БИТКА ЗА ЛИМАН за Русе постаје „мали Стаљинград“

BITKA ZA LIMAN za Ruse postaje „mali Staljingrad“

1 oktobra 2022

U TOKU je velika bitka za grad Liman koju ruska strana naziva svojim „malim Staljingradom“.

Ukrajinci ga napadaju sa tri strane sa oko 10.000 vojnika. Pomažu im najmanje 3000 vojnika iz zemalja NATO koji se prodaju za „strane plaćenike“.Ruski garnizon je triput malobrojniji, ali mu stiže pojačanje.

Bitka za Liman: situacija teška, naši su krenuli u kontranapad da bi sprečili neprijatelja da odseče garnizon grada.

Neprijatelj je stvorio prelaze preko Severskog Donca i akumulirao velike snage – možda u regionu od 10.000 militanata, gde ima nekoliko hiljada plaćenika.

Grad brane dve čete boraca Luganske Republike, ostalo su kozaci i dobrovoljci Ruske legije i Kubanskog BARS-a.

Presudnu uz podršku im pružaju artiljerija i avijacija.

Oružanih snaga RF skoro 2 nedelje odbijaju neprijateljske napade na ovom sektoru fronta.

Rusi su 30. septembra popodne morali da izvrše kontraudar da im Ukrajinci ne bi presekli jedini put za snabdevanje.

Ako Rusima stignu ozbiljna pojačanja, Ukrajinci se mogu suočiti sa njihovim kontranapadom čiji ishod za Kijev može biti gubitak svega osvojenog u ofanzivi na „harkovskom frontu“.

Situaciju na svoj način komplikuje i ponuda bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa da posreduje u pregovorima između Rusije i Ukrajine.

Tramp je početkom avgusta rekao da je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski trebalo da postigne pregovore sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i da odustane od ideje o ulasku u NATO.

Tada je takođe rekao da je Kijev morao da se odrekne teritorijalnih pretenzija na poluostrvo Krim.

Vitalij Kiseljov, pomoćnik ministra unutrašnjih poslova DNR, rekao je da savezničke snage kod Limana vode tešku bitku uz pomoć avijacije i artiljerije.

Dodao je da u operaciji deblokade grada učestvuju četiri borbeno-taktičke grupe.

(Fakti)

KOMENTARI3 komentara

  1. rade says:

    Gdie su Ruski teski bombarderi TU-160 sa tepih bombama?Zasto se ne gadjaju nacisticki mostovi,elektricne centrale,sve.Nadam se da Rusi nece dozvoliti americi da se u ukrajini ratuje jos 10 godina.

  2. Kulak says:

    Ameri javljaju ukrima na kom delu fronta Rusi drže malo vojnika. Zato ukri na te pozicije udaraju sa velikom živom silom, kao što su uradili u istočnom delu Harkovske Oblasti. Ali, čak i ako ukri uđu u Krasnij Liman, iz njega će izaći vrlo brzo u vertikalnom ili horizontalnom položaju.

  3. Petrovgrad says:

    Spali će ih Rusi do poslednjeg. Badava se žrtvuju. Ja sam za mir, ali što se tiče rata Ukrajina nema šanse da pobedi. Što pre shvate, manje žrtava.Nacizam neće proći.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *