BIVŠI ANALITIČAR CIA: Nadajmo se da će Obama i EU shvatiti da vuku tigra za rep

BIVŠI ANALITIČAR CIA: Nadajmo se da će Obama i EU shvatiti da vuku tigra za rep

24 avgusta 2014

former-cia-officer-ray-mcgovern-speaks-out-against-dronesVojno-histerična mašinerija zvaničnog Vašingtona ponovo radi punim kapacitetom nakon što je Rusija uputila kolonu kamiona humanitarne pomoći u grad Lugansk koji je blokirala ukrajinska vlast, piše bivši analitičar CIA Rej Mekgovern u tekstu „Humanitarni „nalet“ Rusije“ koji je objavio američki informativni portal Consortiumnews.com.

„Zapad je te kamione optužio za „invaziju“, ali to je bila rekordno kratka invazija – odmah po istovaru, ceo konvoj se vratio u Rusiju… Ne znam kako bi izgledala invazija Rusije, ali ovo sigurno nije bila invazija. Video sam, inače, pre 46 godina pravu invaziju – sovjetsku invaziju na Čehoslovačku“ – napisao je bivši analitičar CIA.

Ova „humanitarna invazija“, uveren je Mekgovern, više podseća na proboj blokade – surovog vođenja rata koji je usmeren na uništenje svega, uključujući i civilno stanovništvo.

Analizirajući događaje poslednjih dana, autor zaključuje da je „odluka da se krene u akciju“, koju je doneo Kremlj, bila ne samo opravdana već i iznuđena.

Kijev ne samo da je nedopustivo otezao proceduru propuštanja humanitarnog tereta na svoju teritoriju, već je i pojačavao bombardovanje Luganska i tako stvarao dodatne teškoće dopremi humanitarnog tereta.

Nije tek tako Vladimir Putin – pre susreta sa Petrom Porošenkom – jasno stavio do znanja da je njegova zemlja spremna da pruži humanitarnu pomoć stanovništvu koje se u Ukrajini nalazi pod blokadom čak ako zbog toga bude morala da povredi njenu granicu.

Rusija je onim što je učinila stavila do znanja da postoje granice patnjama ljudi, tvrdi ovaj ekspert.

Moskva je na agresiju odgovorila gestom dobre volje i humanim korakom – uputila je pomoć napaćenom narodu.

„Teško je staviti primedbu na takav korak, osim onih koji su zaslepljeni agresijom. Ima dosta onih koji bi i u Kijevu, i u Vašingtonu, želeli da vide kako situacija prerasta u širi oružani sukob između Istoka i Zapada. Međutim, ostaje nam da se nadamo da će predsednik SAD Barak Obama, državni sekretar Džon Keri i Evropska unija shvatiti da vuku tigra za rep“ – napisao je Mekgovern.

Dotičući se oštre izjave koju je generalni sekretar NATO Anders Fog Rasmusen, izneo povodom „prodora“ humanitarnog konvoja u Lugansk, autor je napisao da je taj isti čovek pre 11 godina izjavio da je „sto posto ubeđen“ da Irak ima oružje za masovno uništenje.

„Budite krajnje oprezni – u toku je propagandni rat“ – upozorio je svoje čitaoce bivši analitičar CIA.

(za Fakti.org preveo Goran Šimpraga)

KOMENTARI3 komentara

  1. Milan says:

    Čovjek jednostavno zna .... stara obavještajna škola CIA-e! Tad su, nekada davno nešto i znali.

  2. Spasoje says:

    Nekad je CIA i znala šta radi,a sada kaska za Rusima za dvije dužine.Neka samo kaskaju,nikada neće stići Ruse.

  3. Stanko says:

    „Budite krajnje oprezni – u toku je propagandni rat“ – upozorio je svoje čitaoce bivši analitičar CIA. Propagandnata Vojna e sostaven del na Vooruženata Vojna. Islamskata Prolet,Irak,Afganistan,Sirija,Palestina e.t.c......se se toa planirani Vojni za ostvaruvanje na ekonomski i Geopolitički interes na USA,Ukrajina e poslednata alka vo steganjeto na sindžirot okolu Rusija,Nov Svetski Poredok možna zamislena Varijanta na novo vladeenje so svetot vo glavite na Šizofreničari i maloumni pioni postaveni na scenata,golemi promeni se slučija,se slučuvaat i ќe se slučuvaat ama edno sekoj treba da zapomni"Čovečkiot Život i Sloboda se Kolarativna Šteta koja lesno se opravduva so Mototo-Celta gi opravduva Sredstvata".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *