BIVŠI AMERIČKI AGENT OTKRIO: Amerika je 20 godina pripremala prevrat u Ukrajini

BIVŠI AMERIČKI AGENT OTKRIO: Amerika je 20 godina pripremala prevrat u Ukrajini

2 aprila 2014

02054Državni prevrat u Ukrajini američke specijalne službe pripremale su 20 godina, istakao je u intervjuu međunarodnom televizijskom kanalu Pres-TV bivši pripadnik NSA (Agencije za nacionalnu bezbednost SAD) Skot Rikard.

Njegovo svedočenje prenela je i jedna ruska tv, a on je ukazao da je realizacija scenarija ideologa Zbignjeva Bžezinskog započeta praktično istovremeno s obećanjem, koje je Vašington dao Moskvi, da se NATO neće pomerati na istok.

„Naravno, CIA deluje u Ukrajini decenijama, naročito aktivno od početka 1990-ih godina. Tamo ima puno nekomercijalnih i „nevladinih“ organizacija koje finansira Vlada SAD.

Stejt department je izjavio da je u ukrajinsku demokratiju uloženo pet milijardi dolara? Uveravam vas, iznosi su mnogo veći“ – ističe Rikard.

On tvrdi da su „bitan finansijski doprinos“ prevratu u Ukrajini dali osnivač internet-aukcije eBay Pjer Omidijar i američki finansijer Džordž Soroš.

Godine 2010. na put širenju NATO stao je Viktor Janukovič. On je predložio, a Rada podržala zakon o vanblokovskom statusu Ukrajine.

Nakon četiri godine put je raščišćen uklanjanjem Janukoviča, ali izgleda da su se sapleli o Krim.

„Obaveštajne službe SAD uhvaćene su nespremne jer nisu predvidele da će Putin preduzeti ovakav strateški potez. One su navikle na mlitavije reakcije“ – naglasio je Rikard.

Po njegovom uverenju, veliko iznenađenje bio je referendum na Krimu, održan uz poštovanje svih demokratskih procedura, tim pre što su njegovi rezultati pokazali da je ogromna većina za ulazak u sastav Rusije.

Nije slučajno što je nekomercijalnim organizacijama iza kojih stoje SAD bilo mnogo teže da rade na poluostrvu nego u Kijevu.

(Fakti.org)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Pavle says:

    Svi znamo da su pobune u muslimanskim zemljama delo CIA-e, da je AL Kaida njihovo čedo koje se otelo kontroli i da su po istom scenariju pokušali specijalni rat u pograničnim državama sa Rusijom... naravno Snouden je otkrio samo ono što je odgovaralo amerima.. Sa Ukrajinom nije gotovo, planira NATO združene vežbe sa Kijevom i vojnu bazu na aerodromu Odesa kao i najveću crnomorsku NATO bazu ili po novom ,,Logistička podrška" ... Najzad će SAD završiti globalni sistem iz 1990g. o protivraketnom štitu da se premesti iz jednog dela sveta u drugi, iako time krše ugovor ,,Anti Ballistic Missile (ABM". Takodje o rizicima radioaktivnosti takvih silosa bi trebalo da razmišlja Tači i narod koji živi u Prištini ...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *