БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛ ШОКИРАО СВЕТ: Открио слабу тачку Ваздухопловних снага САД

BIVŠI AMERIČKI GENERAL ŠOKIRAO SVET: Otkrio slabu tačku Vazduhoplovnih snaga SAD

22 juna 2020

Ključni nedostatak američkih Vazduhoplovnih snaga je manjak „nevidljivih“ bombardera, koji bi bili u stanju da napadaju veliki broj meta u bilo kom delu bojnog polja, rekao je američki pukovnik u penziji Mark Ganzinger u članku za „Difens njuz“.

Pukovnik na početku teksta navodi da su američki bezbednosni interesi „ugroženi kao nikad pre“.

„Kina i Rusija predstavljaju izazove s kakvima se SAD nisu suočile od vremena Hladnog rata, a otpadničke države poput Irana i Severne Koreje traže način da pokrenu razorne raketne napade. Dok Ministarstvo odbrane modernizuje arsenal raketa dugog dometa, trebalo bi da se fokusira na ključni nedostatak – manjak stelt bombardera sposobnih da napadnu hiljade meta bilo gde na bojnom polju“, piše pukovnik.Prema njegovim rečima, postoje dva ključna pristupa za izvođenje napada u udaljenim tačkama. To su bombarderi izgrađeni pomoću „stelt“ tehnologije („nevidljivi“) koji deluju u neposrednoj blizini mete, i rakete, koje deluju sa daljine.

Bivši pukovnik piše da se trenutno u sastavu naoružanja nalazi 20 bombardera B-2. Pritom, Pentagon planira da napravi novi avion prema konceptu aviona „Arsenal“.

Ganzinger ističe da se proizvodnjom takve vrsta aviona suvišno ulaže u udarnu snagu, koja neće omogućiti da se promeni odnos snaga. Korišćenje vojno-transportnih letelica u ulozi udarnih takođe nije rešenje, ističe pukovnik.

Avion „Arsenal“ biće značajno ograničen kada je reč o količini municije. Što se meta nalazi na većoj udaljenosti, nosač može biti opremljen sa manjom količinom oružja. To će povećati vreme neophodno za uništavanje cilja. Američki pukovnik dodaje da bi protivnik u tom slučaju imao prednost.

Ganzinger piše da bi lansiranje skupih raketa dugog dometa, uključujući i hipersonične, protiv desetina hiljada meta koštalo mnogo više nego višenamenski bombarderi, koji prenose jeftiniju municiju i deluju precizno.

Pukovnik ističe da Oružane snage SAD imaju letelice slične avionu „Arsenal“, a to su bombarderi B-52H i B-1B.

KOMENTARI2 komentara

  1. No Name, jes pa da me posle juri CIA says:

    Ma nema veze, ne može taj ni da otkrije sve ono što Rusi već davno znaju.

  2. Rista says:

    Sav sam pocrvenio od stida. Ovo nije moguće. Znam da slažem ko iz topa, vešt sam lažov, cela veka čitam i učim iz najvećih medija sveta i bivše Jugoslavije, što znači da sam imao vrhnuske profesore laganja, ali ovaj general me stvarno naterao da se ozbiljno zamislim. JA SAM DOKTOR LAŽI A ON JE SAVRŠENSTVO. Bio sam čak i vrhunski student na jednom komunističkom strateškom univerzitetu, ali ovaj čovek me osramoti brate mili. Sve me ospice prekrile. "otpadničke države poput Irana i Severne Koreje" pa onda "Te države traže način da pokrenu razorne raketne napade" pa biser "A kad napadnemo neprijatelja, nećemo imati vremena da ga ubijemo pa će on nas" pa onda "američki bezbednosni interesi su ugroženi kao nikad pre“. Genije, genije...Tako se to radi. On je studirao na američkim univerzitetima laži a a ne kao ja na jugoslovenskim. Njega plaćaju da laže i dodeljuju mu činove a mene hapse. Njega će poslušati i napraviće još hiljade aviona, dobiće 1% za svaki novi avion od Boinga a ja...Pa stidim se. Razlika u pristupu stvarnosti je drastična. Spram njega, ja sam samo maštar.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *