muhamedovim sledbenicima, a evropski vladari su sa ponosom išli u krstaske ratove da oslobadjaju Hristov grob od nevernika muslimana. Zamisi to hrišćanstvo. Išli su da oslobadjaju Hristov grob od dece islama, onih istih koje su pustili da udju u Evropu i stotinama godina vladaju hrišćanskom Srbijom. A Srbi, pre nego sto su potpuno pali, branili su tu Evropu. Znamo iz istorije da su se Srbi sa Turcima prvi put sudarili 1371 na reci Marici, a zadnja Srpska prestonica, Smederevo, pala je tek 1459. godine. To znači da je Turcima bio potrebno skoro 100 godina da pokore Srbiju. Toliko vremena se Srbi zadržavali, tada najveću svetsku voju silu, da ne prođe u Evropu. Kako bi Evropa danas izgledala da su ludi Srbi pustili Turke da prodju u Evropu. Evropa bi danas bila islamska. Kako su lako Evropljani primili hrišćanstvo, primili bi i islam. Pošto je Srbija pala Evropa je Turke jedva pred Bečom zaustavila, a skoknuli su malo i do Minhena. A zaustavili su ih jer su se Turci prelomili na Srbima. Turcima je trebalo vise od 100 godina da se oporave od Kosovskog boja, ali se Srbija još nije oporavila. zato su Srbi za Zapad „remetilacki faktor”. Kažu u svetu bi vladala harmonija da nije Srba. Srbi su vise **** poremetili odnose u Evropi: pre vise od 200 godina Srbi su „vaskrsli” i srušii otomansko carstvo. To se Austro-Ugarskoj nikako nije svidelo. Više je katolicima odgovaralo da se na Savi i Dunavu granice sa Turcima, nego da na Balkanu vaskrsne davno nestala Srpska država. Sve je Evropi bolje od Srba.

    • Pendrek says:

     Da postoje, Srbi katolici i Srbi muslimani.

    • Kosovac says:

     @ Kostakos, …..Ako nije uvredljivo, pitam te koji si to Ti?

   • Karital says:

    Dugo je turcima trebalo kao i srbima da se oporave od kosovske bitke.Nakon teške iscrplujuće bitke, trebalo im je samo sedam godina da se pripreme za novu bitku.

    • Kosovac says:

     @ Karital, …..Svaka čast, ni pet ni šest, nego samo 7 godina. Ture bure valja, Bula bure gura. Niti Ture bure valja, niti Bula bure gura. Ko bi rekao da se Tuđmanova žena kurvala sa srpskim Nacionalistima?

     • Karital says:

      Kosovac, počeo sam sumnjati u epsku bitku na Kosovu polju?

      • Kosovac says:

       @ Karital, …..Znao sam da si ti naučnik. Samo fali da saznam koju si to radionicu pohađao i koliko te plaćaju. Postoji jedno Bugarče sa Stare Planine, naučnik kao ti, koji je već dokazao da je Stefan Nemanja veći zločinac od Ante Pavelića. Mogao bi ti da kreneš takođe od sumnje da Ante Pavelić nije zločinac uopšte. I kreneš u dokazivanje.

       • Karital says:

        Kosovac, brzina oporavka srba i turaka, nakon kosovske bitke je zapanjujuća.Zar nije sve srpsko plemstvo izginulo u kosovskom boju?Kako se oporaviše srbi tako brzo nakon katastrofalnog poraza?Definitivno sumnjam u epsku bitku na Kosovu kako je opisuju srpski povjesničari.Zaboli me uvo za Stefana i Antu!Čini mi se da je nekakav srpski velikaš bio uzor Anti Paveliću?

        • Kosovac says:

         @ Karital, …..Pa šta sada da ti radim što SUMNJAŠ? Niti imam nameru da te udaram prutom zbog toga, niti da te prevaspitam. Što se mene tiče, ti možeš slobodno i da sumnjaš da je zemlja okrugla, i da mi dosađuješ sa tvrdnjom da je možda ravna ploča. I ja sumnjam u integritet onih koji su gledali kako se prostituiše supruga Franje Tuđmana, ali sve to mi nije važno uopšte, smatram da su još i tada postojale velike seksualne slobode u pristupu Hrvatica željnih avantura sa Turcima iz Istambula. ……………I ja sumnjam da si ti običan peder, a ako je to tačno, onda mogu samo da ti kažem da si veoma nisko pao.

         • Karital says:

          Alah imanet brate Kosovac!

          • Kosovac says:

           @ Karital, …..Pa dobro, što ne reče odmah da si musliman. Naš razgovor bi bio za stepen kulturniji. Ne bih morao da spominjem Hrvatski smrad. Pa bi mogli da proverimo ko je više na ovim prostora ugroženiji od Vatikana: Muslimani, ili Pravoslavci. ……………Imao sam više prijatelja u Prištini original Turaka, ne konvertita. I oni bi me sigurno danas oslovljavali sa „brate“, kardaš.

 3. Radojko says:

  svaka cast redakciji na prilogu. ovo mi nikada nije bilo jasno,da se deca lazara nadju na strani zavojevaca..istorija ovo nije objasnila niti se o tome uci, despot stefan ali i marko mrnjavcevic (kraljevic) ratovali za osmanlije, a olivera odvedena u harem? pre toga, glavni savetnik mislim murata I onog koji osvojio konstantinopolj bila maceha inace srpinja? prosto neverovatno, i to nije dovoljno osvetljeno..

  • spira says:

   E Radojko Radojko. Previše se oslanjaš na prozapadnu falsifikovanu istoriju. Očito pisac članka nije dovoljno informisan ili skriva istoriske činjenice. Trebao da navede koje su to okolnosti dovele da je despot bio na stani Turaka. Ako se piše o "posledicama" onda mora da se objasni i "uzrok. Ovakvim člankom se daje iskrivljena slika. Rimska crka od samog nastanka ima za cilj da sve stavi pod svoje.Inače rimska crkva je naslednik zapadnog rimskog carstva.Istočno rimsko carstvoje centrom u Konstaninopolju je više puta puta pljačkano od strane zapadnog rimskog carstva kroz krstaške ratove.Pa je tako opljačkana i oslabljena pala pod vlast Muhamedanaca Rimska crkva je sve činila da uništi pravoslavlje.Rimska crkva je i stvorila islam. Ali očito da ti kao pisac članka malo ili ništa neznate.

   • Radojko says:

    Ja sam bio ubedjen da je prorok Muhamed stvorio islam, koje dokaze nudis da Rim to uradio? Drugo, Rim je prihvatio da kapetan - glavnokomandujuci hriscanskih vojski bude car Dusan, koji nije kanonizovan?Jasno je da je Vatikan odigrao opskurnu ulogu u XX veku u dva rata, zato su Nemanjici imali kontakte, Stefan Prvovencani je bio ozenjen Mlecankom. Ne vidim da su Osmanlije bile bolje pa smo bili 5 vekova u ropstvu. Fakat je da se ne sme ratovati na dva jaka fronta. Vojska Mrnjavcevica na Marici bila je brojnija od Lazarove i da su izasli ujedinjeni, pitanje je da li bi pao Konstantinopolj i kada?

  • Kosovac says:

   @ Radojko, …..Da, vidi se da ti mnoge stvari nisu jasne. Garantovano ti nije jasno ni to kako su Boris Tadić, Zoran Đinđić i još neki Srbi tvoje vrste bili na strani zavojevača koji su bombardovali Srbiju. Morao bi malo da napregneš mozak i da shvatiš da razlika ide u prilog despota Stefana. Pazi, otac despota Stefana je ubio oca sultana Bajazita, verovatno ti i tu nešto nije jasno. Verovatno ti nije jasno ni zašto je Marko Kraljević toliko slavljen u narodu. Kažeš „….rrosto neverovatno, i to nije dovoljno osvetljeno“, daću ti savet: Ili da ti vrate pare oni koji su te prosvetlili u radionici, ili da uzmeš baterijsku lampu i osvetliš istorijska objašnjenja novoistoričara. Ja ti preporučujem Dubravku Stojanović, ona ima veoma kvalitetne antisrpske istorijske radove. Doduše, ona ponešto falsifikuje, ali samo u nuždi.

   • Radojko says:

    Kosovac, a vi ste glasali za Slobu i obezbedjivali 30:0 u Parlamentu, sada ste u Srbiji (uzoj) i niko se ne vraca na Kosovo? Bio sam ubedjen da je Obilic ubio Murata, a istorijska cinjenica je da je bio izopsten na knezevoj veceri.Propratio sam video, pogledaj ga covek lepo objasnio, "u kriticnom momentu" despot je udario na konjicu Zigmunda. Inace istako se i u Angori, danasnja Ankara gde su Mongoli do nogu potukli munju - "jilderima" Bajazita. Bio je vazal i Turci mu dali titulu despota i da se prosiri na srpsku zemlju Brankovica. srpsko za srpsko, nesto mi poznato.za Marka Kraljevica mi jasno jer turci nisu dozvoljavali da se slave srpski junaci. a gde si ti ucio istoriju u nekoj vukojebini na Kosovu?

    • Kosovac says:

     @ Radojko, …..Curikni se malo, kada se kaže „Vukojebina“, misli se na Vuka Draškovića. I njegove sledbenike. A ti zapeo „vukojebina“, pa „vukojebina“. Vukojebina nije na Kosovu, no je u Centralnom Komitetu Evropske Unije.

    • Kosovac says:

     @ Radojko, …..Na početku svoje diskusije si sebe prikazao kao NEpoznavaoca istorije „svaka cast redakciji na prilogu. OVO MI NIKADA NIJE BILO JASNO,da se deca lazara nadju na strani zavojevaca…..“. A malo posle, sada, se šepuriš kao ćuran koji odjednom poznaje istoriju. Pa mene Kosovca smatraš da ne znam Istoriju. Ti koji si Autošovinista iz kruga dvojke, Drugosrbijanac, optužuješ Mene da sam učio istoriju u nekoj vukojebini. Tebe kao da je pravio glupča ambasador Godfri, pa ne vidiš da sam Ja rođen u Istoriji, na Kosovu, πzda ti materina.

     • Radojko says:

      kosovcu - tako si i siptarima pa dobio sut u but. mi sumadinsci za takve koji blate bez argumenata kazemo FUNJARE..nisam ja prodavo za debele apre kuce i stanove sipcima, niti bez para kupovao lokale pa za duple pare u kesu prodavao njima, nisam im ja branio da imaju gradonacelnika u podujevu gde ih je 99,9%. ne volim ih ali ih ne mrzim, a te smradine srpskog roda prezirem..a amb godfri sigurno nije glup, niti je to bio zimerman, pa se sad okrenule protiv nas..a onda su skinute gace pa je holbruk, a koji bio proalbanac jer je kao jevrej skretao paznju sa Bliskog Istoka koji nije bio ni amb. priman sa najvisim pocastima..vrati se ti na kosovo, a ne da primate plate i ovde i tamo..znas siptari su bojkotovali srpsku vlast, a ti i takvi postupate u toj vlasti po njihovom ustavu..

      • Kosovac says:

       @ Radojko, …..Ala si se napričao, svaka čast. Ništa strašno, i kod Šumadinaca se javi poneko šumadinsko govno. Kao Nataša Kandić, pa onda nije problem što se javi poneki plaćenik, Cimermanov konobar, janičar Šumadinski Autonomaš kao ti. Jadni Šumadinci sa tobom, morali bi da povedu malo računa pa da takve kao ti malo bolje ispeglaju i skinu ljagu kojom im prismrđuješ.

       • Radojko says:

        kosovcu -u istoriju se razumem toliko dobro da su prvosrbijanci karadjordje iz topole i milos iz pozege obojica sumadinci stvorili danasnju srbiju. a znam je i licno jer su moji dedovi iz moravske uz drinsku diviziju u balkanskim ratovima oslobodili kosovo. pa u velikom ratu odred dusan silni iz moravske probio solunski front i opet moravska i drinska iz sumadije oslobodili srbiju. nisu ljubili turske turove niti nosili fesove.a i u II ratu su vas oslobodile 24 i 46 srpska divizija.a i u ovom ratu kad su se sumadinci povukli, zbrisali ste za njima i kupovali radna mesta po javnim ustanovama i preduzecima, sa parama kako navedeno..

        • Kosovac says:

         @ Radojko, …..Opet srljaš kao magare ispred rude. Pa naravno da su Karađorđe iz Topole i Miloš iz Požege stvorili današnju Srbiju. I da su 99,99% Šumadinaca takvi. Pa naravno da su tvoji dedovi Šumadinci bili ljudine i oslobađali Srbiju. Sada bi trebalo da ti bude jasno zašto se ja ljutim na Tebe i Natašu Kandić. I savetujem Šumadince da Vas, svoj degenerisani porod dovedu u red i da ih više ne brukate i sramotite pred svetom. ……………Optužuješ nas lažno da smo „ljubili turske turove“, a koliko juče smo svi gledali Tebe i Natašu kako ljubite Hansa Ditriha Genšera iz Evropske Zajednice (tako se tada zvala EU) u onu njegovu ogromnu guzicu, nadali ste se da će Vas ona nagraditi sa kobasicom. ….(Zbog Genšerovog priznanja Hrvatske pevale su se u Hrvatskoj pesme "Danke Dojčland". Genšeru je u Hrvatskoj podignuto nekoliko spomenika, a njegovo ime ponele su i ulice u nekoliko hrvatskih gradova, između ostalog i Trogir). ….Sve je Genšer nagradio po zasluzi, Hrvate sa državom, a Tebe i Natašu zaista sa kobasicom kojoj ste se inače nadali dok ste ljubili Genšera u ono njegovo ogromno dupe.

         • Radojko says:

          cim si pomenuo zimermanovog konobara bilo mi je jasno iz koje funjarske kuhinje smrad potice..zna se ko su crni kod nas. tadic, kandicka, vuk koje pominjes tvoja su dusevna hrana, a svak se cese gde ga svrbi, nisu ti dali masan zaponac? al bar jedno si rekao tacno da su moji prvosrbijanci, ti si otpad onog naroda sto se tamo bori za goli opstanak. pa vidis hrvati su nasli gensera, a kad si ti vredjao zimermana, nisi rekao u koju si se rupu zavukao kad je 5000 zimermanovih aviona, napalo srbiju..nisu morali ni da bombarudju da su se popis..izazvali bi poplavu. pa je onda jadni pavlovic kao nekad obilic zbog takvih i mentora sa avionom na kome radili samo motori uzleteo svesno u vecnost. a sto se kobasice tice mozes da ides i dalje da mi se istih ponapases..

          • Kosovac says:

           @ Radojko, …..Da, Cimermanov konobar je bila ona SPOvca, izdajnik koji je u sred skupštine zasluženo dobio po njokalici od Branislava Vakića. To je bio Mihajlo Marković koji je kao građevinski inženjer bio kvalifikovan da bude Cimermanov konobar. I da ljubi Cimermana u zadnjicu kao što si ti ljubio Genšera. Mislio je da ima dobru zaleđinu od gazde Vorena Cimermana. Pa je slavnog četničkog vojvodu Branislava Vakića nazvao „ustaša“. Mislio je da će ga zaštititi poslanički imunitet, prešao se, teško onom ko Srbina vređa, pa je dobio propisno jedan boks po njokalici. ……………A što se tiče kobasice Hansa Ditriha Genšera, mislim da si je ti odavno pojeo u slast. Ali verujem da si se snašao sada sa kobasicom kod nekog komitetlije iz Sorošoidne Evropske Unije, u ime svetle budućnosti Autonomne Pokrajine Šumadije. Autonimašku stranku niste još obrisali. Pa da se sa onom vrećom govana Nenadom Čankom uhvatiš ruku pod ruku i izmenite iskustva i jelovnik.

          • Radojko says:

           kosovac - za tebe vapi ludnica, tebe se cak i tvoj otpad odrekao, a za sve sto napisao vec sam ti odgovorio mozes samo da mi se napases..

 4. Isukrst of evil says:

  Tacno se ne zna ko su vece zlo, turci ili vatikanci, a nekom smo se tad morali prikloniti.

  • spira says:

   Vatikan je neuporedivo veće zlo

  • Istina says:

   Obicno se kaze biraj manje zlo, ovdje nije bilo manjeg zla.

  • Kosovac says:

   @ Isukrst of...., .....Vatikan je neuporedivo veće zlo.

 5. Gagi says:

  Moje misljenje je sledece: Najvazniji je zivotni program, odnosno "vera" u narodima. Postoje tako razni programi koji vode jedan narod u svom zivotu. Mi imamo zlu sudbinu da smo na granici zapadnog i istocnog sveta, to se desilo gubitkom Konstntinopolja a kako je on izgubljen, ima u istorijskim citankama. Tada su se muhmedanci "prisunjali" hriscanskom prostoru a mi smo bili na udaru njihovoj aspiraciji da pokore hriscane i zauzmu njihov zivotni prostor. Padom Konstantinopolja, uz izdaju zapadnih "saveznika" mi smo potrazili sebe nezavisno od jednih i drugih. Tu nastaje nasa golgota, tukli su nas i jedni i drugi zeljni da svoj prostor prosire preko nase grbace kao da ne postojimo. I danas je bitka ko ce ovim nasim prostorom da zavlada, mi zelimo samo jedno,da budemo neutralna tampon zona jer su svi zapravo kolonizatorski olosi zeljni pobednicke slave.Politicka prevara je "kraljica" zivota, mi smo malo pleme da bi imali resurse za velika odlucivanja,obicno smo tesko stradali da bi postigli neki politicki uticaj. Bicemo i dalje meta jednima i drugima, nasem stradanju nema kraja jer zelimo da imamo svoju sustinu i da se ne poistovecujemo sa kolonizatorskim olosima i njihovim pobedama. Mi danas imamo opciju koja se ne koristi adekvatno ,postoji treca strana koja je "nasa", to su pravoslavne zemlje koje nas podrzavaju i sa kojima se istom Bogu molimo. U svojim interesima smo isti, da opstanemo nezavisno od ovih istorijskih olosa i da se distanciramo od istorijskih ljudozdera. Nas problem je u tome, mnogi u nasoj drzavi su svoj zivotni autoritet formirali tako sto su najamnici neke strane koja nam nije naklonjena, jedne ili druge. Naravno da to nije lako "ocistiti" jer su interesi veliki a zastita jaka. Nas OSNOVNI problem je pripadnost i sta hocemo da budemo, TO zavisi od onoga koji vodi ovu drzavu, hoce li da se kurva sa svim i svakim ili da napravi kucu sa onima koji tu nasu kucu cuvaju. Politicki kurvarluk nam samo odmaze i udaljava nas od nacionalne sustine, danasnja politika je krajnje sramotna za ovaj narod.Kakav dobar odnos sa dzelatima koji su nam ubijali decu, koji odnos sa onima koji su nam oteli vekovni kapital naseg naroda i napravili ih beskucnicima. Ovo danas je politicka prodaja po ko zna koji put od II rata, doduse, zaodenuta nekim navodnim nacionalistima.

 6. Dragoje says:

  GREŠNICA Oj, Milice, Oj, grešnice, ti si kriva – tvoje ćerke ljubimice, Obilića zaručnice, obljubio Turčin lice, grozna „Munja“ iz podzemlja pakla, glavosječa muža tvoga junačkoga. slavnog kneza i nesuđenog tvoga zeta Obilića, srpskoga viteza Ti darova ljepoticu ćerku svoju Oliveru, kao predujam zločincu da tvoj Stefan naslijedi okrnjenu srpsku krunu, pa mnogi i danas krivo kunu tvoga zeta Vuka Brankovića. Vuk je pravi vitez bio. Preživjele vitezove sa Kosova okupio, tvrde šance obnovio na plavoj Tari i studenom Limu i svojom krvlju ih obojio u odbrani domovine. A tvoj Stefan, despot srpski, predvodeći pet hiljada srpskih teških oklopnika, Bajazitu bješe sluga na Nikopolju bojnom polju, pa u bici kod Angore i do pred kraj svog despotstva slijedio je tvoju volju, svađao se sa sestrićima Brankovićima, a služio krvnicima. I mnogima, dok je Srpstva Stefan neće biti dika – Borio se uz krvnika! 2010.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *