БИВШИ АМЕРИЧКИ ГЕНЕРАЛИ СУМЊАЈУ У ПСИХИЧКО ЗДРАВЉЕ БАЈДЕНА: „Нација је у дубокој опасности“

BIVŠI AMERIČKI GENERALI SUMNJAJU U PSIHIČKO ZDRAVLJE BAJDENA: „Nacija je u dubokoj opasnosti“

13 maja 2021

Više od 120 penzionisanih američkih generala potpisalo je otvoreno pismo u kojem kritikuje američkog predsednika Džozefa Bajdena.

U pismu se navodi da je „nacija u dubokoj opasnosti“. Ugrožen je opstanak zemlje kao ustavne republike, smatraju oficiri.„Ne može se zanemariti psihičko i fizičko stanje vrhovnog komandanta (Oružanih snaga SAD Džoa Bajdena). On mora biti u stanju da brzo donosi tačne odluke u oblasti nacionalne bezbednosti, bilo gde, danju i noću“, ističu autori pisma.

U dokumentu, koji je potpisalo 124 osobe, takođe se govori da je trenutna administracija „diktatorskim putem započela pravi napad na ustavna prava američkih građana, ubrzano potpisavši više od 50 izvršnih naloga, zaobilazeći Kongres, od kojih mnogi ukidaju efikasnu politiku prethodnog rukovodstva“.

Generali su pozvali FBI i Vrhovni sud da brzo deluju kada se pojave izborne nepravilnosti i da ih „ne ignorišu kao 2020. godine“.

Reakcija vojske ─ erozija odnosa

Aktivni i penzionisani američki oficiri smatraju da je pismo više od 100 generala o psihičkom i fizičkom stanju američkog predsednika „vrlo loš primer“ civilno-vojnih odnosa.

Penzionisani pukovnik Džefri Makosland nazvao je ovo pismo „antidemokratskom kampanjom“. On je podsetio da se Sjedinjene Američke Države smatraju „jednom od retkih demokratskih zemalja u kojoj vojnici nikada nisu pretili da će preuzmu vlast“.

„To je, po mom mišljenju, veoma loš primer erozije vojno-civilnih odnosa u Americi, što je kamen temeljac naše demokratije“, rekao je Makosland za „Hafington post“.

Sa svoje strane, bivši marinac Aleks Makoj nazvao je pismo penzionisanih generala izdajom. Prema njegovim rečima, bivši oficiri su napravili svoj izbor, „izdavši ogromnu većinu veterana, vernih zakletvi“.

Na poslednjim predsedničkim izborima u SAD pobedio je demokrata Džozef Bajden. Njegov protivkandidat, bivši republikanski predsednik Donald Tramp, više puta je govorio o prevarama u procesu glasanja, a njegove pristalice bezuspešno su pokušavale da preokrenu rezultate, uključujući i zauzimanjem Kapitola, u kojem je poginulo nekoliko ljudi.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Generali, ne brinite, Bajdo je u stalnom kontaktu Vuckom.

  2. test01 says:

    Rekao sam ja odpocetka da Bajden vise ne moze da kontrolise ni sopstvenu besiku. Postavili su ga na tu poziciju sa ogromnom izbornom kradjom koju i dalje zataskavaju. Jos uvek moze da cita :scenarije" koje mu dotiraju i pojavljuje se iskljucivo na nekim medijima posle velikih priprema i montaze (kao kada prave film pa ponavljaju isti scenu sto puta). Jahaci Apokalipse (aka duboka drzava) je uzjahala citav svet i to na krilima korona PLANdemije !

  3. Bulardi says:

    Najveća opasnost po kongres je Bjdov miomiris, taj puni pelene 200 na sat "Bulardi Forte" guta kao bombonice a načisto je dementan. Do sada još nisu imali takvog topdžiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *