БИВШИ АМЕРИЧКИ АМБАСАДОР ПОРУЧИО ХРВАТИМА И ИЗАЗВАО ХАОС КОД СУСЕДА: „Америка са Трампом је сад уз Србе!“

BIVŠI AMERIČKI AMBASADOR PORUČIO HRVATIMA I IZAZVAO HAOS KOD SUSEDA: „Amerika sa Trampom je sad uz Srbe!“

10 novembra 2016

4564767

„Hrvatska će morati potpuno da se usredsredi na EU i neće više moći da računa na Sjedinjene Američke Države. Srbija i Republika Srpska će, pak, dobiti Ameriku pod vođstvom Rusije“. Tako je, samo nekoliko minuta pošto je Donald Tramp održao pobednički govor, rezultate američkih izbora prokomentisao prvi američki ambasador u Hrvatskoj Piter Galbrajt.

– Tramp se divi ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i doživljava Rusiju kao američkog prirodnog saveznika. Želi da raspusti NATO. Kaže da će ukinuti sporazum s Iranom, a nema čime da ga zameni. Najavljivao je da će anulirati trgovinske dogovore i predložiti fiskalne politike koje bi utrostručile deficit.

– Globalna recesija je jedna mogućnost. Prećutno priznavanje ruske aneksije Krima je druga – sumira Glabrajt.

Sa Hilari Klinton bi se znalo šta se može očekivati u odnosu na Evropu, ali i na Hrvatsku, kao i na područje jugoistočne Evrope, ali Tramp je nepoznata u jednačini.

– Ako sprovede ono što je najavljivao, poput trgovinskog rata s Kinom, ukidanja NAFTA-e (Severnoameričkog sporazuma o slobodnoj trgovini), protera imigrante i smanji poreze, nastupiće globalna recesija koja će zahvatiti i Hrvatsku – smatra Galbrajt.

Politički, Hrvatska više neće moći da računa na SAD i vreme je da oči uperi potpuno prema Briselu. Ipak, veći problem vidi u hrvatskom komšiluku, posebno zbog ruskog uticaja koji, bez američke protivteže, sve više jača.

– Srbija i Republika Srpska imaće Ameriku pod ruskim vođstvom – zaključio je Galbrajt.

KOMENTARI11 komentara

 1. Trifun says:

  Lazov nacisticki, nadam se da ce ih Tramp sve pohapsiti. Bwhaaaa... Slom marketa i finansijskog sistema ce se desiti nezavisno sta on uradi ili ne. To je neminovno.

  • boban says:

   Serbia for Trump https://www.youtube.com/watch?v=J5erWO-cbf8

 2. Bajetina says:

  Eto vamje alal vam bila ta amerika !!!!!!

 3. punca says:

  AMERIKA SA TRAMPOM JE SAD UZ SRBE"!!!.. BRISEL - EU nije očekivala pobedu Trampa . Iskreno vi ste najmanje to očekivali i to je vaš PROBLEM ! AMERIKA SA TRAMPOM JE SAD UZ SRBE"!!!.. Ali ipak...:))) ozbiljno kome ODGOVARA , da je exjugo- od punce/devojke iz komunističke SFRJ do žene predsednika SAD. MELANIJA SLOVENKA JE NOVA DAMA AMERIKE !! DONALD TRAMP JE NOVI PREDSEDNIK AMERIKE! a 45. predsednik SAD je Donald Tramp. JAZ SEM PRESREĆNA I MENI TO SUPER ODGOVARA !!!

 4. Zagrebački pašaluk says:

  SVI KLINTONLANDI, SMEŠNE DRŽAVICE NASTALE U 21.VEKU ĆE USKORO BITI ZBRISANE IZ POSTOJANJA, TRUMP JE PUTINOV SLUGAN I RUSI ĆE UĆI NA BALKAN PREKO ODKB I EAU U KOJU ULAZI SRBIJA I REPUBLIKA SRPSKA, A ONDA ĆE USTAŠE,BALIJE I ŠIPE DA BUDU POTPUNO UNIŠTENI ZA SVA VREMENA I NJIHOVI SMEŠNI KLINTONLANDI.

 5. marinko says:

  hrvati ce morati priznati srbsku krajinu i proglasiti hrvatsku za ratne zlocine jasebnovac i oluju hrvati su genocidana nacija

 6. Mlax says:

  Mnogima je knedla u grlu nastala od Donaldove pobede....

 7. BRAVO says:

  Hrvatska je bila i do sada problem u Briselu kao americki spijun. Tek sada nema gde neceeee joj Brisel progledati kroz prste. Hrvatska nema prijatelja vise nigde mozda u Izraelu.

 8. Bajetina says:

  Nemate vi blage veze, samo Trifun je kompetentan da daje izjave o tome . Tupani jedni !!!

 9. Neca says:

  Haha..Hrvatska!! veellliika podguzna muva mocnika.. cemu li se nadate??!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *