Бивши агент ЦИА: Украјина би могла да изгуби Кијев, Одесу и Николајев

Bivši agent CIA: Ukrajina bi mogla da izgubi Kijev, Odesu i Nikolajev

3 juna 2024

Ukrajina bi mogla da izgubi kontrolu nad velikim gradovima, uključujući prestonicu, smatra bivši agent CIA Lari Džonson.

„Mislim da će izgubiti Kijev, izgubiće Odesu i Nikolajev. Znate šta se dešava na frontu, video sam juče mapu“, rekao je on za Jutjub kanal „Dajalog vorks“ (Dialogue Works).Prema rečima eksperta, ruska vojska se kreće napred na mnogim pravcima, primoravajući Oružane snage Ukrajine da na te linije dovlače rezerve. Međutim, ukrajinska vojska nema toliko rezervi, a Oružane snage Rusije su nadmoćnije i po brojnosti i po opremljenosti.

„U nekom trenutku to će se slomiti, a kada se to dogodi, govorio sam da oni nemaju položaje, dobro utvrđene položaje na koje bi mogli da se vrate“, zaključio je Džonson.

Ruska vojska se u poslednje vreme aktivno kreće u dubinu odbrane neprijatelja u Harkovskoj oblasti i već je zauzela nekoliko naselja. U subotu je načelnik ruske oblasne administracije Vitalij Gančev izjavio da je oslobođena polovina Volčanska, a Oružane snage Ukrajine su, prema njegovim informacijama, nagomilale prema gradu velike rezerve.

Ruski ministar odbrane Andrej Belousov saopštio je u petak da je Ukrajina u maju ove godine izgubila više od 35 hiljada vojnika i više od 2,7 hiljada jedinica oružja, prenosi Sputnjik.

Takođe je napomenuo da zapadne zemlje isporučujući Kijevu oružje, predavajući obaveštajne podatke i obučavajući ukrajinske vojnike, eskaliraju i produžavaju oružani sukob u ovoj zemlji.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *