БИВШИ ГУВЕРНЕР БАНКЕ ЕНГЛЕСКЕ: Цео свет ће бити у хаосу као 2008. и 2009. године

БИВШИ ГУВЕРНЕР БАНКЕ ЕНГЛЕСКЕ: Цео свет ће бити у хаосу као 2008. и 2009. године

21 октобра 2019

БИВШИ гувернер Банке Енглеске – Марвин Кинг – изјавио је да свету прети нова глобална финансијска криза са „ужасним последицама“.

Кинг је са оваквим упозорењем иступио у Вашингтону. На годишњем заседању ММФ.Указао је да ће највеће проблеме имати „демократски тржишни системи“ и наставио:

„Ми се придржавамо ортодоксије да смо своје банкарске системе учинили безбедним, али се крећемо према кризи. Ако амерички Систем федералних резерви не буде имао довољно новца – поновиће се опет хаос какав смо у светској економији имали 2008-ме и 2009-те“.

Кинг је из овога извео закључак да ће у новој кризи најгоре проћи Сједињене Државе.

Опоменуо је Вашингтон да ситуацију само погоршава трговинским ратом са Кином и политичким конфликтима са Француском и Немачком.

Британски банкар је посебно нагласио:

„После Велике инфлације, Велике стабилности и Велике рецесијр – ступили смо у Велику стагнацију“.

Кинг је на крају рекао да се „финансијски Амагедон“ може избећи само под условом да Конгрес САД обавеже Систем федералних резерви да „ограничи одобравање кредита“.

KOMENTARI4 коментара

 1. Vasa says:

  Stara jevreska poslovica kaže: "Kad je kriza samo kupuj, kupuj, kupuj..."

 2. Sasulja says:

  Kriza je neizbezna,pitanje je samo kad,jer nemogu se zelembaci stampati vecno bez pokrica.

 3. padre says:

  I on kao, nema ništa sa time, jer je bivši?

 4. теоретичар says:

  Зеленбаћи се могу штампати све док су долари. Друге државе немају много могућности да их штампају, али ипак могу отштампати "на локалу" и себе сачувати "криза". Уопште се не сећам каква је то криза била 2008 и 2009??? Шта је пропало, ако та криза већ 2010 није више постојала? У бреее, мора бити да је неки лоби направио неке манипулације. Није било никакве лризе 2008, осим у медијима. А то што понеки грађанин није могао да исплати кредит, није привилегија кризе него редовна појава, само се о тим појава не пише и нико се сњима не поноси, али ако затреба "криза" из неких разлога, онда је лепо то изнети у јавност као доказ кризе. Слично је и на глобалном нивоу. Смејурија је на пример, да ако једна држава не повећава производњу сваке године, она је у кризи. То је све програмирано и у реалности значи мало отимање од народа па и привреде за непроизводне активности, а нарочито за банке. И када вам узму колико су планирали, криза прође. Па после читате у читуљама "Та и та компанија је профитирала на кризи" али то су безначајне компаније. На кризи профитирају банке да освеже своје могућности и покрену поново и још веће кредите. То јепосао банака. Зато служе и статистике које "немилосрдно" кажу колико је народ или целокупна привреда државе или света "подбацила" и ето, кризирали смо. Обичном човеку је тешко схватити профитни капитализам који је владао половином човечанства до краја прошлог века, да би у овом веку ставио под контролу цело чоевчанство. Зато обичном народу добро дођу теорије завера. А зато им тешко падају и теорије теоретичара, јер ипак су теорије завера помало сањарске и утешније.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u