БИВШИ ФРАНЦУСКИ ПРЕМИЈЕР ТВРДИ: „Трамп је објавио рат Европи и напросто предлаже распад ЕУ“

BIVŠI FRANCUSKI PREMIJER TVRDI: „Tramp je objavio rat Evropi i naprosto predlaže raspad EU“

17 januara 2017

MANUEL VALLS ANNONCE LA FIN DE L'AIDE AU RETOUR DES ROMS

Manuel Vals, koji je napustio premijersku funkciju da bi se kandidovao za predsednika Francuske, nazvao je „provokacijom“ i „objavljivanjem rata Evropi“ poslednje izjave Donalda Trampa o Evropskoj uniji i nekim njenim liderima.

U intervjuu telekanalu BFMTV, Vals je sebi dozvolio i ovo na račun novoizabranog predsednika Sjedinjenih Država:

„Mnogi su verovali da će se Tramp smiriti nakon izbora za šefa države. Samo, zaboravili su da populista može poželeti i da realizuje sopstveni program. Poslednje što je rekao je provokacija i objava rata Evropi. Novoizabrani predsednik SAD prosto-naprosto predlaže raspad Evrope povodom pitanja trgovine, migracija i odbrane“.

Vals je ocenio da je ono što govori Tramp „nezapamćeno u odnosima Evrope i Sjedinjenih Država“.

Novi američki lider je migracionu politiku Angele Merkel nazvao „katastrofalnom greškom“, a NATO „zastarelom organizacijom“.

Vals je tim povodom posebno naglasio: „Jedini odgovor Trampu treba da bude objedinjavanje Evrope, naročito povodom trgovine i odbrane. Potreban je ozbiljan odgovor Evrope, naravno – i sa strane Francuske i Nemačke“.

On je Trampa nazvao „čovekom vlasti“ i procenio da on želi da realizuje politiku zbog koje je i bio izabran:

„To je istorijska promena. Zamislite svet u kojem postoji konfrontacija između stare Zapadne Evrope i SAD. Alijansa između Trampa i Putina – to je kraj sveta“.

Za razliku od Valsa, Fransoa Fijon, koji ima najveće šanse da uđe u Jelisejsku palatu, dobro govori i o Trampu i o Putinu.

A Marin Le Pen – kandidatkinja Nacionalnog fronta koja ima mnogo bolje šanse da uđe u drugi krug predsedničkih izbora od Valsa – objavila je: da će organizovati referendum o izlasku Francuske iz EU ako bude izabrana za šefa države. A još je rekla da Krim pripada Rusiji i da nikada nije ni bio ukrajinski.

KOMENTARI2 komentara

  1. ! says:

    Ma pusti budalu bre. Eno ga danas popodne je bio u severozapadnom delu Francuske koji se zove Brotanje i jedan klinac od 18 godina mu opalio šamar!

  2. Ivan Grozni says:

    Ovi neoliberalni anti Rusi ne mogu da se pomire sa cinjenicom da ih svet vise nece. Dozivljavaju poraz za porazom u celom svetu ali im to jos niko nije rekao. Mozda ce to morati neko iz Trumpove administracije da uradi. Dosta je bilo pljacke i bogacenja bez rada.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *