БИВШИ ДИРЕКТОР ЈАТА ШОКИРАО ЈАВНОСТ: НАТО aвиони нас трују из ваздуха – трагови које остављају пуни су отрова (ВИДЕО)

BIVŠI DIREKTOR JATA ŠOKIRAO JAVNOST: NATO avioni nas truju iz vazduha – tragovi koje ostavljaju puni su otrova (VIDEO)

9 decembra 2020

Nad Srbijom se svakog dana mogu videti hemijski tragovi koji sadrže otrovne materije, koje ispuštaju avioni koji preleću naš vazdušni prostor, tvrdi bivši direktor JAT-a Velibor Vukašinović.

Vukašinović u razgovoru za „Glas javnosti“ kaže da „opasne materije padaju na zemlju i truju nas svakodnevno“.– Uglavnom se radi o vojnim avionima, mada nisam siguran da nema i civlnih aviona koji ostavljaju hemijske tragove. Kada pogledate u nebo po vedrom danu videćete hemijske tragove koji ostaju iza avioni koji nadleću vazdušni prostor Srbije. Ti tragovi sadrže čestice aluminijuma, stroncijuma i drugih otrorvih metala. I to se ne ispušta samo nad Srbijom već nad celom Evropom, ali i Amerikom. Koliko mi je poznato samo Kina nije dozvolila takve prelete, a Rusi to kontrolišu – rekao je Vukašinović.

On je dodao da je „Srbija sporazumima koje je potisala sa NAT-om zapravo dozvolila prelet njihovih aviona preko naše teritorije“.

– Srbija nije ušla u NATO, ali je NATO ušao u Srbiju. Ono što je problem što se ignoriše to što nam se dešava. Ovde je neophodan okkrugli sto i reagovanje naših stručnjaka na zagađenja i trovanja koja nam prete iz vazduha – smatra Vukašinović.

Vukašinović je otkrio kada je i kako prvi put ustanovio da se nad Srbijom prosipaju sumnjive supstance, zašto, prema njegovom mišljenju, to zovu teorijama zavere, kao i šta misli o harp sistemima. On je obvjasnio zašto je Beograd danima bio jedan od najzagađenijih gradova Evrope.

(Glas Javnosti)

KOMENTARI21 komentara

 1. persida says:

  Pa, to i deca znaju, samo idioti negiraju.

  • ostrogorski says:

   Nemam šta da dodam - ni oduzmem.

 2. Kosovac says:

  Kao direktor JAT, Velibor Vukašinović je bio praktično na vlasti. I preko komisija, i na druge načine, vidimo da je tražio od vladajuće strukture Srbije da reaguje i preduzme nešto. Džabe, čak mu je i neki mladi srpski diplomata rekao da ne može ništa da uradi, zato što će to naljutiti Nemačkog ministra. ……………Srpska Ekološka Banda (SEB) nas permanentno truje natpisima u novinama o zagađenju nekim mikro česticama stručni naziv PM10 i PM2,5. I u moždane reflekse nam uteruje misao da su tome uzrok termoelektrane i grejanje domaćinstava na mazut i drva. Onda nam srpski fah-idioti profesori fakulteta sugerišu da treba ugasiti naše termoelektrane (i Mini HE, dekan šumarskog fakulteta Ratko Ristić). A sugerišu da struju pravimo od ekološkog „održivog i obnovljivog“ plina od škriljaca, koji ima dodatnu pogodnost da je energija od njega ili ona koju uvezemo iz EU, 4 puta skuplja. I da će transport tog plina biti od strane Hrvatske, što dodatno oduševljava Jugonostalgičare iz kruga dvojke (Beograd). …………… Srpska Ekološka Banda (SEB) ima dodatan impuls i dobija veliku snagu podrškom koju joj daje srpsko Ministarstvo Zaštite Životne Sredine (MZŽS). Dakle, SEB i MZŽS Zajedničkim snagama sprovode Direktivu Evropske Unije (EU) i Evropske Energetske Zajednice (EEZ) o zatvaranju srpskih termoelektrana i srpskih Mini hidroelektrana. A o sprovođenju zabrane izgradnje većih hidroelektrana na Drini, zadužili su Muslimane iz Bosne i Hercegovine. Uz angažovanje srpskih idiota koji su dovoljno indoktrinirani o štetnosti Mini HE, ekipa je kompletna za sprovođenje Direktive o finansijskom i moralnom iscrpljivanju građana Srbije. ……………Dizanjem prašine o prašinastim česticama PM10 u srpskom vazduhu, Srpska Ekološka Banda (SEB) prefrigano odvlači pažnju javnosti sa stvarnih uzroka pojave tih čestica. Naravno i mi, ne bismo trebali da toliko dižemo prašinu i ljutimo naše vekovne prijatelja Nemce. ……………Srpska Ekološka Banda (SEB) je Krovna organizacija sastavljena od svih srpskih NVO ekološkog prizvuka, a koje finansira srpska vlada. Inače, Srpska Ekološka Banda (SEB) je istureno odelenje Evropske Ekološke Bande (EEB). EEB ne žali da daje velike donacije SEB, naročito je izdašna Kraljevina Norveška, kojoj ovim putem izražavam veliku zahvalnost.

  • DrMr says:

   Ovako nešto može da komentariše samo neopevani buzdovan.

 3. I Love persida says:

  Eto, zašto i ko je dozvolio ovakve prelete? Izgleda da osiromašeni plutonijum i uranijum još ne deluju dovoljno dobro pa su potrebni dodatni paketi otrova. Cilj je smanjenje nataliteta i ukupne populacije. Dok mi ovo shvatimo kao zaveru u praksi možda će biti prekasno. Kod nas se umire najviše od kancera i kardio vaskularnih bolesti, korona tu ne može ni da se uporedi ona samo pomoću epidemiološke panike pomaže da se svi gurnu u mašinu za mlevenje mesa. Imali pomoći? Da, ona je u toku već oko dve hiljade godina. Ako vam i telo pogube neće moći da naškode vašoj duši koju je Otac nebeski pripremio za vaskrsenje i ulazak u slavu Očevu, kao što je to učinio i za svoga Sina jedinca čija nas je žrtva spasila, a spašava one koji veruju svim umom i svim svojim srcem u ovo Božije delo. Ljubav pobeđuje..

 4. opet ja says:

  Gluposti. Sagorevanje kerozina sigurno zagađuje, uostalom kao i bilo koje drugo gorivo (benzin, dizel). Za Chem trails je bilo priče da u samo gorivo dodaju sve i svašta što dodatno zagađuje ili ti agensi utiču na psihu ljudi. Putnički avioni lete na 10-11km visine, pitanje je da li bilo šta može da preživi i spiusti se na zemlju pogotovo što je temperatura na tim visinama -40 C.

  • srb says:

   A corona?! Moze li to nato alijansa?

  • Toma nepoverljiv says:

   A tvrdnje naucenjaka da kosmosom na zaledjenim asteroidima, kometama jezde i virusi. bakterije, zivi organizmi zaledjeni na minus mnogo, milion godina? Mada ja licno ne verujem naucenjacima, ali da priupitam jer vidim da ti poznajess materiju.

  • Nine says:

   opet ti, jesi li ti ikad pogledao na kojoj visini lete ovi avioni koji zaprašuju narod otrovima i drugim materijalom. Putnički avion koji leti na visini od deset kilometara jedva možeš i videti, kao i njihov trag. Ovo je novina samo za one koji nikad ništa o ovom monstroznom planu nisu pročitali u novinskim člancima, knjigama (koje pominje i ovaj bivši direktor JAT-a), niti su pogledali šta se dešava na nebu iznad njihovih glava. Svakog dana iznad Beograda i širom Srbije mogu se videti gusti, žućkasti tragovi koji ostaju iza aviona, koji se talasasto šire i prekrivaju do tada potpuno vedro nebo. Kad pitaš one koji nikad nisu čuli za Kemtrejlse (ili hemijske tragove) znaju li za to, od deset osoba možda će jedna odgovoriti da zna. Drugi će odgovoriti, isto kao i ti: „Svaki avion ostavlja trag“, samo ne znaju da trag običnih, uglavnom putničkih aviona koji lete uobičajenim putničkim maršrutama, ne prave krugove na nabu, niti ukštaju letove tako da prave rešetke, a njihov trag se, za razliku od ovih koji nas zaprašuju, gubi nakon nekoliko sekundi. Zar u Skupštini Srbije pokojni poslanik Jovo Ostojić nije postavio pitanje o zaprašivanju iz aviona i dostavio video snimke o tome? Koliko puta je protiv tog zaprašivanja Nikola Aleksić iz "Ekološkog pokreta Novog Sada" protestovao ispred Skupštine Srbije? Da ne bih nabrajao šta sve seju po nama i kakve posledice po zdravlje ljudi to ostavlja svako može na internetu pogledati video snimak pod naslovom "Chemtrails - Otrovi s neba nad Balkanom"- YouTube. U tom filmu su navedene zdravstvene posledice za ljude. Za one koji su pristalice teorije zavere biće interesantno videti šta piše na samom avionu, šta se nalazi u unutrašnjosti oviona i šta piše na cisterni koja se nalazi pored aviona. Ni u ovoj pandemiji nikom ne pada na pamet da vrši toksikolišku analizu krvi obolelih, da bi se ustanovilo koju količinu teških metala sadrži. To vrše samo privatne laboratorije, a rezultati su, prema tvrdnjama lekara koji svoje mišljenje mogu izneti samo na Jutjub kanalima, zabrinjavajući. Čini mi se da je o tome, ali i o pogubnoom uticaju 5G mreže, govorila dr Nada Kostić. Pre nje prvi je o 5G mreži i lečenju virusa KOVID 19 govorio američki oficir i lekar Rašid Butar, ali je taj video ekspresno uklonjen sa interneta.

   • jovan says:

    Sve sto je istina se krije, skida sa fejsa, tvitera, a siri se zaprasivanje coronom, i teskim metalima! Svaka istina se proglasava teorijom zavera, iako je to idiotska kovanica. Istina je da nas zaprasuju i truju! Istina je da je corona vrstacka i da je vlasnik labaratorije u Vuhanu je -Fajzer!!! A narod je "skuvana zaba", uplasen i spreman u tor za cipovanje. Ova prica direktora JAT ce trajati par dana i svi cemo zaboraviti. Teror Velikog brata ce se samo povecavati.

   • Kosovac says:

    @ Nine, …..Chemtrails ili ne, izvodljivo je u praksi to demantovati ili potvrditi. Ali na celom svetu niko nema volje (zabranjeno) da to utvrdi. Ali, ako izduvni gasovi iz aviona sadrže sve te štetne supstance, znači da to nije zavera, to je prosto normalna posledica poboljšanja performansi savremenih aviona, poboljšanje sastava goriva koje daje te ekstra performanse. Ne mora da to bude neki mini nuklearni reaktor na bazi uranijuma, može to da bude mini reaktor na bazi osiromašenog uranijuma. On (osiromašeni) se videli smo pokazao dosta delotvornim. I čestice aluminijuma mogu naći svoje mesto u tom poboljšanju performansi goriva. I čestice stroncijuma. Sada sledi moje krunsko pitanje: Šta ako proizvođači goriva u gorivo postave Zapršku (hemijska formula), i to postavljanje proglase za „politiku privatnosti“, neprikosnovenu? Posle mi pričamo da nas oni zaprašuju namerno, ustvari oni nas zaprašuju nenamerno. Poslovno.

 5. Gagi says:

  Zaista je iluzorno vise pisati i protestvovati protiv evidentnih negativnosti u nasoj zajednici. Nijedna zajednica na svetu nije mogla da opstane bez proklamovanih vrednosti koje se bezpogovorno postuju. Kod nas je (ne samo kod nas) opsta anarhija vrednosti koje sadrzavaju osnovnu sustinu ljudskog zivljenja. Ljudski moral je dostigao toliku frapantnu deformaciju da ljudski zivot vise nije moguc u normalnom obliku, u svim ljudskim oblastima postoji razarajuca destrukcija. Evo ovog ocitog primera ljudske nedoslednosti u gornjem tekstu, doticni nije znao da mu se narod i unucici truju dok je bio direktor i imao sve revalantne informacije. Tada su mu bile vazne pare jer je smatrao da ce mu to zadovoljstvo u udobnom zivotu spasiti unucima zdravlje. Toliko smo duhovno jadni i bedni da nam je neminovna katastrofalna propast. Nekada su vodje ovog naroda imale drugaciju viziju buducnosti, svesno su stradali protiv neprijatelja za spas svog potomstva i svoje imovine. Danas ovi umno poremeceni sugradjani koji vode ovu drzavu, svesno truju i unistavaju potomstvo ovog naroda. Smatraju da ce velika kolicina novca sve to "ispeglati" i da ce mister dolar svojom neverovatnom energijom doneti zdrav i spokojan zivot naslednicima. Danasnji svet koraca u neminovnu zivotnu destrukciju, uzrok svega toga je zivotna LAZNA VREDNOST koja je tako osmisljena da nam uzme dusu. Nasu dusu uzimaju oni PODOBNI medju nama , koji su se intelektualno i moralno zavetovali da ce sluziti laznoj vrednosti i tim svetskim gospodarima. Drugim recima, nase danasnje "uvazene" vodje nisu nista drugaciji od ovih dilera narkotika, oni takodje diluju tudj proizvod koji nam stvara neko blagostanje. Na isti nacin nas sve zaduzuju da bi bili srecni i zivotno opusteni, posle to naplacuju kroz PDV i poreze "koje cine drzavu" da bi se oduzili. Ma, smejurija od zivota. Onda se pojavi tako neki "savestan" dolarski narkoman koji nam objasnjava da nas truju, to nije znao pre deset godina kada je svojoj zeni donosio dolare a ona se "smilovala" da ga uvazi "kao svog pravog i dostojnog coveka koji najzad nesto vredi". He,he bice bolje jednog dana.

  • Kosovac says:

   @ Gagi, …..Kaži bar dve-tri reči o ovoj vrsti zagađenja vazduha, koju uspešno prikriva i srpska ekološka banda. A ne samo da kukumavčiš. Svi znamo da smo u g.vnima do guše, što se kaže, nemoj da talasaš. ……………Ovaj gospodin direktor JAT može da bude loš čovek koliko hoćeš, ali nećemo valjda zbog te činjenice da propustimo bar da zalajemo na to da nam avioni svašta sipaju na glavu. Kada vide da mogu lako da prođu, doći će na ideju da nam i koronu tako povremeno sipaju na glavu.

   • Gagi says:

    Kosovac.... zar malo lajemo svih ovih godina. Sta je danas slobodno i gde moze da se laje osim na ovim portalima. Pustaju nas da ovde slobodno lajemo zbog toga sto nemamo nikakvog uticaja da bilo koga uznemirimo. Ako im slucajno zasmetamo ili nekog uznemirimo, poslace njihove sintere sa onim zicanim motkama da nas strpaju u kafeze. Inace, hrabri ljudi ovih par godina unazad izlaze sa revalantnim dokazima i misljenjima o planiranoj destrukciji nase drzave. Ko to cuje i koga interesuje, nece valjda da interesuje ove koji sve to planski sprovode i koji su nas prodali za ovozemaljska dobra. Bas dobro duva ovih dana, sa nama je isto kao u onoj izreci: "Pas laje-vetar nosi".

    • I Love persida says:

     "Pas laje-vetar nosi a u srcu ostaje". Mi smo ovde jedna zajednica koja iznosi svoje stavove i raspoloženje prosečne srbije. Nemože se to potcenjivati. Nismo naivni ali nismo ni slobodni već smo robovi svega što nam narede ili toplo preporuče, a to je opet koordinirano od svetskih ekonomista (kapitalista) koji znaju kako se radi sa nama običnim ljudima. Postoje formule i jako stari obrazci koji su ekstra tačni a tako i deluju kada se sprovode.

     • Kosovac says:

      @ I Love persida, .....Potpuno se slažem sa ovim tvojim komentarom. Ti jako stari obrasci su ekstra poboljšani sa novom tehnologijom. Otpor toj indoktrinaciji je moguć verom u Boga i Isusa Hrista. Pravoslavni hrišćani su tu neprikosnoveni. Naravno i ostale konfesije Islam, Judaizam, Budizam, Protestanti, nisu za zanemarivanje. Ali primećujemo da neko uporno napada na Pravoslavne Hrišćane. To me podseća na onu izreku Isusa Hrista: „Najbolji je, zato ga oni mrze“. ………………..Uspeo sam da prevedem tvoje nik-name, uz pomoć Gogleta, prevod glasi: „Ima li Love Persida?“.

    • Kosovac says:

     @ Gagi, …..Dobar si, hladnokrvan. Ja sam mislio da te malo naljutim da bi bolje pričao, međutim ti si sve rekao kao ja, i bolje od mene. Ali zapamti, ako neko čuje psa kako laje, setiće se valjda da to pas laje na nekoga, da neko dolazi ili se prikrada. Ako taj čuje psa a ne reaguje, onda je tek to problem.

 6. opet ja says:

  Što se tiče preleta aviona pitajte vašeg predsednika zašto se to dozvoljava. Ako nema preleta neće biti ni potencijalnog "zaprašivanja". Letovi aviona se ukrštaju jer ne lete svi istom putanjom, to je bar logično. Tragovi ostaju duže na nebu kada nema jakog vetra koji bi ih razbio, ali hajde možda stvarno imaju u sebi nešto što ne bi trebalo. Koliko vidim Srbiju zaprašuju nečim što zaglupljuje, to nam je najveći problem...

  • Nine says:

   Da pitam našeg predsednika? A ko je tvoj predsednik? Da možda ne zaprašuju i tvoju državu? Ja ti napisah da pogledaš video u kojem ćeš videti i čuti sve. Taj video nije snimljen u Srbiji, već u BiH, a sličan je objavljen i u Hrvatskoj. Oba možeš naći i videti. Nadam se da razumeš i hrvatski i bošnjački jezik, jer je sličan srpskom, ako već nije isti. Veoma logično zaključuješ da se letovi aviona ukrštaju. Da, dešava se da se ponekad na nebu vide dva avoina koji idu različitim tačno definisanim vazdušnim koridorima, da se njihov let ukrsti, ali ti avioni ne lete na istoj visini na kojima lete ovi koji praše zemlju aluminijumom, barijumom, stroncijumom i drugim agensima, ne kruže iznad jednog mesta i ne ukrštaju se tragovi više aviona koji lete istovremeno dok celo nebo ne prekriju oblacima. Znaš li na Jutjubu pronaći i pogledati film koji sam naveo. Na cisterni koja puni avion gorivom može pisati samo "kerozin", a nikako aluminium, barium, stroncijum, morgellons. Ako ne znaš pronaći taj video potraži pomooć nekog učenika osnovne škole. Koćeš li da ti još objasnim šta se umesto sedišta nalazi u tim avoinima, da te oslobodim gubljenja nekoliko minuta vremena koje bi potrošio gledajući video snimak. Po svemu sudeći nisi pogledao ni video snimak na kojem govori bivši direktor JAT-a. Blago tebi!

  • Kosovac says:

   @ opet ja, …..Pa i vaš predsednik (do skora predsednica) dozvoljava prelete aviona. I svi predsednici dozvoljavaju prelete aviona, sem NATO pakta koji na nekim delovima sveta zabranjuje prelet aviona iz humanih razloga. ……………„Srbiju zaprašuju nečim što zaglupljuje“, slažem se. Znači građani Srbije imaju opravdanje zašto su glupi. A šta ćemo sa Vašim građanima, zašto su oni glupi iako ih niko ne zaprašuje?.

 7. Nine says:

  Izvinjavam se za nenamernu štamparsku grešku kod reči "Hoćeš"!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *