БИВШИ НАЧЕЛНИК УКРАЈИНСКОГ ГЕНЕРАЛШТАБА: Русија ће нам узети и Црно и Азовско море

BIVŠI NAČELNIK UKRAJINSKOG GENERALŠTABA: Rusija će nam uzeti i Crno i Azovsko more

23 maja 2021

UKRAJINA rizikuje da izgubi pristup i Crnom i Azovskom moru, oba mogu u potpunosti preći pod kontrolu Rusije, izjavio je bivši načelnik Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine Viktor Muženko.„Prioritetni za Rusiju mogu biti Hersonska oblast, Severno-krimski kanal i Odesa, a generalno – odsecanje i lišavanje Ukrajine pristupa moru. I Crnom i do Azovskom“, rekao je Muženko u svom poslednjem intervjuu.

Što je posebno indikativno, naglasio je da su istog mišljenja i njegove „američke kolege, generali Filip Bridlav i Ben Hodžes“.

Muženko se nahvatao straha, a u strahu su – velike oči.

Međutim, Bridlav i Hodžes su elitni američki generali. Komandovali su snagama SAD i NATO u Evropi.

Prethodno je vrhovni komandant ukrajinskih Oružanih snaga – general Ruslan Homčak – optužio Rusiju da „stalno provocira Ukrajinu na Crnom i Azovskom moru pod maskom vežbi“.

Komandant ruskog Južnog vojnog okruga, general Aleksandar Dvornikov, izjavio je da su brodovi Crnomorske ratne flote RF povećali boravak na moru za više od četvrtine.

Zbog pojačane aktivnosti NATO brodova u regionu.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  A mene zanima da li se Vajcmanove (Porosenkove) cokoladice i dalje prodaju u Rusiji?

 2. Triglav says:

  daj bog, da je tako!

 3. Si Ju Leter Aligeder says:

  Ma ne dušo, samo će povratiti ono što je njihovo. Zekili ste se sa Rusijom, pa sada ona treba sa vama.

 4. Mirjana says:

  Sa tako slabom ratnom flotom Ukrajina već sada najbolje da ništa ne traži u Azovskom moru. Azovsko more je zatvoreno more (dele ga samo dve države: Rusija i Ukrajina). U Azovsko more NATO brodovi ne ulaze, dok u Crno more mogu da ulaze na osnovu Konvencije iz Montrea. Ali ako bi ratni brodovi ruske ratne flote, zatim avioni i sve ostalo što imaju, postali značajno jači prestali bi i NATO brodovi da ulaze u Crno more. Slično kao što ratni brodovi Ukrajine nema šta da traže u Azovskom moru. Pored svih međunarodnih zakona danas JEDINO važi ZAKON JAČEG.

 5. politikant says:

  nema prika ti ništa da brineš, doći će NATO da te brani od Rusije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *