БИВШИ ИЗРАЕЛСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ О РАТУ У УКРАЈИНИ: Ако крену на Донбас, чека их катастрофа – ТЕНКОВИ ЋЕ ПРЕГАЗИТИ УКРАЈИНУ

BIVŠI IZRAELSKI OBAVEŠTAJAC O RATU U UKRAJINI: Ako krenu na Donbas, čeka ih katastrofa – TENKOVI ĆE PREGAZITI UKRAJINU

11 marta 2021

VELIKA ofanziva ukrajinske vojske na Donbas dovešće do potpunog poraza snaga lojalnih Kijevu, rekao je izraelski politikolog i bivši obaveštajac Jakov Kedmi.

Kedmi je izrazio uverenje da se Zelenski nada ponavljanju azerbejdžanskog uspeha u Nagorno-Karabahu. Ipak, on predviđa da će agresija oružanih snaga Ukrajine na Donbas rezultirati katastrofom za Kijev.– Donjecki tenkovi se neće zaustaviti ni u Harkovu ni u Dnjepropetrovsku, pa čak ni u Odesi. Ja to pretpostavljam na osnovu onoga što vidim i znam… Momci iz Donbasa će im objasniti. Neka samo pokušaju – optimističan je Kedmi u svetlu zaoštravanja situacije na istoku Ukrajine.

Danas su ukrajinske snage napale Narodnu miliciju LNR u selu Mihajlovka, a snimci sukoba su objavljeni na društvenim mrežama. I lider Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin je izrazio uverenje da se Kijev priprema za ofanzivne operacije velikih razmera.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska aktivno prebacuje plaćenike, diverzante i tehniku na liniju kontakta, što ukazuje na to da će Kijev pokušati da izvede „blickrig“ u Donbasu.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Kedmi je ovaj put u pravu!Osim što nije predpostavio da bi mogli Rusi i direktno uletjeti u Ukrajinu i još jednim dodatnim pravcem,ili više njih,da konačno riješe tu problematiku na svojoj granici,a koju Ukrajina problematizira u tuđe ime i na svoju štetu!

  2. Kulak says:

    Donbas ima dugačku kopnenu granicu s Rusijom i on je praktično nepobediv.Naravno,ako ju u Rusiji na vlasti državnik koji hoće da ga brani.Rusija ako želi može u Donbasu instalirati sve vrste oružja kojim raspolaže,čak i nuklearno.Još važnije je to što u Donbasu živi rusko i ruskojezično stanovništvo koje ni pod kakvim uslovima neće prihvatiti da nad njim vladaju ukrajinski neonacisti banderovci.Tako da je Donbas ne samo vojno već i moralno nepobediv.Uspeh Amera u instaliranju neonacista banderovaca na vlast u Kijevu svakako je velika pogreška Rusije,a prvenstveno Putina.To će dugoročno stvarati velike geostrateške probleme Rusiji.Banderovski neonacistički režim u Kijevu još dugo će biti prst koji će Ameri gurati u oko Rusiji.No,kad se ta velika greška već desila,Rusija mora braniti Donbas 100%.Uz to,Rusija bi po mom mišljenju morala bez odlaganja osloboditi Harkov,Dnjepropetrovsk i Odesu,velike gradove i ovlasti u kojima živi isključivo ruskojezično stanovništvo.Tim ljudima se mora dati prilika da osnuju svoje Narodne Republike,kao što su uradili oni u Donjecku i Lugansku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *