БИВШИ АНАЛИТИЧАР ЦИА ОТКРИО ПРАВЕ НАМЕРЕ ЗАПАДА: „Само желимо руске ресурсе“

BIVŠI ANALITIČAR CIA OTKRIO PRAVE NAMERE ZAPADA: „Samo želimo ruske resurse“

2 maja 2024

BIVŠI analitičar CIA Lari Džonson ocenio je da će NATO izgubiti ako bude morao da se bori protiv Rusije i Kine.

Odmah u nastavku je rekao: „U prethodnim decenijama je bilo koliko Avganistanaca možemo da ubijemo, koliko Iračana možemo da ubijemo, koliko Sirijaca možemo da ubijemo. Bože, vidi koliko Ukrajinaca sada gine zbog nas. A za šta? Zašto uopšte ti ljudi umiru?“I dodao: „U osnovi svega je žeđ i ambicija Zapada da prigrabi sve ruske prirodne resurse. To je krajnji cilj. Borba za slobodu, demokratiju i slično su besmislice. Reč je o novcu i o tome ko će kontrolisati resurse“.

Džonson je ukazao da u SAD na Rusiju gledaju poreko jer deluje samostalno i nije pod američkom kontrolom i ponaša se kao konkurent.

I dodao: „Zapad se ozbiljno preračunao kada je odlučio da kazni Rusiju. Kad je počeo da joj uvodi sankcije. A rezultat? Oružane snage Rusije su ubrzale napredovanje u zoni Specijalne operacije i nikakav novac neće spasiti kijevski režim. Ukrajinci gube i gube teško i brzo. Sada teritorije prelaze pod rusku kontrolu brže nego ikada osim prva dva meseca specijalne operacije“.

Džonson je slikovito zaključio:

„Rusija sada pritiska papučicu gasa i napreduje na širokom frontu. Nikakav novac na svetu neće pomoći Ukrajini da promeni situacija u svoju korist“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Herceg Stjepan junać'na hrvat'na seljać'na says:

    ma jel moguće, ma jel moguće, ma jel moguće ??? 😁

  2. milorad5 says:

    pa od resursa će jedino plutonijum da dobiju za DŽ i to u priličnoj dozi,sami će rusi da im ga isporuče franko USA i ostatak G7 tržišta...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *