БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛИ СУМЊАЈУ У ПСИХИЧКО ЗДРАВЉЕ БАЈДЕНА: „Нација је у дубокој опасности“

БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛИ СУМЊАЈУ У ПСИХИЧКО ЗДРАВЉЕ БАЈДЕНА: „Нација је у дубокој опасности“

13 маја 2021

Више од 120 пензионисаних америчких генерала потписало је отворено писмо у којем критикује америчког председника Џозефа Бајдена.

У писму се наводи да је „нација у дубокој опасности“. Угрожен је опстанак земље као уставне републике, сматрају официри.„Не може се занемарити психичко и физичко стање врховног команданта (Оружаних снага САД Џоа Бајдена). Он мора бити у стању да брзо доноси тачне одлуке у области националне безбедности, било где, дању и ноћу“, истичу аутори писма.

У документу, који је потписало 124 особе, такође се говори да је тренутна администрација „диктаторским путем започела прави напад на уставна права америчких грађана, убрзано потписавши више од 50 извршних налога, заобилазећи Конгрес, од којих многи укидају ефикасну политику претходног руководства“.

Генерали су позвали ФБИ и Врховни суд да брзо делују када се појаве изборне неправилности и да их „не игноришу као 2020. године“.

Реакција војске ─ ерозија односа

Активни и пензионисани амерички официри сматрају да је писмо више од 100 генерала о психичком и физичком стању америчког председника „врло лош пример“ цивилно-војних односа.

Пензионисани пуковник Џефри Макосланд назвао је ово писмо „антидемократском кампањом“. Он је подсетио да се Сједињене Америчке Државе сматрају „једном од ретких демократских земаља у којој војници никада нису претили да ће преузму власт“.

„То је, по мом мишљењу, веома лош пример ерозије војно-цивилних односа у Америци, што је камен темељац наше демократије“, рекао је Макосланд за „Хафингтон пост“.

Са своје стране, бивши маринац Алекс Макој назвао је писмо пензионисаних генерала издајом. Према његовим речима, бивши официри су направили свој избор, „издавши огромну већину ветерана, верних заклетви“.

На последњим председничким изборима у САД победио је демократа Џозеф Бајден. Његов противкандидат, бивши републикански председник Доналд Трамп, више пута је говорио о преварама у процесу гласања, а његове присталице безуспешно су покушавале да преокрену резултате, укључујући и заузимањем Капитола, у којем је погинуло неколико људи.

KOMENTARI3 коментара

  1. persida says:

    Generali, ne brinite, Bajdo je u stalnom kontaktu Vuckom.

  2. test01 says:

    Rekao sam ja odpocetka da Bajden vise ne moze da kontrolise ni sopstvenu besiku. Postavili su ga na tu poziciju sa ogromnom izbornom kradjom koju i dalje zataskavaju. Jos uvek moze da cita :scenarije" koje mu dotiraju i pojavljuje se iskljucivo na nekim medijima posle velikih priprema i montaze (kao kada prave film pa ponavljaju isti scenu sto puta). Jahaci Apokalipse (aka duboka drzava) je uzjahala citav svet i to na krilima korona PLANdemije !

  3. Bulardi says:

    Najveća opasnost po kongres je Bjdov miomiris, taj puni pelene 200 na sat "Bulardi Forte" guta kao bombonice a načisto je dementan. Do sada još nisu imali takvog topdžiju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u