БИВШИ ГЕНЕРАЛ ЈНА ТВРДИ: „Србија припрема војску да је пошаље на Косово! ЖЕЛЕ ДА КОПИРАЈУ РУСИЈУ!“

BIVŠI GENERAL JNA TVRDI: „Srbija priprema vojsku da je pošalje na Kosovo! ŽELE DA KOPIRAJU RUSIJU!“

8 aprila 2018

 

(foto: mod.gov.rs)

Ramadan Đehaja, bivši general major JNA, a danas jedan od najvećih albanskih stručnjaka za bezbednost, tvrdi da Srbija ima plan da vojno zauzme severni deo Kosova i “pripoji“ ga Srbiji.

“Nema sumnje, situacija na severu Kosova u slučaju hapšenja Marka Đurića i upotrebe specijalnih snaga policije Kosova, kako izgleda, neće se završiti sa tim. Srpske izjave o “bezuslovnom“ i jednostranom formiranju Zajednice srpskih opština, što nije u skladu sa Ustavom Kosova, samo će zakomplikovati srpsko-kosovarski odnos.“, tvrdi Ćehaja za prištinski list “Ljajm“.

“Mislim da nakon ove situacije zvanični Beograd ide dalje u smislu da počinje pripremu za ocepljenje severnog dela zemlje sa namerom da ga pripoji Srbiji. Ako samo analiziramo događaje i dosadašnje postupke Srbije u periodu nakon rata do danas, možemo da kažemo kako se podudaraju sa nekim metodama posebnog rata koji je bio i ostao prisutan u kontinuitetu: ovaj specijalan rat “upliće“ posebne snage i sredstva srpske tajne službe koja ima zadatak da pripremi teren za prvu fazu otcepljenja ovog dela zamlje. U drugoj fazi, kao što smo rekli, nakon ovih događaja, zvanični Beograd može da upotrebi snagu vojske i žandarmerije, što je izjavio predsednik Srbije kad je rekao da je razmišljao da pošalje vojsku i policiju na Sever.“, objašnjava on, dodajući da misli da se ovo stvarno može desiti. Ramadan Ćehaja tvrdi da je Vučiću obećano od strane Rusije da će “krimskom metodom“ severni deo Kosova biti “pripojen“ Srbiji, kao i da podrška Rusije Srbiji prevazilazi verbalne okvire. Kako on kaže, paralela između Kosova i Ukrajine se ne može podvući u političkom smislu, jer postoje razlike u geostrateškom i političkom aspektu, ali sredstva koja se koriste mogu da se upotrebe i u slučaju Kosova, dodajući da zvanični Beograd misli da će ovaj deo biti zauzet spuštanjem trupa na važne orografsko-topografske položaje u određenim delovima Severa, a nakon toga i slanjem neophodnog naoružanja.

“Jasno je da ruski plan da prodre na Balkan kroz Srbiju sada postaje sve izvodljiviji. U ovom kontekstu podela Kosova, naročito srpski pokušaj otcepljenja, postaje sve jasniji.“, objašnjava bivši general major JNA.

On tvrdi da je neophodno raspoređivanje jedinica KFOR na Severu koje bi bile spremne da deluju u slučaju da Srbija počne da realizuje svoj plan.

“Ako na diplomatskom planu Srbi odbacuju takvu težnju, ne znači da će odustati od svog plana u praksi. Treba da se analizira spremnost policije ne samo južno od Ibra, već svih policijskih jedinica koje mogu da doprinesu zaštiti severnog dela Kosova i eventualnom protivdejstvu. Važnu ulogu u ovom procesu ima i tajna služba Kosova koja treba da bude budna u cilju prikupljanja i obrade informacija koje mogu da budu važne kako bi se sprečio ovaj scenario. Bezbednosne snage Kosova ne treba izostaviti iz ovog slučaja, nezavisno od ograničenja, treba da budu spremne da podrže policiju i eventualno izvrše vojno-odbrambene zadatke.“

(M. Ćurčić, Vidovdan)

KOMENTARI34 komentara

 1. Željko says:

  Srbi se stvarno zadnjih dana blamiraju, da im se smije cijeli region! Prvo im ministra po Prištini vodaju kao mečku, da se svi Albanci smiju,a 10.travnja 2018. na dan osnivanja Nezavisne države Hrvatske (NDH),će predsjednik Srbije držati govor u Mostaru, pred onima čiji su djedovi pljeskali Paveliću u crnim uniformama 10. travnja 1941. godine! Nekad Pavelić, sada Vučić! Stvarno se Srbi blamiraju, a drugi se smiju! Poslije će Vučku Thompson zapjevati!! 😀😀

  • Velika Metla says:

   Željko,a Srbe zabole "stojko" Vranković kome se poturice i vatikanoidi "smIju"! Srbi poštuju ovoga predsednika isto koliko i vas konjušare bečke poštujemo! Mi,Srbija,smo okupirani,isto kao i vi(a vi čak još i gore jer to ne smete javno jasno i glasno izgovoriti)samo za razliko od vas Srbi to kažu jasno i glasno,dok vi niste nikada smeli ni pomisliti nešto loše svojim okupatorima,jer vam je super pod njihovom okupacijom! Koliko su vas poštovali oni kojima ste se na sve načine ulizivali,vi bestidnici,pokazuje i "zaduženje"koje su vam dali u njihovoj društvenoj zajednici,a to je timarenje konja! Pozdrav Jovana Dučića,"zakržljala raso"!

  • Nebeska Srbija says:

   Mi ce naseg predsednika da promenimo jednog dana,a vi cete zauvek da ostanete ustase i iskompleksirani srbomrsci!!Kakav covek moras da budes kad dolazis po srbskim portalima i komentarises nesto za sta te niko nije pitao?!idi na hrvatske portale pa komentarisi te vase ustase sto su klali srbe po logorima,bruko jedna od coveka-tudjoj se nesreci radujes!!Svi politicari na balkanu jednog gazdu imaju tupo tupavi,sve je ovo jedna lutkarska predstava!!

  • Miraš says:

   Željko reč je o Medjunarodnom sajmu privrede koji se otvara u Mostaru. Kakav god da bude uspeh tog sajma on se ne može porediti sa pravljenjem NDH. Tamo će biti prisutni profesionalci iz privrede koji nešto korisno stvaraju ili ih nešto korisno interesuje, a manje je verovatno da će se tamo naći zagrižene i profesionalne ubice. Ta nekadašnja Pavelićeva država ipak nastala je u glavnom gradu Zagrebu. Šta podsmešljivi i dokoni Zagrebčani priredjuju na taj njihov jubilarni dan?

  • Strateg says:

   Ne kaže se “nezavisna” već neovisna ti si Željko hrvat kolko i moj deda Radojko japanac.

   • Željko says:

    @ Strateg Originalno ime je bilo NEZAVISNA!

    • Velika Metla says:

     Željko,originalno si i ti bio Srbin,pa ste to malo promenili! Onda bi ti,bivši Srbine,mogao da se držiš originalnosti i u svojoj veri i naciji,kao što se držiš i u originalnosti jezika !

    • Istorija says:

     Nikad u životu nije bila Nezavisna i neće biti jer je uvijek bila nečiji vazal. A budućnost vam je neizvjesna skroz.

  • Danijel says:

   Bogami ti se pozdera kako si se zabrinao cinicno sad samo gledaj i vidjet ces ustaso kad nas puste da se sami mozemo obracunat sa siptarima i sa ustasama gazimo vas kao mrave sve vas treba hrvate i siptare unistiti zauvjek dosta diplomatije tad cu se sjetiti na tebe ustaso majmune

 2. Velika Metla says:

  Srbi ne kopiraju Rusiju,iz prostog razloga što jednu istu stvar ne možeš kopirati,a Rusija je Srbija,i obratno! Nego UPRAVO vi kopirate Rusiju,s time što hoćete da vas Srbi poštuju i vole kao Rusiju,što se naravno NIKADA dogoditi neće! Vi ste ZLO ! U punom smislu reči! ZLO !

 3. zlatko says:

  Nema ništa od toga. Vojske mi nemamo, sve je raspušteno i uništeno. Nemamo ni naoružanja, i ono je uništeno. Nemamo ni vodje, već odavno nismo imali nikog ko bi se mogao nazvati vodjom. To samo srpska vlast pušta dimne bombe da bi medjunarodna zajednica pritisla Srbiju što navodno planira napad na KiM, čime bi AV-u bilo olakšano potpisivanje svega što se od njega traži. On je, kažu ljudi, već primio od Haradinaja 300 miliona € za taj potpis i gledaće da novac po svaku cenu zadrži, a to će moći samo ako potpiše po dogovoru.

  • Buba says:

   Šta pričaš pesimisto sve je jad i beda po tebi idi gde i kud znaš iz Srbije

   • Nebeska Srbija says:

    Na zalost,i ja mislim da je ovo istina!!!uzeo pare i sad mora da radi kako mu kazu!!!

    • Uspon Kraljevine Srbije says:

     Jeste, sve oko coveka koferi para. Vi stvarno ne razmisljate ili sta je sa vama? ...

     • Nebeska Srbija says:

      Ja bih isto pitanje mogao i vama da lostavim?!!odakle vi znate da to nije tako?!

   • zlatko says:

    Ne, iako tebi to možda deluje neverovatno, ja uopšte nisam pesimista. Naprotiv. Ja ZNAM da je KiM naš sa vojskom ili bez nje. Mi imamo desetinu puta potvrdjenu tapiju na njega, poslednji put rezolucijom 1244. Jedino što nama nedostaje jeste malo bolja vlast, odnosno vlast koja je naša, a ne šiptarska, britanska, vatikanska, nemačka, američka itd. koja našu tapiju neće dati uljezima. Mi ćemo rešiti pitanje KiM i bez upotrebe vojske, videćeš. Vojska i rat su potrebni samo ovoj kvislinškoj vlasti koja sad ne zna kako da isporuči KiM Londonu i Vašingtonu, a da ne zaglavi u zatvoru ili da ne ostane bez glave. Oni tačno znaju da bi u slučaju da oni bilo kome ustupe KiM nastala vulkanska erupcija u Srbiji.

    • harry neron says:

     Resolucija UN 1244 nije nikakava tapija bilo kome nego samo i izključivo sažetak sporazuma iz Rambuea i Kumanova. Pročitajte najprije celu resoluciju od prve do poslednje tačke i onda još sporazume iz Rambuea i Kumanova i shvatičete da vas nekolicina pojedinaca sa vaše političke pozornice več skoro 20 godina po tom pitanju vara ko mlde majmune.

     • zlatko says:

      U rezoluciji 1244 se KiM tretira kao deo SRJ, a Srbija je pravna sledbenica SRJ. Ali s kim se ja to dopisujem!

 4. Miraš says:

  Ko o čemu baba o uštipcima pa tako i ovaj separatistički general major. O čemu bi otimači i separatisti mogli da razmišljaju nego o tome da li će im se nešto tj. neko separatisati i to na isti njihov način uz podršku neke veoma moćne sile. Samo toliki su umni kapaciteti ovog generalčića. Samo to samoproglašeno Kosovo i bez obzira na medjunarodna priznanja ipak nije država jer nema članstvo u UN. Perspektiva od Srbije prilično separatisanog Kosova ipak može da bude da ostanu sastavni deo Srbije što bi bilo u skladu sa Rezolucijom 1244. Nama tj. državi Srbiji pripada ceo Kosmet, a nacionalne manjine u ovom slučaju Šiptari tj. Albanci dužni su da se ponašaju državotvorno i lojalno prema državi Srbiji.

 5. Rale says:

  Ajde ne zasmijavajte me.Da se tako nešto i sprema mi svakako nebi ovde raspredsali o tome jer nebi o tome ništa znali...da ne pominjem stanje vojsci Srbije koju su temeljno uništili razni izrodi koji imaju srpska imena,a ovi današnji izrodi jedno što spremaju je predaja Kosmeta teroristima.

 6. Trifun says:

  Ono sto su NARKO-NATO hijene uradile srpskom narodu i Srbiji ne moze proci bez KATASTROFALNIH POSLJEDICA po njih same. To je ZAKON UNIVERZUMA koji je nepromijenljiv. Kada i na koji nacin ce se ta KOSMICKA OSVETA desiti tim hijenama je pitanje na koje niko nema spreman odogovor. Mozemo da predvidamo ali rezultat ce UVIJEK BITI ISTI. Nema nazad.

  • Nebeska Srbija says:

   Na zalost,i ja mislim da je ovo istina!!!uzeo pare i sad mora da radi kako mu kazu!!!

  • Uspon Kraljevine Srbije says:

   Uradili su, oporavljamo se, cekamo i naravno da planiramo svi zajedno povratak na jug...sta je tu sporno? Onog dana kada odlucimo da zamenimo nutelu za konzervu u dzepu, Srbi ce opet biti blizi nebu nego zemlji!!!

   • Nebeska Srbija says:

    Svako ko je hriscanin i zivi po Bozijim zapovestima ide u carstvo nebesko!!A vi kad bude doslo vase vreme da odete sa ovog sveta,razumecete o cemu govorim.

 7. punca says:

  Da li ima Putin za Srbio plan da vojno zauzme severni deo Kosova i “pripoji“ ga Srbiji.

  • zlatko says:

   Koliko je meni poznato, Putin nema nikakav plan za KiM, ali ako bismo ga mi pozvali da nam pomogne kao što su ga pozvali Sirijsci, on bi nam sigurno pomogao. Ali čemu zauzimanje samo severa kad je čitav KiM srpska teritorija? I čemu vojno zauzimanje nečeg što nama niko ne može da trajno otme. Šiptari su uljezi koji su se tamo razbaškarili i pokušali da naprave svoju drugu nacionalnu državu samo zahvaljujući NATO-u i zapadu. Sad su i NATO i zapad na silaznoj liniji, te ni šiptarska osionost neće dugo trajati. Oni su završili svoj zadatak i zapad ih pušta niz vodu. Sad se to možda ne vidi jasno, ali će vrlo brzo postati očigledno. Njihovu velikoalbansku ideju jedino može da spase ovaj naš kvisling, ali se nadam da ćemo mi gradjani Srbije uspeti da ga u tome zaustavimo iako se on već uveliko zahuktao i još uvek, pun entuzijazma nastoji da nas još jednom prevari. Čini mi se da će i on zajedno sa Šiptarima niz vodu. Gotov je, spasa mu nema.

 8. Gagi says:

  Cetiri veka su Srbi uz nevidjene zrtve patili pod Turcima i na kraju su docekali da ih isprate iz Srbije, Austrougare i Nemce takodje. Ocigledno je da siptari imaju neku falinku u mozgu kada mogu sebi da dozvole luksuz da ratuju sa Srbima. Izgleda da dolazi drugo poluvreme, na pauzi je promenjen glavni sudija koji je bio pristrasan i sudio u korist jedne strane. Siguran sam da produzetaka i penala nece biti. Najgore ce biti posle zavrsetka utakmice, razulareni navijaci ce po obicaju da lome i batinaju koga stignu, bice to strasna bezanija. Strasno je to sto ce sto najbogatijih bitangi bez mozga i morala zbog svoje koristi upropastiti ceo taj narod. Medjutim, sami su izabrali svoj zivotni put, prikljucili su se koaliciji ciji je jedini cilj unistavanje Srpskog naroda. Uskoro dole stizu navijaci da vam pozele srecan put do Sicilije - odatle ste valjda dosli na ove prostore.

 9. Gaso says:

  Sipac,"generale" necemo Mi da uzmemo tz sever Kosova i Metohije. Uzecemo sve do Prokletija! Mi dolazimo po svoje. Jeli to tebi jasno? Nece tebe nikakav KFOR zastititi. Tebe i tvoje stalno treba NEKO da zastiti. Turci, svabe, nacisti kfor. Ne drhti. Pakuj prnje i pravac Azarbejdjan. Otlen ti je pleme doslo za kozama. Pozuri.

  • zlatko says:

   Čekaj, čekaj! A Skadar? Sve do polovine Skadarskog jezera je naše od praistorije pa do siledžijskog osnivanja albanske države, a od polovine crnogorsko.

   • vindfaker says:

    od Skadra do Zadra...

 10. Pastrovic says:

  JNA, leglo smrdljivih dvonoznih lopova, lazova i "zakletvoposranaca"! Sto bi onda ovaj Scipetar bio izuzetak?

  • Velika Metla says:

   Paštrović,a šta je moglo postati od njih,kad su po komunjarskim pravilima sklepani,do ovo šta i jesu? Vidiš i sam da su najjači liberali,demokrate, postali od najokorelijih komunista!

 11. Ilija Krneta says:

  Srbi u SRBIJI ako izgube SV. KOSOVO i Metohiju izgubili su sve onda, srbija ne postoji vise ni srbska nacija na balkanu izdajice su uzeli pare u beogradu i onice pobeci de su im pare tu im je i drzava srbi su uvek NE'spremno docekivali ratove i ginuli za svoje i sad ce isto da brane Srbiju rodijo se SRBIN koji ce da odbrani srbe na BALKANU

  • Nebeska Srbija says:

   Nema rupa u koju ce moci da se sakriju-a te pare ne onaj svet sa sobom ne mogu da ponesu!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *