БИВШИ KОМАНДАНТ ВОЈСKЕ ЈУГОСЛАВИЈЕ СИГУРАН: Да је НАТО кренуо у копнену инвазију, СРПСKИ НАРОД БИ…

BIVŠI KOMANDANT VOJSKE JUGOSLAVIJE SIGURAN: Da je NATO krenuo u kopnenu invaziju, SRPSKI NAROD BI…

12 avgusta 2019

General Momčilo Perišić, tadašnji načelnik Generalštaba JNA navodi da srpski narod ne bi bio poražen u slučaju da je NATO 1999. godine izvršio kopnenu invaziju.

– NATO nije imao potrebu da izvodi kopnenu operaciju i da uvodi svoje kopnene snage, kad su za njih to odradili albanski teroristi, kasnije OVK uz pomoć iz Albanije. Da su stvarno bili rešeni i prinuđeni da idu u rat, radovali bi dugo. Da je postojala mogućnost sukoba sa kopnenim snagama NATO, do izražaja bi došao narod koji je bio spreman da se brani, a takav narod ne može biti poražen. Srpski vojnik pokazao bi svoju veličinu kao u Prvom i Drugom svetskom ratu i ostalim ratovima, a međunarodno javno mnjenje bi se postepeno, ali sigurno okretalo u našu korist – rekao je Perišić.Perišić je takođe rekao da su bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića poslušnici nagovorili da ide na prevremene predsedničke izbore jer će „sigurno pobediti kad je dobio rat“.

– Jedino se Gorica Gajević odvažila da kaže da to nije tačno, zbog čega ju je gađao pepeljarom koja mu je bila pri ruci – tvrdi Perišić.

On je izjavio i da je Havijer Solana Miloševiću dao nalivpero da on lično potpiše Sporazum o verifikaciji realizacije rezolucije iz vazdušnog prostora između NATO i VJ, te da ga je Milošević bez reči parafirao.

KOMENTARI10 komentara

 1. Mi says:

  General Momčilo Perišić, ne znam da li je smešnije ili tužnije, posle veleizdaje zvati ga generalom, mada tako živi i praviti intervju sa njim.....

  • test01 says:

   Slazem se sa vama. Taj ne-covek je izdajnik i u svakoj normalnoj drzavi bi zavrsio u zatvoru - osim u kolonozovanom Srbistanu.

 2. milos says:

  Jel ovaj osudjen za spijunazu ? I zasto nije na robiji ?

  • harry neron says:

   Pa nije zato jer špijunaže neije bilo nego obična DB podmetačina.

 3. Kosovac says:

  Da, da, načelnik generalštaba koji je bio igrač NATO pakta, bi vodio srpski narod protiv NATO pakta ….. Eh,bila bi to lepa bajka kada bi samo srpska demokratska opozicija bila izdajnička. Problem je kada ti je i predsednik republike izdajnik, ne samo načelnik generalštaba. Milan Milutinović, Nataša Mićić, Dragan Maršićanin, Predrag Marković, Boris Tadić, Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić. ….. Sudbina je to, možda se ne treba ni mnogo ljutiti, ovi nabrojani su sve pičkini dimovi koje je izbacila poplava. Problem je ako su tačne pretpostavke da su isto i kralj Aleksandar Karađorđević i kralj Petar II Karađorđević izdajnici. Aleksandar kao mason, a Petar II kao Titoista. A za njihovog naslednika Aleksandra, brend izdajnika garantuje čak onaj papak iz Vatikana, preko isturenog odelenja Malteških Vitezova.

  • Ivana says:

   Joj tačno u sridu izdajnici nam došli glave zatiru srpstvo i Srbiju.

 4. slobodan says:

  Generale Perišiću, Nato koristi strategiju posrednog nastupanja, poznatu još od Julija Cezara, koji je u Prvom veku osvojio Zapadni Balkan, preko svoji plaćenika, poznate kao pete kolone. Amerikanci su upotrebili Nato da 1999.godine izvrši vatrenu pripremu Petoj koloni za okupaciju SRJ, koja je izvršila prevaru i izdaju Srbije 2000-te godine i otvorila vrata okupaciji. Šta bi bilo, kad bi bilo? Ne osvrći se na srpske ratnike, to je davna prošlost, prošlo je sto godina, zaboravljeni su, jer se u proteklom periodu, bar što se srpskih generala tiče, mnogi postali izdajnici i kolaboranti i srpske borce devalvirali. Uveren sam da je došlo do vazdušno kopnene bitke da bih bilo krvavih gaća na obe strane, i da bi možda i pobedili, da u ratovodstvu nije bilo izdajnika i kukavica.

  • Kosovac says:

   @ slobodan, ….., Dobro si mu rekao, i tačno.

 5. M says:

  USA danas više ne vodi kopnene ratove!Nego iz daljine raketama,avionima itd.rokaju protivnika dok se ne usere,ili dok im paše da ostvare svoje geopolitičke ciljeve,a onda samo ušetaju i svojom kopnenom vojskom,ili metnu sebi lojalne tamošnje političare!Jer,USA je osposobila sebe za novu kategoriju rata,a to je daljinski rat do podčinjavanja protivnika sebi,ili do njegovog podpunog uništenja!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *