БИВША ТРАМПОВА ПОМОЋНИЦА ТВРДИ: Појео је неки суперповерљиви документ

BIVŠA TRAMPOVA POMOĆNICA TVRDI: Pojeo je neki superpoverljivi dokument

12 avgusta 2018

BIVŠA direktorka uprave Bele kuće za veze sa društvenim organizacijama i javnošću – Omarosa Manigo Njumen, koja je imala i status pomoćnika predsednika SAD i bila jedini crnac u njegovom okruženju – u knjizi koja joj izlazi iz štampe opisala je kako je Donald Tramp pred njenim očima pojeo neki „tajni dokument“.

Kako iz njene knjige prenosi The Washington Post, Tramp je u tim trenucima bio u društvu svog bivšeg advokata Majkla Koena, a sve događalo u ovalnom kabinetu.Omarosa  tvrdi da je Tramp po njenom ulasku u kabinet gurnuo u usta neki papir i počeo da ga žvaće:

„Videla sam ga da je stavio  taj papir u usta. S obzirom na to da je Tramp bakteriofob, bila sam šokirana kada sam videla da žvaće i guta papir. Mora da je u pitanju bilo nešto veoma, veoma poverljivo“, navodi Manigoova u svojoj knjizi „Van kontrole“ („Unhinged“), koja će biti dostupna u prodaji 14. avgusta.

The Washington Post je objavio da njene reči u Beloj kući ne potvrđuju. Iako je izrazito nenaklonjen Trampu, ukazao je:

„Ne postoje nikakvi dokazi da je pojeo bilo kakav papir, a nekoliko saradnika Bele kuće se nasmejalo povodom takve pretpostavke i reklo da to nije istina“.

Omorosa je Belu kuću napustila sa skandalom. Obezbeđenje ju je bezmalo izbacilo silom. Ona je, međutim, potom tvrdila da je otišla po svojoj volji i da je niko nije isterao.

Početkom aprila je FBI od Koena oduzeo najmanje deset kutija sa dokumentima.

The Washington Post je objavio da se protiv Koena vodi istraga.

U nekim američkim medijima su se, inače, već pojavile pretpostavke da je Omorosa na diktafon tajno snimala Trampa.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *