БИВШИ ЕВРОПСКИ КОМЕСАР: Нико не жели да ратује против Русије

BIVŠI EVROPSKI KOMESAR: Niko ne želi da ratuje protiv Rusije

26 aprila 2015

russian-military-15„Zapadne zemlje ne planiraju da prisile Moskvu da vrati Krim, jer bi to bilo moguće samo uz upotrebu vojne sile, a niko nije zainteresovan za vojnu konfrontaciju“, izjavio je za Dojče vele evropski političar Ginter Ferhojgen.

„Evropa može ukinuti sankcije protiv Rusije onda kada se postigne mirno rešenje sukoba u Ukrajini“, rekao je bivši evropski komesar Ginter Ferhojgen dodajući da zapadni političari nerado povezuju povlačenje sankcija sa problemom oko Krima.

U odgovoru na pitanje da li će EU ukinuti sankcije ako Krim ostane deo Rusije, Ferhojgen je kazao da nije imao utisak da evropske vlade povezuju normalizaciju odnosa sa Rusijom — sa Krimom.

„Verovatno, zapadni političari neće naterati Moskvu da vrati Krim, jer je jasno da je ovo moguće samo uz upotrebu vojne sile. A pošto niko ne želi vojnu intervenciju, situacija je dovoljno jasna“, rekao je Ferhojgen.

Prema političaru, promocija ideje o transatlantskoj zoni slobodne trgovine nije u suprotnosti sa istovremenom raspravom o zoni slobodne trgovine između EU i Rusije.

„Rusija je važan i snažan partner. Rusija je sastavni deo Evrope“, rekao je Ferhojgen.

„Rusija nam je potrebna kao ekonomski partner, kao partner u rešavanju globalnih izazova. Da, treba nam Rusija. Ali Rusiji takođe trebamo mi. “

(Izvor: sputniknews.com)

KOMENTARI2 komentara

  1. namcor says:

    „Verovatno, zapadni političari neće naterati Moskvu da vrati Krim, jer je jasno da je ovo moguće samo uz upotrebu vojne sile..." Zabluda. Tek vojnom silom, jednostavno, nije moguce!!!

  2. Stjepan-Zagreb says:

    Pa naravno da to nije moguce ni silom a ni mirom.Silu bi ta EU g...koristila ali znaju da ih vise nebi bilo........p cak kad bi im i Jenkiji pomagali.Eh sto nisam Rus,pa da budem veci i od pariskog tornja u ova vremena,al za utjehu,SLAVEN sam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *