БИВШИ ГУВЕРНЕР БАНКЕ ЕНГЛЕСКЕ: Цео свет ће бити у хаосу као 2008. и 2009. године

BIVŠI GUVERNER BANKE ENGLESKE: Ceo svet će biti u haosu kao 2008. i 2009. godine

21 oktobra 2019

BIVŠI guverner Banke Engleske – Marvin King – izjavio je da svetu preti nova globalna finansijska kriza sa „užasnim posledicama“.

King je sa ovakvim upozorenjem istupio u Vašingtonu. Na godišnjem zasedanju MMF.Ukazao je da će najveće probleme imati „demokratski tržišni sistemi“ i nastavio:

„Mi se pridržavamo ortodoksije da smo svoje bankarske sisteme učinili bezbednim, ali se krećemo prema krizi. Ako američki Sistem federalnih rezervi ne bude imao dovoljno novca – ponoviće se opet haos kakav smo u svetskoj ekonomiji imali 2008-me i 2009-te“.

King je iz ovoga izveo zaključak da će u novoj krizi najgore proći Sjedinjene Države.

Opomenuo je Vašington da situaciju samo pogoršava trgovinskim ratom sa Kinom i političkim konfliktima sa Francuskom i Nemačkom.

Britanski bankar je posebno naglasio:

„Posle Velike inflacije, Velike stabilnosti i Velike recesijr – stupili smo u Veliku stagnaciju“.

King je na kraju rekao da se „finansijski Amagedon“ može izbeći samo pod uslovom da Kongres SAD obaveže Sistem federalnih rezervi da „ograniči odobravanje kredita“.

KOMENTARI4 komentara

 1. Vasa says:

  Stara jevreska poslovica kaže: "Kad je kriza samo kupuj, kupuj, kupuj..."

 2. Sasulja says:

  Kriza je neizbezna,pitanje je samo kad,jer nemogu se zelembaci stampati vecno bez pokrica.

 3. padre says:

  I on kao, nema ništa sa time, jer je bivši?

 4. teoretičar says:

  Zelenbaći se mogu štampati sve dok su dolari. Druge države nemaju mnogo mogućnosti da ih štampaju, ali ipak mogu otštampati "na lokalu" i sebe sačuvati "kriza". Uopšte se ne sećam kakva je to kriza bila 2008 i 2009??? Šta je propalo, ako ta kriza već 2010 nije više postojala? U breee, mora biti da je neki lobi napravio neke manipulacije. Nije bilo nikakve lrize 2008, osim u medijima. A to što poneki građanin nije mogao da isplati kredit, nije privilegija krize nego redovna pojava, samo se o tim pojava ne piše i niko se snjima ne ponosi, ali ako zatreba "kriza" iz nekih razloga, onda je lepo to izneti u javnost kao dokaz krize. Slično je i na globalnom nivou. Smejurija je na primer, da ako jedna država ne povećava proizvodnju svake godine, ona je u krizi. To je sve programirano i u realnosti znači malo otimanje od naroda pa i privrede za neproizvodne aktivnosti, a naročito za banke. I kada vam uzmu koliko su planirali, kriza prođe. Pa posle čitate u čituljama "Ta i ta kompanija je profitirala na krizi" ali to su beznačajne kompanije. Na krizi profitiraju banke da osveže svoje mogućnosti i pokrenu ponovo i još veće kredite. To jeposao banaka. Zato služe i statistike koje "nemilosrdno" kažu koliko je narod ili celokupna privreda države ili sveta "podbacila" i eto, krizirali smo. Običnom čoveku je teško shvatiti profitni kapitalizam koji je vladao polovinom čovečanstva do kraja prošlog veka, da bi u ovom veku stavio pod kontrolu celo čoevčanstvo. Zato običnom narodu dobro dođu teorije zavera. A zato im teško padaju i teorije teoretičara, jer ipak su teorije zavera pomalo sanjarske i utešnije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *