БИВШИ БУГАРСКИ МИНИСТАР ОДБРАНЕ: Ускоро ће изаћи на видело ко је дигао у ваздух „Северни ток“ – НЕМЦИ ЗНАЈУ АЛИ ЋУТЕ

BIVŠI BUGARSKI MINISTAR ODBRANE: Uskoro će izaći na videlo ko je digao u vazduh „Severni tok“ – NEMCI ZNAJU ALI ĆUTE

7 maja 2024

EKSPLOZIJA na gasovodima „Severni tok“ i „Severni tok 2“ bila je od koristi za SAD i Veliku Britaniju i uskoro će izaći na videlo istina o tome ko je tačno izveo sabotažu, izjavio je bivši bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov.

– Jasno je da su to (eksplozije na gasovodima) mogle da izvedu dve velike zemlje – Velika Britanija i SAD. Mogla je i Nemačka, ali Nemačka uopšte nije bila zainteresovana za to – ‘Severni tok’ je snabdevao tu zemlju jeftinim gasom. Prema tome, većini je jasno ko je digao u vazduh „Severni tok“ i ko je izazvao ekonomsku krizu u Evropi, rekao je Karakačanov za televiziju Evrokom.Kako je istakao, u Evropi ćute o istrazi diverzije, jer je i tamo na vlasti „sklepana elita – poslušna i ultraliberalna“, kao i u Bugarskoj, a postavile su je SAD.

– Kao što vidite, oštećena strana, Nemačka, koja trpi gubitke u milijardama zbog uništenog ‘Severnog toka’, ćuti, iako Nemci imaju dobru obaveštajnu službu. Siguran sam da oni odlično znaju poimenice ko su ljudi koji su digli u vazduh „Severni tok“ i, verujte mi, to će jednog dana izaći na videlo. To nisu bili Ukrajinci, zaključio je Karakačanov.

INCIDENT NA GASOVODIMA

Kompanija „Nord strim 2 AG“ je 26. septembra 2022. godine saopštila da se na jednom od krakova „Severnog toka 2“ (napunjenog tehničkim gasom nakon izgradnje) dogodila vanredna situacija u vodama Danske u blizini ostrva Bornholm, praćena naglim padom pritiska. Uzroci nisu poznati, uviđaj je u toku, precizirali su iz kompanije. Zatim je operator gasovoda „Severni tok“, „Nord strim AG“, prijavio da je smanjen pritisak na oba kraka (rad gasovoda prekinut je krajem avgusta, ali je on ostao napunjen gasom). Uzroci takođe nisu poznati.

Rad gasovoda „Severni tok“ obustavljen je krajem avgusta iste godine zbog problema sa remontom „Simensovih“ turbina izazvanih sankcijama Zapada. Međutim, gasovod je ostao napunjen gasom.

KOMENTARIJedan komentar

  1. milorad5 says:

    pa svi znaju i ćute:)..ali ne još dugo uskoro će da urlaju na anglosaxonsku imperiju budala koje su umislile da su bogovi....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *