БИВШИ ПОМОЋНИК ПУТИНА: Питање Украјине биће решено силом, али не мора – војном

БИВШИ ПОМОЋНИК ПУТИНА: Питање Украјине биће решено силом, али не мора – војном

14 јуна 2021

ВЛАДИСЛАВ Сурков је годинама био један од најважнијих помоћника Владимира Путина. Више није, сада је само „државни саветник Руске Федерације“.Наступа и јавно говори ретко, па је и то разлог што се његов гласа и даље ослушкује. Поготово поводом сложених и осетљивих тема.

Украјина је – не само за Москву – једна од таквих, а Сурков је – поводом питања „да ли је Украјину могуће повратити само силом?“ – рекао порталу WarGonzo:

«Наравно, силом. Силом! Само, сила бива разна, не само војна!

Постоји и сила специјалних служба, а и још неке. Рецимо, такозвана мека сила.

Постоји и сила економског утицаја. Плус сила политичког утицаја“.

Сурков није открио којој сили или компбинацији сила би дао предност. Али, додао је:

„Данас је већ видљиво – као што сам раније и прогнозирао – да Русија побеђује у међународној арени, а да се свет већ уморио од Украјине“.

KOMENTARI5 коментара

 1. Vojna i ojdeSve says:

  Izgoreche planeta zamlja. Napad silom od galaksije samo shta nije pocheo... Terminator RCA ....

 2. Covid histery idiots says:

  Pa i ja sam jos 2014.prognozirao da ce Rusija povratiti Ukrajinu uprkos zapadu i postavljanju prokletih jeshua, jehivaca i vatikanera drzavnim udarom na mesto predsednika.

 3. Boban says:

  Ukrajina je 1991. godine kontrolisala populaciju od 52 miliona ljudi, a danas samo 36 miliona (Krim je u sastavu Rusije, koja kontroliše i Donbas - čeka se povoljan momenat da se i tamo organizuje referendum o prisajedinjenju sa Rusijom; preko 5 miliona stanovnika Ukrajine (među njima je mnogo Rusa!) je emigriralo u inostranstvo). Fertilitet žena u Ukrajini je 2000. godine bio 1.07, 2012. g 1.53, a sada je oko 1 - znači, demografska katastrofa u najavi. Uz ovakve trendove, za najduže 20 godina, Ukrajina će kontrolisati populaciju manju od 25 miliona ljudi. Strategija Rusije je da tamo ništa radikalno ne preduzima, jer vreme radi za Rusiju, koja će pre ili kasnije uspostaviti (povratiti!) kontrolu nad celim istočnom i južnom Ukrajinom. U toku je podela državljanstva Rusije proruskom stanovništvu Ukrajine. Ukrajina se zaglibila u Banderizam i ukro-fašizam, institucije države su potpuno devastirane i kriminalizovane, korupcija je na istorijskom maksimumu, sa Zapada im stiže moralna podrška i tapšanje po ramenu da udare na braću, koja sebe identifikuju kao Ruse. Ukrajina se nalazi u Zoni sumraka iz koje izlaz vodi samo ka Rusiji, ali Banderovci u Ukrajini to ne mogu da prihvate i zato će Ukrajina nastaviti da tone, na žalost! Tome se nikako ne treba radovati, jer se radi o slovenskom narodu. Na području Kijeva je nastala prva ruska država - Kijevska Rus. Neka im Bog bude u pomoći u "nastupajućim vremenima" koja su pred nama, da "pronađu" i sačuvaju sebe, kroz sveruski identitet i ukrajinsku specifičnost. One koji se ne pronađu na ovakav način, očekuju dodatna iskušenja i stradanja. To je ta MOĆ o kojoj se govori u ovom tekstu.

 4. Kulak says:

  Surkov zna znanje.To je prostor na kome Rusija ima apsolutnu geostratešku prednost.Za Amere će ukrajina biti provalija bez dna.Kad su Ameri srušili legitimnu vlast i instalirali neonaciste banderovce u Kijevu,mislili su da će tako razbiti Rusiju.Prevarili su se,nije ispalo tako.

 5. Prenesi says:

  Kako se stvari razvijaju Rusija ce morati da izvrsi invaziju na Ukrajinu kako bi je oslobodila pritajene okupacije Zapada i NATO, prije nego uspije da je i formalno stave pod kontrolu NATO. Jer ako bi kojim slucajem Ukrajina bila stavljena pod kontrolu NATO i formalno pravno, direktna konfronatcija sa NATO bi bila neizbjezna. Samo pitanje vremena. Ovako ako se ti nacisticko-fasisticki elementi koji su postavljeni od strane NATO zbrisu za lica zemlje u munjevitoj akciji Rusije, kada se to najmanje ocekuje, sanse su puno bolje da se izbjegne direktna konfrotacija. I to ce imati svoje izazove ali po meni licno puno manje nego u suprotnom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u