БИВШИ ФРАНЦУСКИ ПРЕДСЕДНИК ТВРДИ: Нико није јачи од ПУТИНА и РУСИЈЕ!

BIVŠI FRANCUSKI PREDSEDNIK TVRDI: Niko nije jači od PUTINA i RUSIJE!

16 juna 2016

1030138995Nekadašnji francuski predsednik Nikola Sarkozi boravi u Sankt Peterburgu gde učestvije na Peterburškom ekonomskom forumu koji se održava u tom gradu. On se sastao i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, a gostima Foruma je poručio da bi Evropa i Rusija trebalo da rade „ruku pod ruku“ da bi se izbegao novi Hladni rat.

Sarkozi je, na Međunarodnom ekonomomskom forumu u Sankt Peterburgu, ocenio da trenutni odnosi Evrope i Rusije nisu na nivou na kom bi trebalo da budu, kao i da nikada „nisu bili tako hladni“.

– Verujem da Evropa mora da radi „ruku pod ruku“ s Rusijom. Ne bih želeo novi Hladni rat, koji nije niti u našem, niti u interesu Evropljana – rekao je Sarkozi, prenela je agencija Tass.

On je naveo da bi Rusija trebalo da bude uključena u projekat evropskog raketnog štita.

– Želim da Evropa ima raketni štit. Bilo bi dobro da NATO ima takav štit, ali bi u tom projektu trebalo da bude uključena i Rusija – kazao je Sarkozi, preneo je Sputnjik.

Prema njegovim rečima, EU treba da ukine sankcije Rusiji, ali prvi korak treba da učini Moskva.

– Mi ne možemo sebi da dozvolimo da trpimo i najjači treba prvi da pruži ruku. Rusija i predsednik Putin su najjači – kazao je Sarkozi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Apis says:

    Sta god rekao taj mali smrad Sarkozi je najgore đubre. Tapsao je Gadafija glumio prijatelja uzeo mu milijarde i onda ga ubio da ne vraća nista. Odvratna nakaza od coveka!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *