БИВШИ КАНДИДАТ ЗА ПРЕДСЕДНИКА АМЕРИКЕ ТВРДИ: Пао је Совјетски Савез, пашће и америчка империја (ВИДЕО)

BIVŠI KANDIDAT ZA PREDSEDNIKA AMERIKE TVRDI: Pao je Sovjetski Savez, pašće i američka imperija (VIDEO)

4 januara 2018

Dok Donald Tramp nagoveštava svoje uspehe u donošenju finansijske stabilnosti, američki bezobzirni dug i vojna potrošnja će na kraju dovesti do pada sistema, i izgoreće kao poslednji dani Sovjetskog Saveza, upozorio je Ron Pol.

Predsednik Tramp se dugo hvalio kako je doveo svoje poslovanje i ulogu u vođenju Sjedinjenih Američkih Država, ali ni on ne može zaustaviti predstojeću ekonomsku krizu, izjavio je bivši kongresmen i kandidat za predsednika SAD Ron Pol za RT.

„Način na koji to vidim je ekonomski“, rekao je Pol.

„Moje razumevanje je da naša vojna izgradnja u Sjedinjenim Državama nije donela pad sovjetskog sistema. Ono što se dogodilo je da su Sovjeti radili sa sistemom koji smo mi – na slobodnim tržištima – videli kao potpuno nepoželjan.“

Govoreći o svojim verovanjima u austrijsku ekonomiju, Pol je rekao da komunizam, zajedno sa fašizmom, socijalizmom i čak kejnzijanizmom (oblikom ekonomije popularne posle Drugog svetskog rata) nisu održivi sistemi i da će se na kraju završiti, kao i da bi se to isto moglo desiti i sa Sjedinjenim Državama i njihovim militarizmom.

„Imaćemo iznenadni, kataklizmički kraj, kao nešto što se desilo sa sovjetskim sistemom. To neće biti identično, jer su postojali neki separatistički pokreti kod nekih zemalja koje su napustile sovjetski sistem. Naše države se verovatno neće razdvojiti, ali iskreno verujem da više nećemo moći da priuštimo našu imperiju širom sveta.

Naša imperija, iako ne tvrdimo vlasništvo nad njom, ima puno novca i puno uticaja i mi pretimo oružjem i koristimo sankcije da bi mogli održati imperiju, ali mislim da tome dolazi kraj“, rekao je Ron Pol.

(RT, Vostok)

KOMENTARI3 komentara

  1. Roy says:

    Nije problem ni Sovjetski Savez ni Americka Imperija ni bilo koje drugo carstvo. Problem je onaj ko pravi sva ta carstva i imperije, a to je jedna ista ekipa koja vec hiljadama godina pravi carstva i imperije i sa njima unistava druge pa onda napuste jednu imperiju i puste je da se srusi pa naprave drugu i tako se preseljavaju iz imperije u imperiju i zamecu tragove, a budale se loze na to da im je kriva Amerika. Kriv je Cionisticki pokret koji vlada svijetom jos od Velikog Potopa.

  2. Vojna I ojdeSe says:

    Tako je! Ostace samo moja dunja...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *