БИВШИ ПОМОЋНИК ПУТИНА: Питање Украјине биће решено силом, али не мора – војном

BIVŠI POMOĆNIK PUTINA: Pitanje Ukrajine biće rešeno silom, ali ne mora – vojnom

14 juna 2021

VLADISLAV Surkov je godinama bio jedan od najvažnijih pomoćnika Vladimira Putina. Više nije, sada je samo „državni savetnik Ruske Federacije“.Nastupa i javno govori retko, pa je i to razlog što se njegov glasa i dalje osluškuje. Pogotovo povodom složenih i osetljivih tema.

Ukrajina je – ne samo za Moskvu – jedna od takvih, a Surkov je – povodom pitanja „da li je Ukrajinu moguće povratiti samo silom?“ – rekao portalu WarGonzo:

«Naravno, silom. Silom! Samo, sila biva razna, ne samo vojna!

Postoji i sila specijalnih služba, a i još neke. Recimo, takozvana meka sila.

Postoji i sila ekonomskog uticaja. Plus sila političkog uticaja“.

Surkov nije otkrio kojoj sili ili kompbinaciji sila bi dao prednost. Ali, dodao je:

„Danas je već vidljivo – kao što sam ranije i prognozirao – da Rusija pobeđuje u međunarodnoj areni, a da se svet već umorio od Ukrajine“.

KOMENTARI5 komentara

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Izgoreche planeta zamlja. Napad silom od galaksije samo shta nije pocheo... Terminator RCA ....

 2. Covid histery idiots says:

  Pa i ja sam jos 2014.prognozirao da ce Rusija povratiti Ukrajinu uprkos zapadu i postavljanju prokletih jeshua, jehivaca i vatikanera drzavnim udarom na mesto predsednika.

 3. Boban says:

  Ukrajina je 1991. godine kontrolisala populaciju od 52 miliona ljudi, a danas samo 36 miliona (Krim je u sastavu Rusije, koja kontroliše i Donbas - čeka se povoljan momenat da se i tamo organizuje referendum o prisajedinjenju sa Rusijom; preko 5 miliona stanovnika Ukrajine (među njima je mnogo Rusa!) je emigriralo u inostranstvo). Fertilitet žena u Ukrajini je 2000. godine bio 1.07, 2012. g 1.53, a sada je oko 1 - znači, demografska katastrofa u najavi. Uz ovakve trendove, za najduže 20 godina, Ukrajina će kontrolisati populaciju manju od 25 miliona ljudi. Strategija Rusije je da tamo ništa radikalno ne preduzima, jer vreme radi za Rusiju, koja će pre ili kasnije uspostaviti (povratiti!) kontrolu nad celim istočnom i južnom Ukrajinom. U toku je podela državljanstva Rusije proruskom stanovništvu Ukrajine. Ukrajina se zaglibila u Banderizam i ukro-fašizam, institucije države su potpuno devastirane i kriminalizovane, korupcija je na istorijskom maksimumu, sa Zapada im stiže moralna podrška i tapšanje po ramenu da udare na braću, koja sebe identifikuju kao Ruse. Ukrajina se nalazi u Zoni sumraka iz koje izlaz vodi samo ka Rusiji, ali Banderovci u Ukrajini to ne mogu da prihvate i zato će Ukrajina nastaviti da tone, na žalost! Tome se nikako ne treba radovati, jer se radi o slovenskom narodu. Na području Kijeva je nastala prva ruska država - Kijevska Rus. Neka im Bog bude u pomoći u "nastupajućim vremenima" koja su pred nama, da "pronađu" i sačuvaju sebe, kroz sveruski identitet i ukrajinsku specifičnost. One koji se ne pronađu na ovakav način, očekuju dodatna iskušenja i stradanja. To je ta MOĆ o kojoj se govori u ovom tekstu.

 4. Kulak says:

  Surkov zna znanje.To je prostor na kome Rusija ima apsolutnu geostratešku prednost.Za Amere će ukrajina biti provalija bez dna.Kad su Ameri srušili legitimnu vlast i instalirali neonaciste banderovce u Kijevu,mislili su da će tako razbiti Rusiju.Prevarili su se,nije ispalo tako.

 5. Prenesi says:

  Kako se stvari razvijaju Rusija ce morati da izvrsi invaziju na Ukrajinu kako bi je oslobodila pritajene okupacije Zapada i NATO, prije nego uspije da je i formalno stave pod kontrolu NATO. Jer ako bi kojim slucajem Ukrajina bila stavljena pod kontrolu NATO i formalno pravno, direktna konfronatcija sa NATO bi bila neizbjezna. Samo pitanje vremena. Ovako ako se ti nacisticko-fasisticki elementi koji su postavljeni od strane NATO zbrisu za lica zemlje u munjevitoj akciji Rusije, kada se to najmanje ocekuje, sanse su puno bolje da se izbjegne direktna konfrotacija. I to ce imati svoje izazove ali po meni licno puno manje nego u suprotnom.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *