Bivši direktor CIA priprema medijsko-politički udar na Vučića zbog jačanja veza sa Rusijom i Nemačkom!?

Bivši direktor CIA priprema medijsko-politički udar na Vučića zbog jačanja veza sa Rusijom i Nemačkom!?

7 aprila 2014

Iraqi FreedomU krugovima bliskim vašingtonskoj administraciji procenjeno je, kako je Vučić „previše ojačao i da bi ga zato trebalo svesti na prihvatljivu meru!“.

Ova operacija, zvanično, nema nikakve veze sa službenim Vašingtonom, ali su u nju uložena značajna sredstva. Najvidljiviji i trenutno najznačajniji deo antivučićevske kampanje jeste osnivanje televizije N1, koja bi u narednom periodu trebala da uradi najveći posao na spuštanju Vučićevog rejtinga.

– Pod plaštom nezavisnog, slobodnog novinarstva i profesionalnog izveštavanja ova televizija će, potpomognuta pojedinim štampanim medijima, pripremiti teren da se za najviše godinu dana Vučić proglasi za jedinog i ekskluzivnog krivca za sve životne probleme u Srbiji – otkriva sagovornik.

Prema njegovim rečima, sama činjenica da će na čelu TV N1 biti novinar Jugoslav Ćosić dovoljno govori o „zadatku koji treba da se izvrši“:

– Ćosić već godinama otvoreno ‘pljuje’ po Vučiću, Nikoliću i svima koji nisu na liniji takozvane žute Srbije. On će na novoj televiziji samo nastaviti tamo gde je pre nekog vremena stao B92.

Naime, američki centri moći odlučili su da udare na Vučića iz najmanje dva razloga. Prvo, njihova je procena da sa tako moćnim političarem na sceni dugoročno više neće moći da kontrolišu Srbiju na način kako su to radili u prethodnih petnaestak godina.

I drugo, još važnije, uplašili su se da bi Vučić mogao previše da se približi Rusiji, da ekonomski ojača našu zemlju i oslobodi je potpune ekonomske zavisnosti od Zapada.

– Ideja Petreusa i njegovih nalogodavaca je da Vučića svedu na pravu meru, a to je po njihovom mišljenju 20 do najviše 25 odsto podrške među biračima. Oni dobro vide da je opozicija u potpunom rasulu, da od DS nema apsolutno nikakve koristi i sada preuzimaju prljavi posao u svoje ruke – objašnjava sagovornik Informera.

Gašić: Svaki ovakav uticaj ništa ne može da promeni

Ni Jugoslav Ćosić ni Igor Božić, izvršni producent TV N1 nisu komentarisali ove navode.

Sa druge strane, potpredsednik SNS Bratislav Gašić poručuje da niko „sa strane“ ne može da utiče na volju naroda, niti takvi pritisci mogu da im naude.

– Svi ovakvi pokušaji, ako ih bude, unapred su osuđeni na propast. Volja građana je jasna, kao i plan Vučića i SNS, tako da svaki ovakav uticaj ništa ne može da promeni – ističe Gašić.

SAD žele kontrolu

Političko-bezbednosni analitičar Tomislav Kresović ocenjuje da je reč o potrebi SAD da preko svojih medijskih i obaveštajnih kanala ima svoj glas na Balkanu kojim će kontrolisati vlade u regionu.

– Ovakva amerikanizovana televizija je u funkciji jačanja proameričke političke, ekonomske i medijske oligarhije, ali i izvesnog kontraudara prema jačanju odnosa Srbije i Rusije i Nemačke. Preko TV N1 ojačaće i opozicioni blok u Srbiji – zaključuje Kresović.

(Pravda, Informer)

KOMENTARI2 komentara

  1. cofi says:

    ja ne mogu da verujem da je ovaj sajt objavio ovako smesnu vest.Jel ste je preuzeli sa sajta SNSa?Malo nam je svakodnevnog ispiranja mozga na televiziji i novinama o vucicu sad i vi krenuste.

  2. buci says:

    Neka Kresovic jede govna. Smrdljivi Amerodupelizac

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *