БИВШИ ЕВРОПСКИ ЗВАНИЧНИК ОТКРИВА: Амерички генерал на платном списку Харадинаја!?

BIVŠI EVROPSKI ZVANIČNIK OTKRIVA: Američki general na platnom spisku Haradinaja!?

16 maja 2019

Dokazi o vađenju organa Srbima u zloglasnoj „žutoj kući“ na severu Albanije su uništeni i to od Haškog tribunala, a brojni ljudi koji su bili svedoci stravičnih zločina stradali su pod misterioznim okolnostima!

Ovo otkriva bivši izvestilac Saveta Evrope Dik Marti svojoj novoj knjizi „Izvesna predstava o pravdi“ u kojoj opisuje saznanja iz istrage o monstrouznom vađenju organa Srbima.

– Potraga za svedocima bila je veoma teška, mnogo teža nego prilikom istrage o zatvorima CIA. A bila je i opasnija. Bio je još veći problem ubediti oštećene da progovore. Oni su bili doslovno u strahu. Eliminisano je nekoliko svedoka u okviru procedura pred haškim sudom za ratne zločine u Jugoslaviji, bilo kao žrtve ubistva, neobičnih saobraćajnih nezgoda, zastrašivanja ili tajanstvenih samoubistava. Među svedocima koje smo sreli, jedan od njih nam je priznao da je učestvovao u zločinima. Zahvaljujući njegovom svedočanstvu mogli smo da opišemo kako su organi, pre svega, bubrezi, vađeni iz tela ubijenih srpskih zatvorenika – otkriva Marti.

Iako su postojala saznanja i materijalni dokazi Haški tribunal ih je doslovno uništio.

– Bilo je izvesno da je u toj zgradi obavljano vađenje organa. Kancelarija tužioca je odmah pokrenula istragu na licu mesta. Pronađeni su tragovi krvi, špricevi i ambalaže iz farmaceutskih proizvoda. U izveštaju sam rad inspekcije opisao kao površan, a nivo njihovog profesionalizma zapanjujuće niskim. Pomoću luminola pronađene su mrlje od krvi, ali se niko nije potrudio da sazna da li je ljudska. Kad smo od Haga tražili uvid u dokazni materijal odgovoreno nam je da više ne postoje. Kuća je pročišćena i materijal je bačen – dodaje Marti.

Marti opisuje i svoj susret sa Stivenom Šukom, bivšim američkim generalom koji je bio pomoćnik šefa Unmika, koji je, samo što je napustio tu funkciju, postao lični savetnik Ramuša Haradinaja, tada lidera opozicije, a danas premijera lažne države.

– Bivši general mi priča kako ga Haradinaj plaća i ne vidi nikakvu nekompatibilnost sa činjenicom da je zauzimao visoke funkcije pri međunarodnoj misji koja je imala velika ovlašćenja. A nije da ga je baš zanimalo odakle Haradinaju novac za platu – kaže Marti.Trgovina organima i posle rata

Trgovina organa se prema njegovim tvrdnjama odvijala i za vreme prisustva međunarodnih agenata.

– Na prištinskom aerodromu carinik međunarodnih snaga je presreo muškarca koji je bio u veoma lošem zdravstvenom stanju. Istraga je utvrdila da je to seljak iz Anadolije kojem je u jednoj klinici za sumu od dve hiljade do
lara izvađen bubreg. Sudije Euleksa nailaze na odbijanje saradnje u rasvetljavanju ovog slučaja.

KOMENTARI2 komentara

  1. samostalan says:

    Ne bi me cudilo da su Vucic i Dacic takodje na tom spisku.

    • Velika Metla says:

      Pomenuta "gospoda" su oni koji odlučuju ko će biti na spisku! Inače su provereni kod todičnog čobanina Haradinaja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *